משקאות

מרגריטה – MARGARITA

0
0

בעולם יש המון אגדות וסיפורים על ממציאי המרגריטות השונים. אם תתקלו בביקורכם הקרוב במקסיקו בגברת ששמה מרגריטה, סביר להניח שהיא תטען שהמשקה המפורסם הוא על שמה.
מרגריטה - MARGARITA
מרגריטה, היא קוקטייל אלכוהולי המורכב מטקילה, ליקר בטעם תפוז (בדרך-כלל קוואנטרו) ומיץ לים. המרגריטה הקלאסית המקורית היא בכלל לא קפואה אלא פשוט מצוננת היטב ומוגשת בכוס קפואה.

margarita_180k-n_02.jpg

ומי המציא אותה?

בעולם יש המון אגדות וסיפורים על ממציאי המרגריטות השונים. אם תתקלו בביקורכם הקרוב במקסיקו בגברת ששמה מרגריטה, סביר להניח שהיא תטען שהמשקה המפורסם הוא על שמה.

הסיפור המפורסם ביותר הוא על נערת-שעשועים שנהגה לעבוד בבר ליד טיחואנה, בסוף שנות הארבעים. לנערה, מרג‘ורי קינג, היתה אלרגיה משונה למשקאות אלכוהוליים – לכל המשקאות מלבד טקילה.

דני הררה, בעל הבר (שעשה מהסיפור הזה, קריירה שלמה) ערבב בשבילה משקאות עם טקילה וכך נולדה המרגריטה – הלא הוא שמה הספרדי של מרג‘ורי הנאווה.

טוב, השתכנענו, עכשיו איך מכינים את זה?

מרגריטה – המתכון המקורי:

2 מנות טקילה איכותית

מנה של ליים סחוט (או מיץ ליים מוכן כמו של “רוזס” בבקבוק הירוק)

חצי מנה עד מנה של קואנטרו או טריפל-סק איכותי.

לנער נמרצות בשייקר עם הרבה קרח כתוש ולסנן לכוס מרגריטה מצוננת. מומלץ מאוד, לשמור את כל הכוסות במקפיא. לקשט בפלח ליים.

במקור גם ממליחים את שפת הכוס (מרטיבים את השפה עם ליים והופכים על צלוחית מלח). אבל הישראלים לא אוהבים את זה.

מרגריטה – MARGARITA

margarita_180k-n_01.jpg

מצרכים:

40 מ”ל טקילה
15 מ”ל טריפל סק
30 מ”ל מיץ לימון
מלח

אופן ההכנה:

לטבול את שפתותיה של כוס קוקטיילים במיץ הלימון ולטבול במלח.
לערבב את כל המרכיבים היטב.
למזוג לכוס ולהגיש.
ניתן לקשט בפלח לימון.

ובכל זאת, מה עם המשקאות הקפואים?

מרגריטות קפואות ומצויינות אפשרל השיג בהמון מקומות (בריו-דה-קובה, צ‘ימצ‘נגה, אונמי, קורדיליה וכו‘ וכו‘). ואפשר גם לייצר לבד בבית:

ואיך מכינים כזאת קפואה בבית?

אחרי שמקררים היטב את כל החומרים, מעבירים לבלנדר עם חצי כוס קרח מינרלי כתוש (“יהלומים”) ואם אתם מתעקשים גם חצי מנה של סירופ סוכר (למי שקשה לו עם החמיצות).

ומה עם קצת יצירתיות?

למרגריטה, יש אינסוף וריאציות: אפשר להחליף את הליים בקיווי/מנגו/פסיפלורה, להוסיף חצי כפית גרנדין (למרגריטה אדומה) או כפית מיץ קרנברי, להחליף את הטריפל סק ב בלו-קירסאו (איכותי!) למרגריטה כחולה. אבל האמת – אין כמו המקור.

לא להתבלבל עם – מרגרינה.

(תוכלו למצוא עוד מתכונים ועצות של אלעד רביד. מתוך מדור “שוק”, גליון יולי 2002, “על השולחן”)

המתכון מובא באדיבות אתר הזאב – פורטל המטיילים בדרום אמריקה.

0
0



אודות הכותב

כתב כאן ישראל

כתב כאן ישראל | כאן נעים, הוא חבר מערכת ו/או מידע שהובא / נשלח על ידי פרטיים ואו מוסדות ואו על ידי כותב שבחר להישאר בעילום שם ונבדק לפני פרסומו על ידי מערכת האתר. פניות בדואר האלקטרוני אל כתב אתר כאן נעים: kanisrael2018@gmail.com

Add Comment

Click here to post a comment

אתר זה עושה שימוש באקיזמט למניעת הודעות זבל. לחצו כאן כדי ללמוד איך נתוני התגובה שלכם מעובדים.

ארכיון כתבות ‘כאן ישראל’

ברכת ראש הממשלה נתניהו ליום העצמאות ה-75

הדלקת המשואות ופתיחת חגיגות יום העצמאות

דבר ראש הממשלה ביבי נתניהו

דילוג לתוכן