עוגות

ט”ו בשבט – עוגת גזר עם טחינה ופירות יבשים

0
0

עוגת גזר היא עוגה מתובלת שבצקה כולל גזר, המעניק לעוגה את צבעה, טעמה וריחה האופייני. בצפון אמריקה נהוג לצפות את העוגה בציפוי לבן אופייני, עשוי מגבינת שמנת ואבקת סוכר מוקצפים. מקורה של העוגה בימי הביניים, תקופה בה הממתיקים היקרים מאוד היו נחלתם של האצולה, ופשוטי העם המתיקו את לחמם בגזר שהיה מוצר זול ונפוץ.
ט
ט”ו בשבט – עוגת גזר עם טחינה ופירות יבשים

את הגזר אוכלים חי, מאודה, מבושל, מטוגן קלות, אפוי וצלוי. אוכלים את השורש הפריך, טעמו מתקתק ועם בישולו הוא הופך מתוק יותר עיקר טעמו של הגזר ומרכיביו המזינים, בקליפתו. גזר מבושל מזין ובריא יותר מגזר טרי. ככל שהגזר כתום, גדולה בו כמות הבטא קרוטין. הודות לה מסייעת צריכת הגזר לחיזוק מערכת החיסון. הגנה על העור מנזקי קרינת השמש, מלחמה בזיהומים. ויטמין A שומר על קרומי תא בריאים ומחזק אותם בפני מיקרו-אורגניזמים, גורמי מחלות.

המצרכים:

● 1/2 2 כוסות קמח אסם תופח (או 2 כוסות קמח רגיל ושקיק אבקת אפיה)
● 1/2 כפית סודה לשתיה
● 4 ביצים קטנות
● 3/4 כוס שמן קנולה (150 גרם)
● 1/2 כוס טחינה גולמית אחוה (100 גרם)
● 2 כוסות גזר מגורד דק בפומפיה
● 2 ורבע כוסות סוכר לבן (450 גרם)
● 1/2 1 כוסות של פירות יבשים (אפשר לגוון עם תאנים, משמשים חתוכים, אגוזי מלך, פיסטוק קלוי, דובדבנים מיובשים מושרים לילה בליקר או ברנדי וכו’)
● 2 כפות ליקר אמרטו
● 1/2 כפית קינמון
● קורט ציפורן (כשמינית כפית)
● קורט מלח

לציפוי העוגה:

● שבבי חלבה מסולסלת ופיסטוק קלוי
● סילאן

אופן ההכנה:

לחמם תנור במצב טורבו ל-170 מעלות.

מקציפים היטב לתערובת תפוחה ובהירה את הביצים והסוכר, לאחר 5 דקות לערך להוסיף לאט תוך כדי ערבול את השמן, הליקר, את הגזר המגורד ולבסוף את הטחינה למספר ערבולים בלבד.

בקערה נפרדת לערבב את כל החומרים היבשים: קמח מנופה, סודה לשתיה, קינמון, מלח, ציפורן- להוסיף לתערובת הביצים המוקצפות ולערבב באיטיות ורק עד קבלת מסה אחידה (זהירות לא לערבב יותר מידי, אחרת תצא עוגה מאוד דחוסה).

להוסיף כוס וחצי פירות יבשים ולקפל לתערובת בעזרת מרית.
לצקת לתבנית קוגלהוף משומנת או ל-2 תבניות איגליש קייק גדולות ולאפות במשך כ- 50-55 דקות, עד שמכניסים קיסם לעומק העוגה והוא יוצא עם פירורים לחים.

להוציא מהתנור לצנן היטב ולזרות מעל חלבה מסולסלת ופיסטוקים קלויים. לפרוס ולזלף מעל מעט סילאן.

בתיאבון.

חברת אחוה שהינה היצרנית המובילה בישראל של מוצרי חלוה, טחינה ודברי מאפה מאז 1929. החברה מתמחה בייצור חלוה איכותית מסוגים שונים, טחינה גולמית, סדרת מוצרים אורגנים, סדרת מוצרים ללא סוכר, עוגות ומגוון מוצרי מאפה, חטיפי דגנים, תרכיזים לשתייה וממתקים. להשיג ברשתות השיווק והחנויות המובחרות.

0
0



אודות הכותב

כתב כאן ישראל

כתב כאן ישראל | כאן נעים, הוא חבר מערכת ו/או מידע שהובא / נשלח על ידי פרטיים ואו מוסדות ואו על ידי כותב שבחר להישאר בעילום שם ונבדק לפני פרסומו על ידי מערכת האתר. פניות בדואר האלקטרוני אל כתב אתר כאן נעים: kanisrael2018@gmail.com

Add Comment

Click here to post a comment

אתר זה עושה שימוש באקיזמט למניעת הודעות זבל. לחצו כאן כדי ללמוד איך נתוני התגובה שלכם מעובדים.

ארכיון כתבות ‘כאן ישראל’

ברכת ראש הממשלה נתניהו ליום העצמאות ה-75

הדלקת המשואות ופתיחת חגיגות יום העצמאות

דבר ראש הממשלה ביבי נתניהו

דילוג לתוכן