מאכלים מיוחדים

טופו – כל מה שרציתם לדעת עליו (ולא העזתם לטעום)

0
0

הטופו מהווה תחליף מצוין למוצרי חלב ולבשר
טופו - כל מה שרציתם לדעת עליו (ולא העזתם לטעום)
את הטופו גילו בסין לפני יותר מ-2,000 שנה. הסינים, גילו כי כאשר מבשלים במרק מחית סויה שהורחקו ממנה הסיבים ומוסיפים תבלינים, שביניהם מלח ים, נוצרים גושים. כאשר הוצאו הגושים מן המרק, הם נעשו דחוסים, מבריקים ויפים.

tofu_180k-n_01.jpg

חלבון הטופו (והסויה בכלל) הוא חלבון מלא, הכולל את כל חומצות האמינו שהגוף נזקק להן. נצילות החלבון של הטופו עצומה – 95% מהחלבון נקלט בגוף.

הטופו עשיר בסידן (יותר מחלב פרה; גם זמינותו של סידן זה לגוף גבוהה יותר מזו של הסידן המצוי בחלב פרה), דל שומן, נטול כולסטרול ודל קלוריות.

הטופו מכיל פיטואסטרוגנים (אסטרוגן צמחי), השומרים על צפיפות העצם, רעננות העור וגמישות רקמת החיבור. אכילת טופו, מקטינה את הסיכון לחלות בסרטן השד, מעכבת גדילת תאים סרטניים במרבית סוגי הסרטן ומקטינה את הסיכון ללקות בהתקפי-לב.

כיום, ניתן להשיג טופו לא רק בחנויות טבע, אלא גם בסופרמרקטים ואף במכולות קטנות (אם אין במכולת שלכם טופו, בקשו מהמוכר/ת להביא).

הוא מגיע באריזת ואקום, ויש להחזיקו במקרר. לפני פתיחת אריזת הוואקום הוא מחזיק כחודש ולאחר הפתיחה (אם משתמשים רק בחלק מן החבילה) יש להחזיקו במקרר מושרה במים ואת המים יש להחליף מדי יום. באופן זה הוא יכול להחזיק כעשרה ימים ויותר, אם כי טריותו נפגמת ככל שעובר יותר זמן.

קיים גם טופו עמיד, שאינו מצריך קירור, וטופו משופר – טופו שום, טופו מועשר בסידן וכו’. הטופו המשווק בארץ הוא לרוב טופו קשה, המתאים לחיתוך לפרוסות או לקוביות, אך יש גם טופו רך, המתאים יותר למעיכה למחית.

לאחרונה, יצאו שני ספרי בישול המוקדשים לטופו: “טופו” של זהורית שייחי ו”מה טופו ומה נעים” של טובה משולם. הספר של זהורית שייחי מומלץ במיוחד, משום שהוא נטול מוצרים מהחי ומשום שכל החומרים בו הם טבעיים, בריאים ומזינים.

כמעט אין סוף לדברים שניתן להכין מטופו. הוא מהווה תחליף מצוין למוצרי חלב (מייצרים ממנו גבינות, גלידות ומעדנים דמויי-חלב), לבשר (ניתן להכין בקלות שניצל טופו או שיפודי טופו) ומחית טופו מחליפה ביצים באפייה (ראו, למשל, עוגת בננות עם שוקולד צ’יפס או עוגת גזר).

ניתן לשלב מחית טופו במרקים (ראו מרק דלעת עם טופו) וקוביות טופו בסלטים (ראו סלט עדשים וטופו) ובתבשילים (ראו תבשיל פתיתים וקוביות בטטה וטופו).

0
0



אודות הכותב

כתב כאן ישראל

כתב כאן ישראל | כאן נעים, הוא חבר מערכת ו/או מידע שהובא / נשלח על ידי פרטיים ואו מוסדות ואו על ידי כותב שבחר להישאר בעילום שם ונבדק לפני פרסומו על ידי מערכת האתר. פניות בדואר האלקטרוני אל כתב אתר כאן נעים: kanisrael2018@gmail.com

Add Comment

Click here to post a comment

אתר זו עושה שימוש ב-Akismet כדי לסנן תגובות זבל. פרטים נוספים אודות איך המידע מהתגובה שלך יעובד.

יום העצמאות תשפ”ה ישראל בת 77

ברכה ליום העצמאות ה-77 למדינת ישראל. עיבוד צילום: שולי סונגו ©
לחץ כאן

ברכת ראש הממשלה ליום העצמאות ה-77 למדינה

ארכיון כתבות ‘כאן ישראל’

פתיחת חגיגות יום העצמאות ה77 בהר הרצל

תפילה ליום העצמאות ה-77 תשפ”ה

חגיגה ישראלית – מוסיקה ליום העצמאות ה- 77

רמיקסים לחגיגת יום העצמאות 77

דילוג לתוכן