חג סוכות שמח

101 הזעקת עזרה מדא

ארכיון כתבות ‘כאן ישראל’

טקס חילופי שרים

הטקס בהשתתפות השר הנכנס ח"כ עודד פורר, השר היוצא ח"כ אלון שוסטר, שר האוצר ח"כ אביגדור ליברמן ומנכ"ל המשרד ד"ר נחום איצקוביץ'.

פורום כאן נעים

המדריך לבחירת המלון המושלם

הקיץ כבר כאן, ואיתו גם כל הפירות המתוקים! אז כיצד נבחר את המלון המדוגם ביותר? מדריך שירות ההדרכה והמקצוע, נביל עומרי, עונה על כל השאלות!

מפעל הפיס

שומר הראש וויטני יוסטון

וויטני יוסטון הייתה זמרת פופ, רית'ם אנד בלוז, גוספל וסול, כותבת ומלחינת שירים, ושחקנית קולנוע אמריקאית. אחת הזמרות המצליחות והמפורסמות של סוף שנות ה-80 ושנות ה-90.

טיפים לאחסון פירות וירקות

כמה פעמים כבר עשינו את אותה הטעות וקנינו ירקות ופירות בכמויות שיכולות להספיק גם לעוד שנה, אבל אז - באסה! נאלצנו לזרוק אותם. *לא עוד* משרד החקלאות פה כדי לעזור ולהאריך עוד יותר את חיי המדף שלהם! צפו בסדרה הקטעים וכנסו עכשיו:

101 הזעקת עזרה מדא

בשרים | Meats

קציצות ברוטב עגבניות

0
0

קציצות ברוטב עגבניות; מבשר טחון טרי (כתף, צוואר); מכסים ומבשלים על אש קטנה כשעה. אם חסרים נוזלים מוסיפים מעט יין אדום. מגישים על אורז לבן או מקרוני.
קציצות ברוטב עגבניות
מוצרים:

600 גרם בשר טחון טרי (כתף, צוואר)
100 גרם סולת
2 ביצים
1 בצל קצוץ דק
½ כוס פטרוזיליה קצוצה
מלח ופלפל שחור, טחון טרי
2 כפות שמן זית

לרוטב:

2 בצלים קצוצים
שמן זית לטיגון
2 שיני שום קצוצות
1 קופסת עגבניות חתוכות משומרות
1 כף אורגנו מיובש
½ כפית גרידת למון או תפוז
½ בקבוק יין אדום יבש
1 כף רסק עגבניות
מלח ופלפל שחור, טחון טרי

אופן ההכנה:

meat_bols_100_01.jpg

מכינים את הרוטב: בסיר עבה ורחב מטגנים את הבצל והשום בשמן זית עד שהבצל הופך לשקוף.

מוסיפים עגבניות משומרות, רסק עגבניות, אורגנו וגרידת לימון, ומבשלים על אשר בינונית כ- 10 דקות תוך כדי בחישה, עד שרוב הנוזלים מתאדים. מוסיפים את היין, מתבלים ומבשלים על אש נמוכה כ- 45 דקות, עד לקבלת רוטב סמיך ועשיר.

בזמן שהרוטב מתבשל מכינים את הקציצות. משרים את הסולת במים במשך 5 דקות, מסננים, סוחטים ומערבבים עם שאר מרכיבי הקציצות, עד לקבלת תערובת אחידה. שומרים במקרר עד שהרוטב מוכן.

בידיים רטובות יוצרים כדורי בשר ומניחים בעדינות בתוך הסיר עם הרוטב. מכסים ומבשלים על אש קטנה כשעה. אם חסרים נוזלים מוסיפים מעט יין אדום. מגישים על אורז לבן או מקרוני.

בתיאבון.

* הצעות למתכונים נוספים, עם בשר בקר טרי וכן מידע תזונתי ניתן למצוא באתר מועצת הבקר

0
0



אודות הכותב

כתב כאן ישראל

כתב כאן ישראל | כאן נעים, הוא חבר מערכת ו/או מידע שהובא / נשלח על ידי פרטיים ואו מוסדות ואו על ידי כותב שבחר להישאר בעילום שם ונבדק לפני פרסומו על ידי מערכת האתר. פניות בדואר האלקטרוני אל כתב אתר כאן נעים: kanisrael2018@gmail.com

Add Comment

Click here to post a comment

אתר זה עושה שימוש באקיזמט למניעת הודעות זבל. לחצו כאן כדי ללמוד איך נתוני התגובה שלכם מעובדים.

דילוג לתוכן