זה רעיון | Tips

כיצד להאריך את חיי הפרחים?

0
0

לכולנו, מוכרת התמונה של פרח קמל, מיובש, למרות שהוא מצוי באגרטל מלא מים, מכאן שאותם מים, מסיבה כלשהי, אינם זמינים לאותו הפרח.
כיצד להאריך את חיי הפרחים?
פרחים, לאחר קטיף ממשיכים בחייהם ובטיפול נאות ניתן להאריך את חיי הפרח באגרטל ואף לגרום לפרחים להמשיך ולהתפתח.

flowers-Vase_t180k-n_01.jpg

טיפול בפרח קטוף מתחלק לשלושה שלבים: טיפול ראשוני לאחר קטיף מתבצע על ידי המגדל והוא מקנה לפרח את איכותו הבסיסית. טיפול לאחר משלוח מתבצע במערכת השיווק. טיפול נוסף צריך להתבצע אצל הצרכן הסופי. תפקידו של טיפול זה למצות את מיטב האיכות של הפרח, לשפר את המראה שלו ולהאריך את משך החיים.

במאמר זה, נתמקד בטיפול באגרטל, יש לזכור, כי טיפול באגרטל ימצה את המיטב מפרחים משובחים אך כמעט ולא יתרום לפרחים באיכות ירודה. נתמקד בגורמים לירידת איכות הפרח באגרטל. ובדרכים לטפל בפרח על מנת לדחות את הזדקנות הפרח.

ההמלצות לטיפול הם ברמת החובב המשתמש בחומרים המצויים בכל בית. בטיפול הביתי נוכל ליעל את מאזן המים ואספקת המזון של הפרח הקטוף.

מאזן המים של הפרח הקטוף

לכולנו, מוכרת התמונה של פרח קמל, מיובש, למרות שהוא מצוי באגרטל מלא מים, מכאן שאותם מים, מסיבה כלשהי, אינם זמינים לאותו הפרח. גבעול הפרח קמל כאשר כמות המים המתנדפת מהגבעול ביחידת זמן גדולה מהכמות הנשאבת לתוכו.

המים מתנדפים לאטמוספרה ועוזבים את גבעול הפרח דרך העלים, עלי הכותרת ולעיתים הגבעול. מים נשאבים ומגיעים אל הגבעול דרך אזור החתך. מכאן שמסיבה כל שהיא ההתנגדות למעבר מים דרך החלק התחתון של הגבעול גדלה.

הגורמים להגדלת התנגדות אזור החתך למעבר מים:

Vase_180k-n_01.jpg

1. הפרח שהה תקופה מסוימת מחוץ למים, איבד מים לאויר ועמוד המים בגבעול איבד מרציפותו. בועות אוויר מפרידות בין המים שבגבעול והמים באגרטל ומגבירות ההתנגדות למעבר מים.

2. חיידקים התיישבו באזור החתך ויצרו סתימה.

3. תהליך הגלדה גרם לסתימה באזור החתך.

4. בצמחים מכילי שרף (חלבלובים, אורפוביה ופרג, לדוגמה) השרף מונע כניסת מים לגבעול.

דרכים להקטין את התנגדות אזור החתך למעבר מים:

1. יש להשתמש תמיד במים ומיכלים נקיים כדי להציב בהם את הפרחים, מים קשים ובעלי תגובה בסיסית בדרך כלל מקצרים חיי פרח קטוף, במידת האפשר רצוי להשתמש במים חסרי יונים;

מי גשמים, מי מזגן או מים מזוקקים, הנמכרים בחנויות ובתחנות דלק.

יש להסיר את העלים התחתונים כדי שלא יהיו במים, ועל ידי כך יגרמו להתפתחות מיקרואורגניזמים. (לכימיקלים שניתן להוסיף לצורך זה למים נתייחס בהמשך).

2. יש להציב את הפרחים במים בהקדם האפשרי לאחר הקניה. במידה והפרחים שהו מחוץ למים, כדי לשמור את רצף עמוד המים, יש לקצר את הגבעול רצוי באלכסון, כדי להגדיל את שטח החתך הנמצא במגע עם המים.

במיני פרחים מסוימים אף ניתן להציב את הפרחים במים פושרים, כדי להוציא את בועות האוויר מהגבעול.

3. יש להחליף מים כל יומיים ולחדש את החתך כדי למנוע אילוח המים ואזור החתך בחיידקים ולמנוע הגלדה של אזור החתך. יש לבצע את חידוש החתך בכלי חד למנוע מעיכת צינורות הובלה.

