קמפיין: אנשים. לא סמלים

עמותת נגישות ישראל - Access Israel, יוצאת בקמפיין מקורי רחב היקף / ארצי של עמותת נגישות ישראל יחד עם משרד הפרסום ליאו ברנט, למיגור תופעת עברייני חניות הנכים והעלאת המודעות לנושא. בין לילה, אלפי תמרורי חניות נכים ב-15 ערים, ובעשרות רבות של חניונים ומרכזי קניות בפריסה ארצית, הוחלפו בתמונות של 50 אנשים אמיתיים עם מוגבלות, המספרים את סיפוריהם האישיים.

נאומו של בצלאל סמוטריץ' מכנס התנועה לאיכות השלטון

במשך עשרות שנים המתח הרצוי בין הרשויות השונות לא התקיים. יותר נכון לומר – הוא התקיים אבל בכיוון אחד בלבד. הרשות השופטת איתגרה פעם אחר פעם את שתי חברותיה, ואולם היא עצמה לא אותגרה לרגע. אסור היה לגעת בה.

פורום כאן נעים

האם יש קשר בין פעילות תחנת הכוח בחדרה לבין מחלות נשימה בילדים?

האם יש קשר בין פעילות תחנת הכוח בחדרה לבין מחלות נשימה בילדים? העיתונאי אלי לוי חדשות ערוץ 10 מביא את הסיפור ושיחה עם מנהלת מחלקת ילדים במרכז הרפואי הלל יפה דר' עדי קליין.

הרב יובל הכהן אשרוב – מגלה איך לרזות בלי דיאטה

הרב יובל הכהן אשרוב - מגלה לנו את הסוד איך לרזות בלי דיאטה.

זן נדיר – טורפים

טורפים - טורפי העל של ישראל כפי שנלכדו בעדשה של משה אלפרט במשך שלושים שנה: מסעודתו של הנמר האחרון בעין-גדי ועד המרדף אחרי זאבי הגולן. במאי תסריטאי וקריין: יגאל מוסקו.

אמא ל-12 מוצאת זמן לאהבה חדשה

ילדות כואבת ובעל אלים לא הצליחו לנצח את ליאת ברששת, שמגדלת לבד את תריסר ילדיה. עכשיו, נגד כל הסיכויים היא ממציאה את עצמה מחדש עם עמוד פייסבוק מצליח והרצאות שהיא מעבירה, ואפילו מוצאת זמן לאהבה חדשה.

סטטיק ובן-אל תבורי עם הלהיט החדש

סטטיק ובן-אל תבורי, הצמד המוזיקלי הישראלי עם הקליפ-להיט הראשון החדש בשפה האנגלית. זו הגרסה האמריקאית ל"סלסולים" שיצאה לעולם 12.12.18.

מפעל הפיס

נגישות השירות למגבלה תקשורתית (גמגום)

אנדריי קגן, אדם מגמגם אשר עובד בעמותת נגישות ישראל, מספר על עצמו ונותן המלצות לאופן בו יש לתקשר עם אדם מגמגם.

מרק שעועית מהיר וקל להכנה בנוסח דרוזי מסורתי

מרק שעועית מהיר וקל להכנה בנוסח דרוזי מסורתי, שניתן לטבען, רוטב לאורז [ 40 דק' בישול] מתכונים נוספים ניתן למצוא באתר - http://druzecuisine.com/ מרק שעועית מהיר כתוספת לאורז לבן, מתכון דרוזי מסורתי קל להכנה שניתן לטבען, מתוך סודות המטבח הדרוזי.

נעים לעקוב אחרי

מאכלים צמחוניים

ג’אנק-פוד טבעוני

חגי כהן, מנצל את היעדרה הזמני של עורכת פינת התזונה, נעמה הראל, מאנונימוס, מסתער על הפינה הפנויה ומגניב אל לב זכויות בעלי-חיים השבוע כתבה, המוקדשת כולה לאוכל-זבל על טהרת הצומח. לבעלי קיבה חזקה בלבד!
מיעוט נרדף. זו תופעה מוזרה, שאפילו בקרב טבעונים מטעמי מוסר, חשים אנו, חובבי המזון הכימיקלי, צורך תמידי להתנצל. אני, אם תהיתם, נמנה עם הקבוצה ההולכת וגדלה של אנשים הסבורים כי בפסגת התרבות האנושית מצוי השילוב הקדוש בין קמח, שמן וסוכר.

ג’חנון, או סופגנייה מתוארים כ"קלוריות ריקות" רק על-ידי מי שמצפה מהם לבנאליות של ויטמינים וסיבים האופיינית למזונות מן השורה, ואינו מבין את מהותם האמיתית, כאמנות גבוהה. טור זה מוקדש לכל מיליוני הצמחונים והטבעונים האנונימיים, שאינם לוקים בבריאותופיליה ממארת.

