מתכון למנה עיקרית. דג – גם בריא, גם טעים וגם מתאים לעונה. חשוב להקפיד על זמן הצלייה כדי שהדג לא יצא יבש מדי.
הדניס, דג בעל בשר עדין וטעם עשיר. זוכה להערכה רבה אצל טבחים “מקצועיים”, כי בשרו עסיסי ועצמותיו מעטות וקלות להסרה. מתכון; דניס צלוי בגריל ברוטב יוגורט; מתכון למנה עיקרית. דג – גם בריא, גם טעים וגם מתאים לעונה. חשוב להקפיד על זמן הצלייה כדי שהדג לא יצא יבש מדי. לגיוון: תוספת לרוטב היוגורט.
danis_t180k-n_id=5097_01.jpg
המצרכים:
4 דגי דניס – 250 גרם כל אחד
8 ענפי טימין
6 שיני שום פרוסות
2 לימונים פרוסים
שמן זית
מלח ופלפל שחור גרוס טרי לפי הטעם.
החומרים לרוטב:
3 גביעי שלי יוגורט
חבילת פטרוזיליה קצוצה דק
2 שיני שום קצוצות
1 פלפל צי’לי קצוץ
2 לימונים כבושים קצוצים גס
אופן הכנה:
1. משמנים תבנית אפייה בשמן זית.
2. ממליחים ומפלפלים את הדגים מבפנים ומבחוץ.
חורצים את הדגים ומסדרים בתוך החריצים ובבטן הדג את ענפי הטימין, השום ופרוסות הלימון.
3. מורחים היטב את הדגים בשמן זית.
4. מחממים תנור ל-200 מעלות וצולים את הדגים כ-13 דקות, עד שבשר הדג הופך לבן ועורו זהוב. אפשר להפוך את הדג אחרי 10 דקות ולהמשיך בצלייה.
5. בזמן צליית הדגים מכינים את הרוטב: מערבבים את היוגורט עם השום הקצוץ, הצי’לי, הפטרוזיליה והלימון הכבוש. מתבלים במלח ופלפל ויוצקים על הדגים.
הצעת גיוון: אפשר להוסיף לרוטב היוגורט כפית קארי הודי.
בתיאבון!
מתוך השף הלבן של תנובה
Add Comment