ברכת חג שבועות | מערכת כאן ישראל

פורום כאן נעים

יחד ננצח את הגיף קורונה

היגיינה מרבית למניעת הידבקות, כמה צעדים לשטיפת ידיים. שומרים על הכללים מצילים חיים. (משרד הבריאות).

לחמניות טעימות בלי קמח ברבע שעה!

מה לקנות; אבקת חלב רגילה 150 גר'. ביצים; 4. אבקת אפיה; כפית ותקבלו; לחמניות טעימות בלי קמח ברבע שעה!

Whitney Houston – “I Will Always Love You”

Whitney Houston - performing "I Will Always Love You" (HD) com legenda. "אני חולה עליה", תתרווחו והאזינו לקול ולביצועים המדהימים האלה.

קלמן וסג”ל | 11.03.20: סיוע למשק בעקבות משבר קורונה

כאן חדשות | מדי ערב נפגשים קלמן ליבסקינד ואראל סג"ל לשעה של אקטואליה קצבית, בועטת ולא מתנצלת. דיווחים, ראיונות, פרשנויות וכל הקולות שצריך לשמוע כדי להבין טוב יותר מה שקורה היום בחדשות – לפני הקלעים ומאחוריהם.

צליית בשר: כך תעשו את זה נכון

השף דן עמיר, ממסעדת BP בחיפה מסביר לנו בכמה טיפים פשוטים כיצד לצלות את הבשר ולהשאיר אותו רך ועסיסי, וגם – מה הנתח שהישראלים הכי אוהבים?

מפעל הפיס

המדים החדשים של מג”ב

הכירו את המדים החדשים של לוחמות ולוחמי משמר הגבול.

נעים לעקוב אחרי

חקלאות ישראל

משרד החקלאות בקמפיין ’חצי-חצי’ מעודד הציבור לצרוך פירות וירקות

משרד החקלאות השיק קמפיין להגברת המודעות לאכילת פירות וירקות בעיקר בזמן הקיץ והחופש הגדול תחת הכותרת "חצי-חצי" אז מה אתה שם בחצי השני של הצלחת?! ◄ 71% מהאוכלוסייה נותנים לילדיהם ירקות בארוחת הצהריים. כ-45% מהאוכלוסייה נותנים לילדיהם ירקות בארוחת הערב (לעומת 71% ביחס לכלל האוכלוסייה) ו-6% מהאוכלוסייה אינם נותנים לילדיהם ירקות בכלל.
אורי אריאל שר החקלאות על רקע קמפיין ’חצי-חצי’ המעודד את הציבור לצרוך פירות וירקות
אורי אריאל שר החקלאות

משרד החקלאות, הודיע בשבוע שעבר, כי הוא משיק קמפיין ל’עידוד צריכה ולהגברת המודעות לאכילת פירות וירקות’ תחת הכותרת; “חצי-חצי”. מסקר עמדות שנערך מטעם משרד החקלאות בקרב הציבור, התברר, כי רוב הציבור צורך ’פירות וירקות’ באופן קבוע (או לפחות מדווח על כך) ומודע לחשיבות שלהם וליתרונות התזונתיים-בריאותיים.

■ רוצים עוד עדכונים? הצטרפו ל’כאן נעים’ ב’פייסבוק’ או ב’טוויטר’.

הציבור הישראלי, מודע לכך, כי ארוחת הבוקר היא הזדמנות לעידוד הצריכה של פירות וירקות הן בקרב מבוגרים והן בקרב ילדים. מסקר עמדות שנערך בקרב הציבור פירות נתפסים כ”נשנוש” ולכן אומרים במשרד החקלאות, חשוב להרחיב את אכילתם גם לארוחות עצמן בעוד שירקות פחות נתפסים כ”נשנוש” אלא כחלק מהארוחה לכן, חשוב להרחיב את אכילתם גם בין הארוחות.

