נתונים על שוּק החלב לקראת ’שבועות 2014’ מצביעים על כך כי ’ענף החלב’ בישראל, עובר בשנים האחרונות שינויים רבים שחלקם קשורים לתהליכים המתרחשים בארץ וחלקם קשורים לשינויים גלובליים בענף החלב, כגון; שינויים במחירי מספוא מיובא ומקומי ובמחירי אבקות החלב, שינויים בשערי החליפין, כניסה של מדינות חדשות לענף, כדוגמת סין ושינויים אקלימיים, המובילים להתחממות גלובלית ועלייה בתדירות פגעי טבע.
על פי נתוני משרד החקלאות ופיתוח הכפר ו’מועצת החלב’, שנת 2013, התאפיינה בעלייה בביקוש לחלב ומוצריו בגובה של כ- 0.8%.
צריכת מוצרי החלב מייצור מקומי לנפש בשנת 2013, הייתה שקולה לכ- 176 ליטר חלב בשנה (כ- 900 כוסות חלב!).
עוזרת הדוברת משרד החקלאות ופיתוח הכפר הגב’ איכראם חוג’יראת’ מסרה לפורטל ’כאן נעים | kan-naim | אתר האינטרנט של כל המדינה’, כי; “הצריכה לנפש של מוצרי חלב נחלקת בישראל ל’חלב שתייה’ ו-משקאות – כ- 55 ליטר, תוצרת ניגרת ומעדנים – כ- 22 ליטר, גבינות לבנות – כ- 12 ק”ג (השקולים לכ- 50 ליטר) וגבינות קשות – כ- 4 ק”ג (השקולים לכ- 45 ליטר)”.
תנובת החלב לפרה ב-ישראל, היא הגבוהה ביותר בעולם! הישג זה, יש לזקוף בראש ובראשונה ל’רפתני ישראל’, וכן למערכות המחקר וההדרכה של משרד החקלאות ופיתוח הכפר המלוות אותו.
התנובה הממוצעת לפרה בשנת 2013, עמדה על 11,781 ק”ג לפרה בממוצע, המדובר בעלייה בהשוואה לתנובה בשנה הקודמת.
מספר ה-רפתות בארץ, עמד בסוף 2013 על 810 (כ- 3,000 רפתנים), לעומת 1,133 בסוף שנת 2003 ירידה של 29%. לעומת זאת, הייצור הממוצע ל-רפת עלה באותה תקופה בכ- 57%.
Add Comment