פורום כאן נעים

יחד ננצח את הגיף קורונה

היגיינה מרבית למניעת הידבקות, כמה צעדים לשטיפת ידיים. שומרים על הכללים מצילים חיים. (משרד הבריאות).

לחמניות טעימות בלי קמח ברבע שעה!

מה לקנות; אבקת חלב רגילה 150 גר'. ביצים; 4. אבקת אפיה; כפית ותקבלו; לחמניות טעימות בלי קמח ברבע שעה!

Whitney Houston – “I Will Always Love You”

Whitney Houston - performing "I Will Always Love You" (HD) com legenda. "אני חולה עליה", תתרווחו והאזינו לקול ולביצועים המדהימים האלה.

קלמן וסג”ל | 11.03.20: סיוע למשק בעקבות משבר קורונה

כאן חדשות | מדי ערב נפגשים קלמן ליבסקינד ואראל סג"ל לשעה של אקטואליה קצבית, בועטת ולא מתנצלת. דיווחים, ראיונות, פרשנויות וכל הקולות שצריך לשמוע כדי להבין טוב יותר מה שקורה היום בחדשות – לפני הקלעים ומאחוריהם.

צליית בשר: כך תעשו את זה נכון

השף דן עמיר, ממסעדת BP בחיפה מסביר לנו בכמה טיפים פשוטים כיצד לצלות את הבשר ולהשאיר אותו רך ועסיסי, וגם – מה הנתח שהישראלים הכי אוהבים?

מפעל הפיס

המדים החדשים של מג”ב

הכירו את המדים החדשים של לוחמות ולוחמי משמר הגבול.

נעים לעקוב אחרי

דגים

מה הקשר בין דג סלמון למצב רוח טוב – מתכון של סביצ’ה סלמון

מזג האוויר, משתנה אט אט והימים מתקצרים, מה שאומר סתיו, מה שאומר שאחריו מגיע החורף והתיאבון גובר. למה זה קורה לנו? וטיפ; איך מכינים סביצ’ה ◄ רוני ריבלין, שף "קפה יפו", מסעדה כשרה, המתמחה בדגים; "הלימון מבשל את הדג – באופן חלקי או מלא תלוי במשך הזמן שבו הוא מושרה במרינדה, וזה מה שמיוחד במנה. אני ממליצה להשרות ל-5 דקות בלבד".
סביצ’ה סלמון
סביצ’ה סלמוןסביצ’ה סלמון

מזג האוויר, משתנה אט אט והימים מתקצרים, מה שאומר סתיו, מה שאומר שאחריו מגיע החורף והתיאבון גובר. למה זה קורה לנו? חוקרים מאוניברסיטת ג’ורג’יה, גילו, כי בעונת החורף, אנו אוכלים מדי יום (בממוצע) 200 קלוריות, יותר מאשר בקיץ. ההסבר המקובל הוא שהדחף ל’אוכל’ קשור לעובדה שיש פחות אור ולירידה ברמת הסרוטונין – הורמון שמווסת תחושות, מצב רוח, רעב, ושובע.

 

דרך טובה לשמור בכל זאת על ’תזונה מבוקרת’ היא בעזרת פרוטאינים. מנה של דג סלמון, היא גם משביעה וגם מכילה ’אומגה 3’ – המרכיב שעושה מצב רוח טוב. לכן, אם בא לכם להתמסר לדחף לאכול, למה לא? לכו על זה בכיף! סביצ’ה סלמון, דרך נהדרת ליהנות מ’מנה בריאה’, ולא משמינה, בבישול מהיר.

מתכון סביצ’ה סלמון, באדיבות רוני ריבלין – שף קפה יפו

☚ חומרים;

● 100 גרם דג סלמון נקי מעור ועצמות
● (ניתן גם להחליף בטונה אדומה, אינטיאס, או לוקוס).
● 1 כף פטרוזיליה קצוצה.
● 20 עגבניות שרי חתוכות לרבעים.
● 1 גבעול סלרי.
● 1/2 בצל סגול קטן קצוץ.
● 3 כפות שמן.
● מיץ מחצי לימון.
● מלח לפי הטעם.

☚ אופן הכנה;

● חותכים את הסלמון לקוביות קטנות.

● קוצצים את הסלרי לטבעות קטנות (מוסיפים לפי הטעם, כמה שאוהבים).

● מערבבים בקערה; דג, סלרי, פטרוזיליה, בצל, ועגבניות.

☚ תיבול;

● מתחילים עם הלימון, מוסיפים מלח ומערבבים.

● לאחר מכן, מוסיפים את שמן הזית, טועמים ומתקנים את התיבול לפי הטעם.

● מסדרים על צלחת יפה ומגישים מיד.

☚ הערה חשובה;

מה הקשר בין דג סלמון למצב רוח טוב - מתכון של סביצ’ה סלמוןבשלב התיבול חשוב להקפיד על סדר הפעולות! אם מתחילים עם השמן הוא עוטף את הדג (כמו ציפוי), ולא מאפשר למלח וללימון לעשות את שלהם.

אם לא מגישים מיד, ניתן להכין הכל, ללא תיבול, ורגע לפני ההגשה להוסיף את מיץ הלימון, המלח, ושמן הזית.

☚ טיפ;

סביצ’ה לא מבשלים בחום. חומצת לימון (קיימת בפירות הדר) היא זו שמשנה את מרקמו של הדג מבלי לשנות את טעמו המקורי.

רוני ריבלין, שף “קפה יפו“, מסעדה כשרה, המתמחה בדגים, אומר, כי; “הלימון ’מבשל’ את הדג – באופן חלקי או מלא תלוי במשך הזמן שבו הוא מושרה במרינדה, וזה מה שמיוחד במנה. אני ממליצה להשרות ל-5 דקות בלבד”.

קפה יפו, בית לאוכל ותרבות | עולי ציון 11, שוק הפשפשים.




אודות הכותב

כתב כאן ישראל

כתב כאן ישראל | כאן נעים, הוא חבר מערכת ו/או מידע שהובא / נשלח על ידי פרטיים ואו מוסדות ואו על ידי כותב שבחר להישאר בעילום שם ונבדק לפני פרסומו על ידי מערכת האתר. פניות בדואר האלקטרוני אל כתב אתר כאן נעים: kanisrael2018@gmail.com

Add Comment

Click here to post a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

דילוג לתוכן