כבר די הרבה זמן, הטרנד במסעדות הוא קבב. לא חשוב איזה סוג של מסעדה או איזה אוכל היא מגישה, תמיד תמצאו בתפריט – קבב ברוטב טחינה. הנה הגרסה הדגית שלנו לקבב.
Fish_Kabab_180k-n_01.jpg
מצרכים ל-6 מנות
1 ק”ג פילה דג נקי מעצמות. אפשר להשתמש בדג באס, לוקוס, סלמון, אנטיאס או מוסר ים
1 בצל קצוץ
3 שיני שום כתושות
1 צרור עלי פטרוזיליה קצוצים
1 ביצה
1 כוס פירורי לחם
1 פלפל צ’ילי אדום קצוץ
20 זיתים שחורים קצוצים
40 גר’ חמאת תנובה מרוככת
מלח ופלפל שחור גרוס טרי לפי הטעם
18 מקלות קינמון עבים וארוכים מושרים במים
החומרים לרוטב:
3 כפות שמן זית
1 צרור נענע
1 כף מיץ לימון
2 שיני שום
1 פלפל צי’לי ירוק קצוץ
מלח לפי הטעם
2 גביעי שלי יוגורט
1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה
2 כפות צנוברים קלויים
אופן הכנה:
1. קוצצים את הדגים בעזרת סכין חדה.
2. מוסיפים את כל חומרי הקבב ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
3. מעצבים קבב על מקלות קינמון. צולים בתנור, שחומם מראש לטמפ’ של 200 מעלות, כ-10 דק’, בתבנית עם נייר פרגמנט משומן.
4. מעבדים במעבד מזון שמן זית, עלי נענע, מיץ לימון, שום, צי’לי ומלח עד לקבלת ממרח ירוק. מוסיפים את היוגורט, מערבבים, טועמים ומשפרים את התיבול לפי הטעם.
5. מסדרים בכל צלחת 3 יחידות קבב, יוצקים עליהם את הרוטב ומעטרים בפטרוזיליה קצוצה וצנוברים.
מי שלא רוצה להשקיע יכול בקלות לוותר על מקלות הקינמון. הקבב טעים גם בלעדיהם.
טיפ: הקינמון, מוסיף לדג ארומה נהדרת. אפשר לשפד את הקבב גם על ענפי רוזמרין או לא לשפדם בכלל.
בתיאבון!
Add Comment