פורום כאן נעים

יחד ננצח את הגיף קורונה

היגיינה מרבית למניעת הידבקות, כמה צעדים לשטיפת ידיים. שומרים על הכללים מצילים חיים. (משרד הבריאות).

לחמניות טעימות בלי קמח ברבע שעה!

מה לקנות; אבקת חלב רגילה 150 גר'. ביצים; 4. אבקת אפיה; כפית ותקבלו; לחמניות טעימות בלי קמח ברבע שעה!

Whitney Houston – “I Will Always Love You”

Whitney Houston - performing "I Will Always Love You" (HD) com legenda. "אני חולה עליה", תתרווחו והאזינו לקול ולביצועים המדהימים האלה.

קלמן וסג”ל | 11.03.20: סיוע למשק בעקבות משבר קורונה

כאן חדשות | מדי ערב נפגשים קלמן ליבסקינד ואראל סג"ל לשעה של אקטואליה קצבית, בועטת ולא מתנצלת. דיווחים, ראיונות, פרשנויות וכל הקולות שצריך לשמוע כדי להבין טוב יותר מה שקורה היום בחדשות – לפני הקלעים ומאחוריהם.

צליית בשר: כך תעשו את זה נכון

השף דן עמיר, ממסעדת BP בחיפה מסביר לנו בכמה טיפים פשוטים כיצד לצלות את הבשר ולהשאיר אותו רך ועסיסי, וגם – מה הנתח שהישראלים הכי אוהבים?

מפעל הפיס

המדים החדשים של מג”ב

הכירו את המדים החדשים של לוחמות ולוחמי משמר הגבול.

נעים לעקוב אחרי

משקאות

תודה רבה למכסיקו – המשך

עוד קצת דברים שרציתם לדעת על טקילה ולא היה את מי לשאול…
תודה רבה למכסיקו - המשך
מה עושה התולעת? מחפשת חכה! אמרו לנו תמיד שהטקילה עם התולעת היא הטקילה הנחשבת באמת. באמת? אז זהו, שלא!

worm_180_01.jpg

אין דבר כזה טקילה, עם תולעת. באמת שאין. אך לפני שאני אמשיך – אספר לכם, על האח הגדול של הטקילה.

כפי שהוזכר במאמר שעבר, אחד הקריטריונים לייצור משקה טקילה מחייב את היצרן להכיל לפחות 51% מצמח האגבה הכחולה במשקה ומזה ניתן להבין ששאר 49% חומר שנשאר יכול להיות מצמח האגבה הכחולה או משאר סוגי האגבה.

מסקל או מזקל (Mezcal באנגלית) הינו משקה המיוצר במדינת ווחקה (Oaxaca) אשר במכסיקו ומופק מצמח האגבה ללא הגבלת סוג, גזע או מין.

רוב משקאות המזקל נחשבים פחות יוקרתיים ממשקאות הטקילה מלבד מספר מותגי מזקל מסויימים אשר מוסיפים להם, רגע לפני הביקבוק, תולעת הנקראת גוסאנו.

agaba_180-01.jpg

תולעת ה”גוסאנו” הינה תולעת שחיה כטפילה על צמח האגבה ונחשבת כמעדן בתחום המזון ולזכותה מתלווים מספר מיתוסים לדוגמא:

1. התולעת סופחת אליה מהאלכוהול שבמשקה ומי שאוכל אותה – מקבל ריכוז גדול של אלכוהול לגוף ולנפש או
2. מי שאוכל אותה – מובטחת לו הזייה או חוויה טריפית המלווה בתחושות וצבעים.

עורבא פרח. קש וגבבה.

כל סיפורי התולעת מסתכמים בכך, שזהו גימיק מוצלח מאד בקמפיין יצרני המזקל.

טקילה מוקפצת

הקפצה = כוס שאט (60 מ”ל) המכילה 30 מ”ל טקילה(?) ישראלית + 30 מ”ל ספרייט/7up.

הקפצת טקילה, הינה עוד המצאה ישראלית (כמו רובה העוזי, Icq ועוד).

