קמפיין: אנשים. לא סמלים

עמותת נגישות ישראל - Access Israel, יוצאת בקמפיין מקורי רחב היקף / ארצי של עמותת נגישות ישראל יחד עם משרד הפרסום ליאו ברנט, למיגור תופעת עברייני חניות הנכים והעלאת המודעות לנושא. בין לילה, אלפי תמרורי חניות נכים ב-15 ערים, ובעשרות רבות של חניונים ומרכזי קניות בפריסה ארצית, הוחלפו בתמונות של 50 אנשים אמיתיים עם מוגבלות, המספרים את סיפוריהם האישיים.

נאומו של בצלאל סמוטריץ' מכנס התנועה לאיכות השלטון

במשך עשרות שנים המתח הרצוי בין הרשויות השונות לא התקיים. יותר נכון לומר – הוא התקיים אבל בכיוון אחד בלבד. הרשות השופטת איתגרה פעם אחר פעם את שתי חברותיה, ואולם היא עצמה לא אותגרה לרגע. אסור היה לגעת בה.

פורום כאן נעים

האם יש קשר בין פעילות תחנת הכוח בחדרה לבין מחלות נשימה בילדים?

האם יש קשר בין פעילות תחנת הכוח בחדרה לבין מחלות נשימה בילדים? העיתונאי אלי לוי חדשות ערוץ 10 מביא את הסיפור ושיחה עם מנהלת מחלקת ילדים במרכז הרפואי הלל יפה דר' עדי קליין.

הרב יובל הכהן אשרוב – מגלה איך לרזות בלי דיאטה

הרב יובל הכהן אשרוב - מגלה לנו את הסוד איך לרזות בלי דיאטה.

זן נדיר – טורפים

טורפים - טורפי העל של ישראל כפי שנלכדו בעדשה של משה אלפרט במשך שלושים שנה: מסעודתו של הנמר האחרון בעין-גדי ועד המרדף אחרי זאבי הגולן. במאי תסריטאי וקריין: יגאל מוסקו.

אמא ל-12 מוצאת זמן לאהבה חדשה

ילדות כואבת ובעל אלים לא הצליחו לנצח את ליאת ברששת, שמגדלת לבד את תריסר ילדיה. עכשיו, נגד כל הסיכויים היא ממציאה את עצמה מחדש עם עמוד פייסבוק מצליח והרצאות שהיא מעבירה, ואפילו מוצאת זמן לאהבה חדשה.

סטטיק ובן-אל תבורי עם הלהיט החדש

סטטיק ובן-אל תבורי, הצמד המוזיקלי הישראלי עם הקליפ-להיט הראשון החדש בשפה האנגלית. זו הגרסה האמריקאית ל"סלסולים" שיצאה לעולם 12.12.18.

מפעל הפיס

נגישות השירות למגבלה תקשורתית (גמגום)

אנדריי קגן, אדם מגמגם אשר עובד בעמותת נגישות ישראל, מספר על עצמו ונותן המלצות לאופן בו יש לתקשר עם אדם מגמגם.

מרק שעועית מהיר וקל להכנה בנוסח דרוזי מסורתי

מרק שעועית מהיר וקל להכנה בנוסח דרוזי מסורתי, שניתן לטבען, רוטב לאורז [ 40 דק' בישול] מתכונים נוספים ניתן למצוא באתר - http://druzecuisine.com/ מרק שעועית מהיר כתוספת לאורז לבן, מתכון דרוזי מסורתי קל להכנה שניתן לטבען, מתוך סודות המטבח הדרוזי.

נעים לעקוב אחרי

מאכלים מיוחדים

טופו – כל מה שרציתם לדעת עליו (ולא העזתם לטעום)

הטופו מהווה תחליף מצוין למוצרי חלב ולבשר
טופו - כל מה שרציתם לדעת עליו (ולא העזתם לטעום)
את הטופו גילו בסין לפני יותר מ-2,000 שנה. הסינים, גילו כי כאשר מבשלים במרק מחית סויה שהורחקו ממנה הסיבים ומוסיפים תבלינים, שביניהם מלח ים, נוצרים גושים. כאשר הוצאו הגושים מן המרק, הם נעשו דחוסים, מבריקים ויפים.

tofu_180k-n_01.jpg

חלבון הטופו (והסויה בכלל) הוא חלבון מלא, הכולל את כל חומצות האמינו שהגוף נזקק להן. נצילות החלבון של הטופו עצומה – 95% מהחלבון נקלט בגוף.

הטופו עשיר בסידן (יותר מחלב פרה; גם זמינותו של סידן זה לגוף גבוהה יותר מזו של הסידן המצוי בחלב פרה), דל שומן, נטול כולסטרול ודל קלוריות.

הטופו מכיל פיטואסטרוגנים (אסטרוגן צמחי), השומרים על צפיפות העצם, רעננות העור וגמישות רקמת החיבור. אכילת טופו, מקטינה את הסיכון לחלות בסרטן השד, מעכבת גדילת תאים סרטניים במרבית סוגי הסרטן ומקטינה את הסיכון ללקות בהתקפי-לב.

כיום, ניתן להשיג טופו לא רק בחנויות טבע, אלא גם בסופרמרקטים ואף במכולות קטנות (אם אין במכולת שלכם טופו, בקשו מהמוכר/ת להביא).

הוא מגיע באריזת ואקום, ויש להחזיקו במקרר. לפני פתיחת אריזת הוואקום הוא מחזיק כחודש ולאחר הפתיחה (אם משתמשים רק בחלק מן החבילה) יש להחזיקו במקרר מושרה במים ואת המים יש להחליף מדי יום. באופן זה הוא יכול להחזיק כעשרה ימים ויותר, אם כי טריותו נפגמת ככל שעובר יותר זמן.

קיים גם טופו עמיד, שאינו מצריך קירור, וטופו משופר – טופו שום, טופו מועשר בסידן וכו’. הטופו המשווק בארץ הוא לרוב טופו קשה, המתאים לחיתוך לפרוסות או לקוביות, אך יש גם טופו רך, המתאים יותר למעיכה למחית.

לאחרונה, יצאו שני ספרי בישול המוקדשים לטופו: "טופו" של זהורית שייחי ו"מה טופו ומה נעים" של טובה משולם. הספר של זהורית שייחי מומלץ במיוחד, משום שהוא נטול מוצרים מהחי ומשום שכל החומרים בו הם טבעיים, בריאים ומזינים.

כמעט אין סוף לדברים שניתן להכין מטופו. הוא מהווה תחליף מצוין למוצרי חלב (מייצרים ממנו גבינות, גלידות ומעדנים דמויי-חלב), לבשר (ניתן להכין בקלות שניצל טופו או שיפודי טופו) ומחית טופו מחליפה ביצים באפייה (ראו, למשל, עוגת בננות עם שוקולד צ’יפס או עוגת גזר).

ניתן לשלב מחית טופו במרקים (ראו מרק דלעת עם טופו) וקוביות טופו בסלטים (ראו סלט עדשים וטופו) ובתבשילים (ראו תבשיל פתיתים וקוביות בטטה וטופו).




אודות הכותב

כתב כאן ישראל

כתב כאן ישראל | כאן נעים, הוא חבר מערכת ו/או מידע שהובא / נשלח על ידי פרטיים ואו מוסדות ואו על ידי כותב שבחר להישאר בעילום שם ונבדק לפני פרסומו על ידי מערכת האתר. פניות בדואר האלקטרוני אל כתב אתר כאן נעים: kanisrael2018@gmail.com

Add Comment

Click here to post a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

דילוג לתוכן