מאכלי עמים

סלטנייס – saltenas – מהמטבח בוליביאני

0
0

סלטנייס – saltenas, הינו מאכל שמקורו – בעיר סוקרה (עיר הבירה של בוליביה), עיר יפה אותה גילו הסטודנטים מכל העולם. יש להם אלף סיבות אחת מהן היא המתכון הבא;
סלטנייס - saltenas - מהמטבח בוליביאני
סוקרה sucre הבירה האמיתית של בוליביה, עיר יפה, בעיקר של סטודנטים. סביב סוקרה, יש כפרים שונים, האורגים בטכניקות ובסגנונות שונים לחלוטין אחד מהשני, כל “גיחה” מסוקרה תאפשר לכם לראות אריגה שונה לגמרי. רוצים לדעת עוד היכנסו לאתר הזאב פורטל המטיילים הלינק למטה.

saltenas_180_id=3597_01.jpg

מצרכים:

ל-8 סועדים.

לבצק:

400 גרם קמח
2 חלמוני ביצה
200 גרם מרגרינה
2 כפות סוכר
1/2 כוס מי מלח
2 כפות פלפל אדום חריף קצוץ

למילוי:

1 ק”ג בשר בקר טחון
5 כוסות מרק עוף צח
100 ג´ פלפל אדום חריף קצוץ.
6 תפו”א מבושלים חתוכים לקוביות
2 בצלים קצוצים
3 כפות פטרוזיליה קצוצה
400 גרם זיתים שחורים
1 כף סוכר
1 קופסא אפונה משומרת
כפית פלפל

אופן ההכנה:

בצק:

לערבב את הקמח עם הסוכר, המרגרינה, הביצים והפלפל הקצוץ.
לאחר מכן להוסיף את מי המלח והחלמונים ולהמשיך ללוש עד שמתקבל בצק אחיד.

לשטח את הבצק וליצור עיגולים בעובי 1/2 ס”מ ובקוטר 10 ס”מ.

מילוי:

לטגן במחבת את הבצל עם הפלפל הקצוץ.
כשמזהיב להוסיף 4 כוסות מרק עוף צח ולהרתיח.
לאחר שרתח להוסיף את הבשר ולבשל כ-15 דקות.
להוריד מהאש ולהוסיף את הפטרוזיליה, האפונה, תפו”א, כוס מרק עוף צח, מלח ופלפל.
להשרות ללילה שלם במקרר.
למלא את עיגולי הבצק במילוי (לכל אחד להוסיף זית שחור)
לסגור ולמשוח בחלבון ביצה.
לאפות בחום של 375 מעלות עד שמשחים.

בתיאבון.

* באדיבות el lobo – הזאב פורטל המטיילים בדרום אמריקה

0
0



אודות הכותב

כתב כאן ישראל

כתב כאן ישראל | כאן נעים, הוא חבר מערכת ו/או מידע שהובא / נשלח על ידי פרטיים ואו מוסדות ואו על ידי כותב שבחר להישאר בעילום שם ונבדק לפני פרסומו על ידי מערכת האתר. פניות בדואר האלקטרוני אל כתב אתר כאן נעים: kanisrael2018@gmail.com

Add Comment

Click here to post a comment

אתר זה עושה שימוש באקיזמט למניעת הודעות זבל. לחצו כאן כדי ללמוד איך נתוני התגובה שלכם מעובדים.

ארכיון כתבות ‘כאן ישראל’

ברכת ראש הממשלה נתניהו ליום העצמאות ה-75

הדלקת המשואות ופתיחת חגיגות יום העצמאות

דבר ראש הממשלה ביבי נתניהו

דילוג לתוכן