בשרים | Meats

מתכוני גולש הונגרי – הודי ובורגניון

0
0

רפי אהרונוביץ’, ממועדון הקצבים הישראלי מגיש לגולשינו שני מתכונים בורגניון צרפתי- ישראלי; המתכון השני הוא גולש הונגרי-הודי. נשמח לקבל תגובות. בתיאבון.
מתכוני גולש הונגרי - הודי ובורגניון
215_id=3759_01.jpg
בורגניון צרפתי- ישראלי

המונח “בורגניון” פירושו בישול ביין, מה שמתאים מאוד לחורף הישראלי הקצר וגם קצת יזכיר לנו את צרפת. לבישול ביין איכויות רבות, צבע הבשר והתוספות הנלוות אליו הוא ארגמן כהה והטעם משובח.

חומרים
ל-6 סועדים:

4 מנות אוסבוקו (בשר עם העצם) בעובי -4 ס”מ כל אחד
6 פרוסות צלי כתף בעובי 4 ס”מ כל אחד
1 בקבוק יין אדום יבש באיכות מעולה
צרור תימין
מעט פלפל שחור
שלושה עלי דפנה
כל הנ”ל יוכנסו להשריה ל-48 שעות.

בינתיים נכין:

1 שוק אווז מעושן, מחולק לכמה חלקים
3 בצלים גדולים חתוכים לרבעים
3 גזרים קלופים וחצויים
1 שורש סלרי
2 שורשי פטרוזיליה חתוכים גס
3 כפות דבש
3 כפות חומץ בלסמי
מעט פלפל צלי או אלמנט חריף אחר
מעט קמח
שמן זית לטיגון

אופן ההכנה:

מסננים את הבשר שהיה בהשריה ושומרים בקערית את חומרי ההשריה, מקמחים ומטגנים היטב את הבשר בשמן, מטגנים את שוק האווז, את הבצלים ואת שאר הירקות, יוצקים את חומרי ההשריה על הבשר, מוסיפים את הדבש והבלסמי וכמה גבעולי תימין טרי, משפרים את התיבול ומביאים לרתיחה.

מבשלים כ-3 שעות על חום נמוך מאוד.

אם חסרים נוזלים בזמן הבישול אפשר להוסיף מעט יין או מרק בשר.
טעים במיוחד למחרת.

גולש הונגרי-הודי

מה שהופך את גרסת הגולש הזאת לגרסה הודית הוא השימוש בקרי – תערובת תבלינים שלא כולם אוהבים, אבל אם משתמשים בה במידה היא טעימה ולא משתלטת על טעמו של התבשיל.

חומרים
ל-6 סועדים:

1,200 גר’ כתף חתוך לקוביות קטנות
8 בצלים גדולים חתוכים לפלחים
10 שיני שום קצוצות
3 עגבניות מגוררות בפומית
1 ק”ג עגבניות מרוסקות
3 כפות רסק עגבניות
מעט סוכר
4 פלפלים ירוקים, חתוכים לפלחים
1 כפית שטוחה קימל גרגרים
1 כפית פפריקה מתוקה
1 כפית (או יותר) אבקת קרי
שמן זית לטיגון
½1 כוסות מרק בשר
4 גבעולי סלרי עלים קצוץ גס

אופן ההכנה:

מטגנים היטב את הבשר, מוסיפים את הבצל וממשיכים לטגן 7-8 דקות יחד.

מוסיפים את השום ואת שאר החומרים והתבלינים, חוץ מגבעולי הסלרי, מביאים לרתיחה, משפרים תיבול, מנמיכים את האש ומבשלים כשעתיים (חשוב, לבחוש מפעם לפעם שכן העגבניות מכילות סוכרים ויש להם נטייה להידבק לתחתית הסיר; כמו כן, חשוב, לטעום שכן האיזון בין הקרי לטעמו הבסיסי של הגולש חשוב מאוד).

כעט מוסיפים את גבעולי הסלרי הקצוצים ומבשלים כ-20 דקות נוספות.

מי שלא יכול בלי תפוחי אדמה ידאג שבתבשיל יהיו נוזלים בשפע, יחתוך תפוחי אדמה ויוסיף אותם לתבשיל ב-40 הדקות האחרונות.

בתיאבון.

מתכונים נוספים על בסיס בשר בקר טרי ניתן למצוא באתר מועצת הבקר: מועצת הבקר

0
0



אודות הכותב

כתב כאן ישראל

כתב כאן ישראל | כאן נעים, הוא חבר מערכת ו/או מידע שהובא / נשלח על ידי פרטיים ואו מוסדות ואו על ידי כותב שבחר להישאר בעילום שם ונבדק לפני פרסומו על ידי מערכת האתר. פניות בדואר האלקטרוני אל כתב אתר כאן נעים: kanisrael2018@gmail.com

Add Comment

Click here to post a comment

אתר זה עושה שימוש באקיזמט למניעת הודעות זבל. לחצו כאן כדי ללמוד איך נתוני התגובה שלכם מעובדים.

ארכיון כתבות ‘כאן ישראל’

ברכת ראש הממשלה נתניהו ליום העצמאות ה-75

הדלקת המשואות ופתיחת חגיגות יום העצמאות

דבר ראש הממשלה ביבי נתניהו

דילוג לתוכן