4. במקרה של צמחים המכילים שרף, לאחר חידוש החתך יש להשהות את 3 הס”מ התחתונים של גבעול הפרח במים על סף רתיחה, יש להיזהר שאדי המים לא יפגעו בגבעול.
מזון לפרח קטוף.

flowers_klalli_t180_01.jpg

פרחים הם אורגניזמים חיים וככאלה הם זקוקים למקורות מזון. בהיותם חלק מהצמח הם מקבלים מהצמח את כל צורכיהם. באגרטל, עליהם לקבל ממי האגרטל את אשר קיבלו מהצמח וחומרים נוספים הנובעים מהעובדה שהם מנותקים מהצמח ולעיתים מצויים גם בסביבה עוינת לפרח כמו תנורי בערה ושל פירות וירקות בשלים.

התמיסות הבסיסיות להחזקת פרחים באגרטל כוללות: חומר חיטוי למנוע היפתחות חיידקים ופטריות, חומר המוריד את מתח הפנים של המים לאפשר כניסה קלה יותר של המים לצינורות ההובלה, חומרים להחמצת המים כדי לאפשר זרימה טובה יותר של מים בגבעול וסוכר כמקור אנרגיה.

קיימים מוצרים תעשייתיים כדי להוסיף לתמיסת האגרטל, שניתן לרכוש את חלקם בחנויות פרחים. למרבה הצער הם אינם נפוצים ביותר ולכן נספק כאן מרשם ביתי לתמיסת אגרטל.

מרשם להכנת תמיסה ביתית לאחזקת פרח קטוף באגרטל:

Vase_100k-n_01.jpg

הוראות הכנה: (בהכנת התמיסה יש לזכור את הכלל שכל המוסיף גורע ולכן במקום בו נאמר להשתמש בטיפות, יש להיעזר בטפי).

§ חומר חיטוי המצוי בכול בית הוא תמיסת אקונומיקה המכילה כחומר פעיל נתרן היפו כלוריד ואיננה מכילה תוספים אחרים. תמיסה כזאת נמכרת בדרך כלל בריכוז של 3.5% יש להוסיף 10 טיפות מתמיסה זו, לכל ליטר של מי אגרטל. יש לחזור על הפעולה אחת לשלושה ימים.

§ להורדת מתח הפנים של המים, ניתן להשתמש לכל ליטר מי אגרטל בשתי טיפות דטרגנט המשמש לרחצה או רחיצת כלים.

§ להחמצת התמיסה ניתן להשתמש בשתי כפות מיץ לימון לליטר מי אגרטל.

§ מקור אנרגיה נוסף משמש סוכר. שתי כפיות סוכר לליטר מי אגרטל (10 גר’) יתאימו למרבית סוגי הפרחים.

תמיסה זו, מתאימה למרבית סוגי הפרחים, במידה והאגד באגרטל מכיל פרחים עם עלים רכים גדולים, העלים עשויים להינזק מהסוכר במקרה כזה יש להסיר את העלים לאחר שניזוקו או להקטין את כמות הסוכר המומלצת.

במידה ואין בטוחים בטריות ואיכות הפרחים אין להוסיף סוכר לתמיסה. במידה והזר מכיל גבעולי פריחה הנושאים עליהם פרחים בגילים ומצבי פתיחה שונים, כגון; ציפורן ננסית, סיפן, לוע ארי, מנטור או סוגי חרצית שונים, כדי לגרום לפתיחה טובה יותר של הפרחים הסגורים, ניתן להכפיל את כמות הסוכר המומלצת במקרים כאלה יש להסיר פרחים שנבלו ועלים שניזוקו.

____________

הכותב משה קצ’נסקי, הינו יועץ בנושא פרח קטוף למועצת הפרחים, טלפון; 052-735088.

0
0



אודות הכותב

כתב כאן ישראל

כתב כאן ישראל | כאן נעים, הוא חבר מערכת ו/או מידע שהובא / נשלח על ידי פרטיים ואו מוסדות ואו על ידי כותב שבחר להישאר בעילום שם ונבדק לפני פרסומו על ידי מערכת האתר. פניות בדואר האלקטרוני אל כתב אתר כאן נעים: kanisrael2018@gmail.com

Add Comment

Click here to post a comment

אתר זה עושה שימוש באקיזמט למניעת הודעות זבל. לחצו כאן כדי ללמוד איך נתוני התגובה שלכם מעובדים.

ארכיון כתבות ‘כאן ישראל’

ברכת ראש הממשלה נתניהו ליום העצמאות ה-75

הדלקת המשואות ופתיחת חגיגות יום העצמאות

דבר ראש הממשלה ביבי נתניהו

דילוג לתוכן