בכל מקום אחר בעולם, כאשר תגיעו לבר ותבקשו מהברמן – “אני רוצה הקפצת טקילה” או “I want jumping tequila” לא יהיה להם מושג על מה אתם מדברים. לעומת זאת כאשר תגיעו לבר מקצועי ותבקשו טקילה – הברמן, יגיש לכם את הטקילה הספציפית שביקשתם מוגשת בכוס שאט ולצידה פלח לימון ומלחייה.

tequila_t180_id=3963_01.jpg

מסורת השתייה הינה כדלקמן:

זורים מעט מלח על היד או על כל אתר פיסי אחר בגוף (קצת קריאייטיביות!?), מלקקים אותו, לוגמים את המשקה ונוגסים בפלח הלימון. חוויה משכרת.

zszfzfza]VO צורה נוספת של הגשת טקילה הינה כחלק מקוקטייל הנקרא Tequila sunrise.

Tequila sunrise = כוס הייבול המכילה מנת טקילה המוצפת במיץ תפוזים עם תוספת של דש גרנאדין (סירופ רימונים). צבע הקוקטייל מזכיר את צבעי זריחת השמש ומכאן מגיע שמו של הקוקטייל.

קוקטייל נוסף המכיל טקילה הינו מרגריטה.

מרגריטה = מנה וחצי של טקילה + מנה מיץ לימון + מנה של טריפל סק. הכל משוקשק בשייקר באהבה ונמזג לתוך כוס מרגריטה המוכתרת במלח. מומלץ לשתיה ביום חם.

הסלבריטאים

רשימת מותגי הטקילה שלפניכם, הינה מצומצמת וניתן למצוא אותם בכל בר מקצועי המכבד את עצמו ואת לקוחותיו:

טקילה קווארבו (Cuervo) – מותג הטקילה הנמכר ביותר. מיוצר במספר דרגות: סילבר, רפוסדו (מכונה בישראל קווארבו גולד) ורזרבה לה פמילייה (ברמת אנייחו).

1800 – מותג יוקרתי של טקילה. מיוצר בשתי דרגות: רפוסדו ואנייחו.

tequila_t180_id=3963_02.jpg

דון חוליו (Don Julio) – עוד מותג יוקרתי הקרוי על שם חוליו גונזאלס, אסטראדה שהוא בעצם ממציאו. מגיע במספר דרגות: סילבר, רפוסדו ואנייחו. רמת האנייחו שלו מכילה 100% אגבה כחולה ובכך היא הופכת לאחת הטקילות היותר משובחות.

סאוזה (Sauza) – המותג מספר שתיים במכירות בעולם. נוצר בשנת 1873 על ידי דון סנוביו סאוזה בעיירה טקילה. מיוצר במספר דרגות ובמספר שמות: בלאנקו ברמת סילבר, אקסטרא גולד ברמת חובן, הורניטוס ברמת רפוסדו עם 100% אגבה כחולה וסאוזה קונממורטיבו ברמת אנייחו.

קיים כמובן מספר רב נוסף של מותגים משובחים של טקילה אך מפאת קוצר דף…

בזאת סיימנו את נושא הטקילה ובשבוע הבא – הישר מגרמניה, אלוף הציד או בשמו המפורסם – ייגרמייסטר.

שיהיה לכם לחיים!

* הכותב ברק לינג, הינו ברמן, מעל 10 שנים ומדריך אלכוהול “דרך ארץ” – בית הספר לברמנים.




אודות הכותב

כתב כאן ישראל

כתב כאן ישראל | כאן נעים, הוא חבר מערכת ו/או מידע שהובא / נשלח על ידי פרטיים ואו מוסדות ואו על ידי כותב שבחר להישאר בעילום שם ונבדק לפני פרסומו על ידי מערכת האתר. פניות בדואר האלקטרוני אל כתב אתר כאן נעים: kanisrael2018@gmail.com

Add Comment

Click here to post a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

דילוג לתוכן