שר החקלאות ופיתוח הכפר ח”כ אורי אריאל; “החשיבות בהגברת צריכת פירות וירקות מחולקת חצי-חצי. כשהחצי הראשון, כדי לחזק את החקלאים ולהעצים את החקלאות הישראלית.

החצי השני, כי זה פשוט בריא יותר. ממחקרים שעשינו, עלה שרוב ההורים אינם משוכנעים שילדיהם אוכלים במידה מספקת פירות וירקות אך במקביל לא עושים משהו מיוחד לשפר את זה ואת זה אנחנו רוצים לשפר. עתיד החקלאות תלוי בדור הצעיר והדור הצעיר תלוי בעתיד החקלאות”.

█ 44% מההורים, אמרו, כי ילדיהם אוכלים דגנים / קורנפלקס

במשרד החקלאות, מוסיפים, כי מסגרת הסקר שאלנו את הציבור מתי ילדיך אוכלים בדרך כלל ירקות? התשובה מעלה, כי 34% מהאוכלוסייה נותנים לילדיהם ירקות בארוחת הבוקר.

כאשר 54% מהאוכלוסייה נותנים לילדיהם ירקות בארוחת הצהריים. עוד עולה, כי 71% מהאוכלוסייה נותנים לילדיהם ירקות בארוחת הערב.

21% מהאוכלוסייה נותנים לילדיהם ירקות כ”נשנוש” בין הארוחות. ו-6% מן האוכלוסייה אינם נותנים לילדיהם ירקות בכלל.

פירות / ירקות עשירים גם בויטמינים ומינרלים ומכילים כמות גדולה של נוזלים | עיבוד: שולי סונגו

ב’מגזר החרדי’, עולה, כי 78% מהאוכלוסייה נותנים לילדיהם ירקות בארוחת הערב. עוד עולה, כי 39% מהאוכלוסייה נותנים לילדיהם ירקות בארוחת הבוקר. כאשר 38% מהאוכלוסייה במגזר החרדי נותנים לילדיהם ירקות בארוחת הצהריים.

15% מהאוכלוסייה נותנים לילדיהם ירקות כנשנוש בין הארוחות. כש-2% מהאוכלוסייה אינם נותנים לילדיהם ירקות בכלל.

ב’מגזר הערבי’ מעלה, הסקר, כי 49% מהאוכלוסייה נותנים לילדיהם ירקות כנשנוש בין הארוחות. כש-33% מהאוכלוסייה במגזר הערבי נותנים לילדיהם ירקות בארוחת הבוקר.

█ רוב ההורים אינם עושים פעילות מיוחדת על מנת לעודד את ילדיהם לצרוך יותר פירות וירקות

71% מהאוכלוסייה נותנים לילדיהם ירקות בארוחת הצהריים. כאשר 45% מהאוכלוסייה נותנים לילדיהם ירקות בארוחת הערב (לעומת 71% ביחס לכלל האוכלוסייה) ו-6% מהאוכלוסייה אינם נותנים לילדיהם ירקות בכלל.

מסקר העמדות שערך משרד החקלאות בקרב הציבור ברחבי המדינה, עולה, כי ה’נשנושים’ המועדפים בקרב ילדים הם; ’פירות וחטיפים מלוחים’. אנשי משרד החקלאות, מציינים כששאלנו את ההורים מה ילדיך אוכלים בין הארוחות, ככיבוד, כנשנוש בבית או בגינה? 60% מההורים, אמרו, כי ילדיהם אוכלים חטיפים מלוחים, עלה, כי 44% מההורים, אמרו, כי ילדיהם אוכלים ממתקים.

עוד מעלה, הסקר, כי 50% מההורים, אמרו, כי ילדיהם אוכלים מעדני חלב, כאשר 44% מההורים, אמרו, כי ילדיהם אוכלים דגנים / קורנפלקס.

הנתון המעודד, היה ש-68% מן ההורים, אמרו, כי ילדיהם אוכלים פירות, אך רק 35% מההורים, אמרו, כי ילדיהם אוכלים ירקות.

