
“כִּי-בַיּוֹם הַזֶּה יְכַפֵּר עֲלֵיכֶם, לְטַהֵר אֶתְכֶם: מִכֹּל, חַטֹּאתֵיכֶם, לִפְנֵי ה’, תִּטְהָרוּ”, לקראת יום הכיפורים תשע”ה, “מכבי שירותי בריאות” מגישה מטעם דיאטנית אילנה ברגר שלל של עצות אשר עשויים להקל עליכם את הצום לפני ואחרי ויאפשרו לכם לעבור אותו בשלום;
■ רוצים עוד עדכונים? הצטרפו ל’כאן ישראל | כאן נעים | אתר החדשות המקומיות של כל המדינה ב’פייסבוק’ או ב’טוויטר’.
▼ לפני הצום;
● במשך היום שלפני הצום, מומלץ לשתות לפחות 10 כוסות מים. יש לאכול במשך היום שתי ארוחות קטנות.
● לפני הצום, יש לאכול ארוחה מפסקת מזינה – אך לא כבדה מדי, הכוללת פחמימות מורכבות (פחמימות המתפרקות לאט וגורמות לתחושת שובע לאורך זמן), כגון; אורז, קטניות, תירס וכן מנה חלבונית כמו; בשר או דגים.
● עדיף לא לאכול אוכל מלוח לפני הצום על מנת שלא לעורר תחושת צמא. כמו כן, קפאין ואלכוהול, מגבירים את המתן שתן ולכן אינם מומלצים.
● כל מי שסובל מבעיות מיוחדות ונוטל תרופות באופן קבוע, חייב להתייעץ עם רופא לגבי הדרך הנכונה והבטוחה לצום.
▼ לאחר הצום;
1. יש לשבור את הצום קודם כל עם שתייה, לאחר מכן מומלץ משהו מתוק, כגון; עוגיות עם שתייה חמה, פירות, ורק לאחר מומלץ לאכול ארוחה יותר מזינה.
2. כחצי שעה לאחר הצום, כדאי לאכול ארוחה מזינה הכוללת מנה חלבונית (חלבית או בשרית או דגים) לא מטוגנת ולא שמנה, פחמימות, כגון; תפוח אדמה, פסטה, אורז, חיטה, פתיתים וירקות.
3. רצוי להימנע מאכילת מזון שמן ומטוגן, כדי לא להכביד על מערכת העיכול.
4. במיוחד אחרי הצום; אכלו לאט. איטיות משפרת את עיכול המזון ומגבירה את תחושת השובע.
גמר חתימה טובה.
Add Comment