חטיפים. א/נשים שהפכו לטבעונים זה-מכבר מופתעים בדרך-כלל לגלות שמרבית החטיפים הפופולאריים בישראל הם טבעוניים. ולא קשה להבין את זה כשמסתכלים למשל על אתר הצמחונות הישראלי: מרוב כוסמת לא רואים את הבפלות ומרוב דוחן שוכחים את הקורנפלקס.

ראוי לזכור, שדווקא רבים ממזונות אלה מועשרים בוויטמינים. חטיפים כמו "במבה" או "ביסלי גריל" אף עשירים בחלבון מלא מן הצומח שנוצר משילוב דגנים וקטניות (תירס ובוטנים, חיטה וסויה).

חטיף כמו צ’יפס יכול לשמש כמילוי מוזיקלי לסנדוויץ’: מורחים מעט "טוב מגבינה" של טופוטי, מפזרים מעט מלח ופלפל שחור, והרבה-הרבה חטיף-צ’יפס קראנצ’י שדוחסים לתוך הפיתה או בין שתי הפרוסות והרי לכם סנדוויץ’ שהוא חוויה צלילית לא פחות מאשר קולינרית.

שוקולד, ללא מוצרים מהחי (מריר) אפשר להשיג בכל קיוסק. כוסות ה"מנה חמה" לסוגיה כמעט תמיד אינם מכילים גוויות והפרשות. המטבח התימני מציע את הג’חנון והמלוואח כאופציה טעימה להפליא לארוחת "חמם/י והגש/י".

גם בורקס תפוחי-אדמה ו"סיגר" תפוחי אדמה פשוטים להכנה וטעימים מאוד (נכון, לא כל הסוגים…).

צ’יפס ירקות שורש. צ’יפס – מהמושמצים שבמעדנים – ואחד הפשוטים ביותר להכנה. חשוב להקפיד לייבש היטב את הפלחים החתוכים לפני השלכתם לשמן הרותח. מעט שום כתוש בשמן יוסיף לצ’יפס טעם פיקנטי.

מעטים יודעים כמה טעים ומגוון לטגן בשמן עמוק גם ירקות שורש אחרים, פרט לתפודים: גזר, בטטות ויש המוסיפים גם: לפת, יוקה, ארטישוק ירושלמי ושורש טארו. המומחים, מזהירים מפני ערבוב של ירקות שונים באותו סיר מפעפע, אבל אני לא ירדתי לשורש העניין.

תוספת של גזר אחד לסיר צ’יפס תפוחי-אדמה מפתיעה כל פעם מחדש בטעם מתקתק ומיוחד, וללא עקבות נזקים אצל מי מבין המעורבים בעירוב. רק אל תתנו לירקות להשחיר בהמתנה ממושכת מדי לטיגון.

חותכים ומיד זורקים לשמן רותח כמויות קטנות של ירקות שורש בכל נאגלה. לאחר ההוצאה והייבוש, אפשר לתבל לא רק במלח, אלא בשלל תבלינים, לפי הטעם. ולסיום – יצירת המופת החביבה עליי (לצד פסטה ברוטב שוקולד):

מלוואח שוקולד

החומרים:

1 מלאווח (אני אוהב "חמסי", אבל יש הרבה מוצלחים. היזהרו בעיקר מהחברות הגדולות)
2 כפות סוכר
8-12 קוביות שוקולד מריר (פרווה)
מעט קינמון
אגוזים (למי שרוצה)
שמן לטיגון

ההכנה:

1. מטגנים על אש נמוכה את המלוואח משני צדדיו עד שהוא נאפה אך לא מפתח קליפות קשות ושחומות.
2. מפזרים מעל המלוואח את הסוכר, הקינמון ומניחים את קוביות השוקולד והאגוזים בשורה.
3. מגלגלים את המלוואח ומשחימים ממספר כיוונים. נזהרים שהשוקולד המומס לא ייזל אל המחבת.
4. אוכלים לבד (זה מלכלך כמו שזה טעים).

* המתכון באדיבות אנונימוס




אודות הכותב

כתב כאן ישראל

כתב כאן ישראל | כאן נעים, הוא חבר מערכת ו/או מידע שהובא / נשלח על ידי פרטיים ואו מוסדות ואו על ידי כותב שבחר להישאר בעילום שם ונבדק לפני פרסומו על ידי מערכת האתר. פניות בדואר האלקטרוני אל כתב אתר כאן נעים: kanisrael2018@gmail.com

Add Comment

Click here to post a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

דילוג לתוכן