"עושים כאן משהו חד פעמי"

"עושים כאן משהו חד פעמי": הפקת הענק שמשחזרת את מלחמת יום הכיפורים | כתבתה של שני נחשוני, מתוך חדשות 07.10.19.

האם יש ערך בבקשת סליחה? | גיא זהר

לכבוד יום כיפור, בדק כאן 11, מה מעמדה של סליחה בפוליטיקה הישראלית? האם פוליטיקאים מתנצלים - והאם יש מי שימחל להם?
מהצד השני עם: גיא זהר - 07.10.2019.

פורום כאן נעים

"למה אתה גונב?": מלחמת החקלאים במשפחות הישראליות

שום דבר לא הכין את החקלאים בישראל לתופעת הגניבות של המטיילים, ש"עושים שוק" במטעים ובפרדסים. כתבתה של נועה ברק | כאן חדשות.

אדיר מילר במופע אלתורים

אדיר מילר במופע האלתורים בערוץ 2. קורע.

שראל הפראית- פרק 1: הנגב

מהלך של שנה שלמה בחייהם של צמחים ובעלי חיים במדבר הנגב הצחיח, המהווה יותר ממחצית שטחה של ישראל. מה סוד ההישרדות שלהם במדבר הקיצוני שזוכה רק למ"מ ספורים של גשם בשנה?

אמא ל-12 מוצאת זמן לאהבה חדשה

ילדות כואבת ובעל אלים לא הצליחו לנצח את ליאת ברששת, שמגדלת לבד את תריסר ילדיה. עכשיו, נגד כל הסיכויים היא ממציאה את עצמה מחדש עם עמוד פייסבוק מצליח והרצאות שהיא מעבירה, ואפילו מוצאת זמן לאהבה חדשה.

ערוץ 10 – שישי עם איילה חסון

תאוות בשרים | ערוץ 10 - שישי עם איילה חסון - 13.4.18.

מפעל הפיס

נשיא המדינה ציין 20 שנים להקמת 'נגישות ישראל'

נשיא המדינה, ראובן (רובי) ריבלין אירח ב- 28 ביולי 19', את נציגי עמותת "נגישות ישראל" לציון 20 שנה להקמתה.
במפגש הוגש לנשיא דו"ח המסכם 20 שנים של נגישות, ובמסגרתו נשאו דברים מייסד ונשיא העמותה יובל וגנר ומנכ"לית העמותה מיכל רימון.

נעים לעקוב אחרי

מאכלים מיוחדים

טופו – כל מה שרציתם לדעת עליו (ולא העזתם לטעום)

הטופו מהווה תחליף מצוין למוצרי חלב ולבשר
טופו - כל מה שרציתם לדעת עליו (ולא העזתם לטעום)
את הטופו גילו בסין לפני יותר מ-2,000 שנה. הסינים, גילו כי כאשר מבשלים במרק מחית סויה שהורחקו ממנה הסיבים ומוסיפים תבלינים, שביניהם מלח ים, נוצרים גושים. כאשר הוצאו הגושים מן המרק, הם נעשו דחוסים, מבריקים ויפים.

tofu_180k-n_01.jpg

חלבון הטופו (והסויה בכלל) הוא חלבון מלא, הכולל את כל חומצות האמינו שהגוף נזקק להן. נצילות החלבון של הטופו עצומה – 95% מהחלבון נקלט בגוף.

הטופו עשיר בסידן (יותר מחלב פרה; גם זמינותו של סידן זה לגוף גבוהה יותר מזו של הסידן המצוי בחלב פרה), דל שומן, נטול כולסטרול ודל קלוריות.

הטופו מכיל פיטואסטרוגנים (אסטרוגן צמחי), השומרים על צפיפות העצם, רעננות העור וגמישות רקמת החיבור. אכילת טופו, מקטינה את הסיכון לחלות בסרטן השד, מעכבת גדילת תאים סרטניים במרבית סוגי הסרטן ומקטינה את הסיכון ללקות בהתקפי-לב.

כיום, ניתן להשיג טופו לא רק בחנויות טבע, אלא גם בסופרמרקטים ואף במכולות קטנות (אם אין במכולת שלכם טופו, בקשו מהמוכר/ת להביא).

הוא מגיע באריזת ואקום, ויש להחזיקו במקרר. לפני פתיחת אריזת הוואקום הוא מחזיק כחודש ולאחר הפתיחה (אם משתמשים רק בחלק מן החבילה) יש להחזיקו במקרר מושרה במים ואת המים יש להחליף מדי יום. באופן זה הוא יכול להחזיק כעשרה ימים ויותר, אם כי טריותו נפגמת ככל שעובר יותר זמן.

קיים גם טופו עמיד, שאינו מצריך קירור, וטופו משופר – טופו שום, טופו מועשר בסידן וכו’. הטופו המשווק בארץ הוא לרוב טופו קשה, המתאים לחיתוך לפרוסות או לקוביות, אך יש גם טופו רך, המתאים יותר למעיכה למחית.

לאחרונה, יצאו שני ספרי בישול המוקדשים לטופו: "טופו" של זהורית שייחי ו"מה טופו ומה נעים" של טובה משולם. הספר של זהורית שייחי מומלץ במיוחד, משום שהוא נטול מוצרים מהחי ומשום שכל החומרים בו הם טבעיים, בריאים ומזינים.

כמעט אין סוף לדברים שניתן להכין מטופו. הוא מהווה תחליף מצוין למוצרי חלב (מייצרים ממנו גבינות, גלידות ומעדנים דמויי-חלב), לבשר (ניתן להכין בקלות שניצל טופו או שיפודי טופו) ומחית טופו מחליפה ביצים באפייה (ראו, למשל, עוגת בננות עם שוקולד צ’יפס או עוגת גזר).

ניתן לשלב מחית טופו במרקים (ראו מרק דלעת עם טופו) וקוביות טופו בסלטים (ראו סלט עדשים וטופו) ובתבשילים (ראו תבשיל פתיתים וקוביות בטטה וטופו).




אודות הכותב

כתב כאן ישראל

כתב כאן ישראל | כאן נעים, הוא חבר מערכת ו/או מידע שהובא / נשלח על ידי פרטיים ואו מוסדות ואו על ידי כותב שבחר להישאר בעילום שם ונבדק לפני פרסומו על ידי מערכת האתר. פניות בדואר האלקטרוני אל כתב אתר כאן נעים: kanisrael2018@gmail.com

Add Comment

Click here to post a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

דילוג לתוכן