לחם

לחם רגיל

0
0

לפניכם, מתכון ביתי ובסיסי לאפית לחם בית אורירי וריחני שיעמוד בזכות עצמו וגם ילווה כל ארוחה. זמן ההכנה כ-30 דקות כולל אפיה.
לחם רגיל
אין ויכוח לגבי לחם. מי מכם, לא מצא את עצמו חי שבוע על מבחר סנדוויצ’ים ולא התלונן? אין ספק שלחם הוא בסיס חיינו ומסמל את תמורת עמלינו וחום ביתנו לכן, הוא הדבר היפה, המכובד והטעים להתחיל את מדורנו.

430_lahem_01.jpg

לפניכם, מתכון ביתי ובסיסי לאפית לחם בית אורירי וריחני שיעמוד בזכות עצמו וגם ילווה כל ארוחה. זמן ההכנה כ-30 דקות כולל אפיה. הכמות מתאימה לארבעה לחמים בגודל בינוני.

החומרים ניתנים להשגה בכל סופר-מרקט ולא צריך לטוס לאיזה שוק בתאילנד:

חצי ק”ג קמח לבן רגיל (לשמור קצת קמח לקימוח).
חצי ק”ג קמח מלא
שתי כפות שטוחות של סוכר לבן/חום
כף שטוחה של מלח
שמן זית/רגיל שיהיה בקרבת מקום
מים פושרים, בערך 3 כוסות
שמרים כל אחד לפי ההרגל שלו:
שמרים טריים 50 גרם, או שמרים יבשים 5 כפיות, או שקית אחת שימרית.

אופן ההכנה:
שמרים יבשים/טריים מומלץ להמיס בחצי כוס מי ברז עם חצי כפית סוכר עד לתמיסה אחידה ללא גושים בקערה (בגודל מתאים) לערבב יחד את הקמחים, הסוכר והמלח.

להוסיף כוס וחצי מים פושרים ואת השמרים ולהתחיל בלישה להוסיף בהתאם מים ולא לפחד מאחר והם דואגים שהלחם יצא רך וימנעו ממנו להתייבש מהר, כשמגיעים לשלב שהבצק אחיד ומעט. דביק בוזקים כף או שתיים מהשמן וממשיכים ללוש, אפשר לקמח להניח ל- 20 דקות, בעזרת ידיים משומנות או מקומחות, לחלק לארבעה חלקים. ליצור עיגולים, להניח בתבנית שטוחה רגילה, במרחק שיאפשר תפיחה ללחם.

אם רוצים אפשר לחרוץ חריצים בסכין לעיטור הלחם.
בתנורים קטנים, אפשר לאפות בזוגות.
אפיה במרכז התנור בחום בינוני C175 לאחר שהלחם משחים ומקבל, קרום קשה, להוציא ולצנן על רשת לטעום ולשבח עצמכם…

אכסון:
מומלץ בשקית נייר או במיכלי לחם רגילים להקפיד. שהלחם התקרר לגמרי ניתן להקפיא ולהפשיר בחום גבוה. בתנור לפני ארוחה
מי שאוהב לחם בריאות מעניין בטעמים שונים יכול להוסיף:
חצי כוס פטרוזיליה קצוצה
חצי כוס עירית/בצל ירוק קצוצים
חצי כוס שמיר קצוץ
חצי כוס סובין חיטה
שתי כפות גרעיני חמניות
שתי כפות שיבולת שועל
להחליף 100 גרם קמח מלא בקמח שיפון, את כולם יחד או אחד מהם.

מתכון הלחם מובא באדיבות לאתר כאן נעים של אמצע המדינה מאתר האתרים של הצפון זיפי.

0
0



אודות הכותב

כתב כאן ישראל

כתב כאן ישראל | כאן נעים, הוא חבר מערכת ו/או מידע שהובא / נשלח על ידי פרטיים ואו מוסדות ואו על ידי כותב שבחר להישאר בעילום שם ונבדק לפני פרסומו על ידי מערכת האתר. פניות בדואר האלקטרוני אל כתב אתר כאן נעים: kanisrael2018@gmail.com

Add Comment

Click here to post a comment

אתר זה עושה שימוש באקיזמט למניעת הודעות זבל. לחצו כאן כדי ללמוד איך נתוני התגובה שלכם מעובדים.

ארכיון כתבות ‘כאן ישראל’

ברכת ראש הממשלה נתניהו ליום העצמאות ה-75

הדלקת המשואות ופתיחת חגיגות יום העצמאות

דבר ראש הממשלה ביבי נתניהו

דילוג לתוכן