מאכלי ים | SeaFoods

ארטישוק עם שרימפס ברוטב שמנת וזעפרן

0
0

המצרכים והמתכון לארבעה סועדים לארטישוק עם שמנת ברוטב שמנת זעפרן
ארטישוק עם שרימפס ברוטב שמנת וזעפרן
artishok_shrimp_kan-naim_t180_01.jpg

השף אנטוניו מנסה, ממסעדת אלי-אולי, רח’ ברנר 2, תל-אביב, מעניק כאן, מתכון לארבעה סועדים של:

ארטישוק עם שרימפס ברוטב שמנת וזעפרן

המצרכים:

שמן זית משובח
4 ארטישוקים החתוכים לרבעים, מבושלים ונקיים משערות
½ ק”ג שרימפס טריים ומקולפים
4 גבעולי בצל ירוק קצוצים
½ ליטר שמנת מתוקה
½ ליטר ציר דגים
½ כוס יין לבן יבש
מלח

לטגן במחבת את הארטישוק עם שמן הזית ומעט מלח. להוציא ולהניח במקום חמים. להוסיף למחבת מעט שמן זית, את הבצל הירוק והשריפס.

להמליח מעט ולהוציא את השרימפס מהמחבת.

להוסיף למחבת את ציר הדגים והיין הלבן וצמצם את הנוזל מספר דקות. להוסיף את השמנת ולבשל עד לקבלת רוטב סמיך.

להחזיר את השרימפס למחבת, לבשל דקה שתיים ולהוציא. להניח את הארטישוק על צלחת ולמזוג את השרימפס והרוטב מעל.

בתיאבון!

בצילום למעלה ארטישוק, של שף אנתוני מנסה, מסעדת אלי-אולי.

0
0



אודות הכותב

כתב כאן ישראל

כתב כאן ישראל | כאן נעים, הוא חבר מערכת ו/או מידע שהובא / נשלח על ידי פרטיים ואו מוסדות ואו על ידי כותב שבחר להישאר בעילום שם ונבדק לפני פרסומו על ידי מערכת האתר. פניות בדואר האלקטרוני אל כתב אתר כאן נעים: kanisrael2018@gmail.com

Add Comment

Click here to post a comment

אתר זה עושה שימוש באקיזמט למניעת הודעות זבל. לחצו כאן כדי ללמוד איך נתוני התגובה שלכם מעובדים.

ארכיון כתבות ‘כאן ישראל’

ברכת ראש הממשלה נתניהו ליום העצמאות ה-75

הדלקת המשואות ופתיחת חגיגות יום העצמאות

דבר ראש הממשלה ביבי נתניהו

דילוג לתוכן