דגים

דג לַבְרָק מבית השף ניקי גרנר

0
0

מתכון סרבי. לסרבים, יש דגי נהרות ודגי מים עמוקים למכביר והם מבשלים אותם באופן פשוט אבל מצויין.
דג לַבְרָק מבית השף ניקי גרנר
lavarak_t180k-n_01.jpg

לַבְרָק, הוא דג ים בינוני עד גדול, המהווה בן כלאיים של ה-See Bass האטלנטי. אינו קרוב של ה-Striped Bass מחקלאות ימית, שמגדלים בארץ. צבע גבו אפור-כסוף, בטנו צהבהבה ויש לו כתם כהה בחלקו העליון של מכסה הזימים. גופו מוארך ופחוס מצדדיו. כיום, יש גידול מצוצמם של לַבְרָק, בענף החקלאות הימית, אך גם הוא וגם הלברק הימי נדירים מאד.

הלַבְרָק מתאים לכל שיטות הבישול. לסרבים, יש דגי נהרות ודגי מים עמוקים למכביר והם מבשלים אותם באופן פשוט אבל מצויין.

מצרכים:

2 לַבְרָק, נקיים, לבקש מהקצב להכין מהם פילטים.
חצי כוס שמן זית
כף חמאה
סלסלת פטריות
שני מיכלי שמנת חמוצה

אופן ההכנה:

ממליחים את הפילטים ומטגנים אותם בשמן חם (לא רותח).

משמנים תבנית אפיה עם החמאה ומסדרים את הפילטים.

פורסים את הפיטריות ומניחים על הדגים.

שופכים מעל שמנת חמוצה ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות.

אופים כ-15 דקות לאחר האפיה, ניתן לפזר עירית קצוצה ולהגיש עם פלחי לימון

מומלץ, להגיש עם ירקות קלויים וסלט ירוק.
_________

דגי הבריכות והחקלאות הימית המאושרים למאכל ונמצאים תחת פיקוח וטרינרי של משרד החקלאות מסומנים בסמל “הדג המאושר”.

מתכונים באדיבות ארגון מגדלי הדגים בישראל.

0
0



אודות הכותב

כתב כאן ישראל

כתב כאן ישראל | כאן נעים, הוא חבר מערכת ו/או מידע שהובא / נשלח על ידי פרטיים ואו מוסדות ואו על ידי כותב שבחר להישאר בעילום שם ונבדק לפני פרסומו על ידי מערכת האתר. פניות בדואר האלקטרוני אל כתב אתר כאן נעים: kanisrael2018@gmail.com

Add Comment

Click here to post a comment

אתר זה עושה שימוש באקיזמט למניעת הודעות זבל. לחצו כאן כדי ללמוד איך נתוני התגובה שלכם מעובדים.

ארכיון כתבות ‘כאן ישראל’

ברכת ראש הממשלה נתניהו ליום העצמאות ה-75

הדלקת המשואות ופתיחת חגיגות יום העצמאות

דבר ראש הממשלה ביבי נתניהו

דילוג לתוכן