מתכון סרבי. לסרבים, יש דגי נהרות ודגי מים עמוקים למכביר והם מבשלים אותם באופן פשוט אבל מצויין.
lavarak_t180k-n_01.jpg
לַבְרָק, הוא דג ים בינוני עד גדול, המהווה בן כלאיים של ה-See Bass האטלנטי. אינו קרוב של ה-Striped Bass מחקלאות ימית, שמגדלים בארץ. צבע גבו אפור-כסוף, בטנו צהבהבה ויש לו כתם כהה בחלקו העליון של מכסה הזימים. גופו מוארך ופחוס מצדדיו. כיום, יש גידול מצוצמם של לַבְרָק, בענף החקלאות הימית, אך גם הוא וגם הלברק הימי נדירים מאד.
הלַבְרָק מתאים לכל שיטות הבישול. לסרבים, יש דגי נהרות ודגי מים עמוקים למכביר והם מבשלים אותם באופן פשוט אבל מצויין.
מצרכים:
2 לַבְרָק, נקיים, לבקש מהקצב להכין מהם פילטים.
חצי כוס שמן זית
כף חמאה
סלסלת פטריות
שני מיכלי שמנת חמוצה
אופן ההכנה:
ממליחים את הפילטים ומטגנים אותם בשמן חם (לא רותח).
משמנים תבנית אפיה עם החמאה ומסדרים את הפילטים.
פורסים את הפיטריות ומניחים על הדגים.
שופכים מעל שמנת חמוצה ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות.
אופים כ-15 דקות לאחר האפיה, ניתן לפזר עירית קצוצה ולהגיש עם פלחי לימון
מומלץ, להגיש עם ירקות קלויים וסלט ירוק.
_________
דגי הבריכות והחקלאות הימית המאושרים למאכל ונמצאים תחת פיקוח וטרינרי של משרד החקלאות מסומנים בסמל “הדג המאושר”.
מתכונים באדיבות ארגון מגדלי הדגים בישראל.
Add Comment