במסגרת הסקר, נשאלו הורים, מה אתה עושה כדי שילדיך יאכלו יותר פירות וירקות? עלה, כי 59% מההורים לא עושים פעילות מיוחדת שילדיהם יאכלו יותר פירות וירקות.

█ ה’נשנושים’ המועדפים בקרב ילדים הם; ’פירות וחטיפים מלוחים’

14% מההורים חותכים, מכינים סלט ומקלפים פירות וירקות. רק 11% מההורים, מסבירים את היתרונות ומנסים לשכנע את הילדים לאכול פירות וירקות. כאשר רק 5% מההורים קונים מגוון סוגים של פירות וירקות ומוודאים שתמיד יהיו בבית פירות וירקות.

5% מההורים מגישים את הירקות והפירות בצורה אסטטית. 4% מההורים ממקמים את הפירות ואת הירקות במקום בולט ו-3% מההורים מגישים את הפירות והירקות כחלק קבוע מהארוחה.

מחקרים מדעיים: יש להגביר כמעט ללא הגבלה את צריכת הפירות והירקות | עיבוד: שולי סונגו ©

פרופסור זכריה מדר, ציין, כי; “המלצת משרד החקלאות על איזון בצריכה זו בשם “חצי-חצי” נתמכת על מחקרים מדעיים ויש להגביר כמעט ללא הגבלה את צריכת הפירות והירקות ובניסוח עממי; “אכול ככל יכולתך”.

פרופסור מדר, הוסיף, כי; “לגבי ההמלצה הגורפת והחד משמעית להגדיל באופן ניכר את צריכת הפירות והירקות בקרב כל האוכלוסייה, יש הסכמה מקיר אל קיר והמלצה זו, זוכה לגבוי של ארגוני בריאות בכל העולם כולל ארגון הבריאות העולמי (WHO) וארגון המזון (FAO)”.

█ להגדיל באופן ניכר את צריכת הפירות והירקות בקרב כל האוכלוסייה

לקבלת מידע נוסף ניתן לבקר באתר משרד החקלאות ובאתר קמפיין “חצי-חצי” או למצוא אותנו בדף ה-פייסבוק – משרד החקלאות ותספרו לנו מה אתם עושים כדי שאתם וילדיכם, תאכלו יותר פירות וירקות ו-מה אתם שמים בחצי השני של הצלחת?

פירות וירקות הם מרכיבים חשובים ל-תזונה בריאה. צריכה נמוכה של פירות וירקות קשורה לבריאות ירודה עם סיכון גבוה להתפתחות מחלות שונות. ההערכות מציינות, כי 6.7 מיליון מקרי מוות, ברחבי העולם מיוחסים לצריכה לא מספקת של פירות וירקות.

ההוכחות המדעיות כיום מצביעות על כך, כי צריכת פירות וירקות כחלק אינטגרלי מהתזונה היומית יכולה לסייע בהפחתת הסיכון להתרחשות של מחלות לב כליליות, שבץ וסוגים מסוימים של סרטן. צריכה גבוהה של פירות וירקות, עשויה לסייע להרגשת השובע ובכך להגביל את צריכת האנרגיה.

הפירות והירקות עשירים גם בויטמינים ומינרלים וכן מכילים כמות גדולה של נוזלים ובכך, מהווים למקור נוזלים נוסף.

■ מצאתם טעות בכתבה, זה לא נעים! לחצו כאן ספרו לנו ונתקן.




אודות הכותב

כתב כאן ישראל

כתב כאן ישראל | כאן נעים, הוא חבר מערכת ו/או מידע שהובא / נשלח על ידי פרטיים ואו מוסדות ואו על ידי כותב שבחר להישאר בעילום שם ונבדק לפני פרסומו על ידי מערכת האתר. פניות בדואר האלקטרוני אל כתב אתר כאן נעים: kanisrael2018@gmail.com

Add Comment

Click here to post a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

דילוג לתוכן