מבזקים חדשות ‘כאן ישראל’

ארכיון כתבות ‘כאן ישראל’

טקס חילופי שרים

הטקס בהשתתפות השר הנכנס ח"כ עודד פורר, השר היוצא ח"כ אלון שוסטר, שר האוצר ח"כ אביגדור ליברמן ומנכ"ל המשרד ד"ר נחום איצקוביץ'.

פורום כאן נעים

המדריך לבחירת המלון המושלם

הקיץ כבר כאן, ואיתו גם כל הפירות המתוקים! אז כיצד נבחר את המלון המדוגם ביותר? מדריך שירות ההדרכה והמקצוע, נביל עומרי, עונה על כל השאלות!

מפעל הפיס

שומר הראש וויטני יוסטון

וויטני יוסטון הייתה זמרת פופ, רית'ם אנד בלוז, גוספל וסול, כותבת ומלחינת שירים, ושחקנית קולנוע אמריקאית. אחת הזמרות המצליחות והמפורסמות של סוף שנות ה-80 ושנות ה-90.

טיפים לאחסון פירות וירקות

כמה פעמים כבר עשינו את אותה הטעות וקנינו ירקות ופירות בכמויות שיכולות להספיק גם לעוד שנה, אבל אז - באסה! נאלצנו לזרוק אותם. *לא עוד* משרד החקלאות פה כדי לעזור ולהאריך עוד יותר את חיי המדף שלהם! צפו בסדרה הקטעים וכנסו עכשיו:

דגים

מה הקשר בין דג סלמון למצב רוח טוב – מתכון של סביצ’ה סלמון

מזג האוויר, משתנה אט אט והימים מתקצרים, מה שאומר סתיו, מה שאומר שאחריו מגיע החורף והתיאבון גובר. למה זה קורה לנו? וטיפ; איך מכינים סביצ’ה ◄ רוני ריבלין, שף "קפה יפו", מסעדה כשרה, המתמחה בדגים; "הלימון מבשל את הדג – באופן חלקי או מלא תלוי במשך הזמן שבו הוא מושרה במרינדה, וזה מה שמיוחד במנה. אני ממליצה להשרות ל-5 דקות בלבד".
0
0
סביצ’ה סלמון
סביצ’ה סלמוןסביצ’ה סלמון

מזג האוויר, משתנה אט אט והימים מתקצרים, מה שאומר סתיו, מה שאומר שאחריו מגיע החורף והתיאבון גובר. למה זה קורה לנו? חוקרים מאוניברסיטת ג’ורג’יה, גילו, כי בעונת החורף, אנו אוכלים מדי יום (בממוצע) 200 קלוריות, יותר מאשר בקיץ. ההסבר המקובל הוא שהדחף ל’אוכל’ קשור לעובדה שיש פחות אור ולירידה ברמת הסרוטונין – הורמון שמווסת תחושות, מצב רוח, רעב, ושובע.

 

דרך טובה לשמור בכל זאת על ’תזונה מבוקרת’ היא בעזרת פרוטאינים. מנה של דג סלמון, היא גם משביעה וגם מכילה ’אומגה 3’ – המרכיב שעושה מצב רוח טוב. לכן, אם בא לכם להתמסר לדחף לאכול, למה לא? לכו על זה בכיף! סביצ’ה סלמון, דרך נהדרת ליהנות מ’מנה בריאה’, ולא משמינה, בבישול מהיר.

מתכון סביצ’ה סלמון, באדיבות רוני ריבלין – שף קפה יפו

☚ חומרים;

● 100 גרם דג סלמון נקי מעור ועצמות
● (ניתן גם להחליף בטונה אדומה, אינטיאס, או לוקוס).
● 1 כף פטרוזיליה קצוצה.
● 20 עגבניות שרי חתוכות לרבעים.
● 1 גבעול סלרי.
● 1/2 בצל סגול קטן קצוץ.
● 3 כפות שמן.
● מיץ מחצי לימון.
● מלח לפי הטעם.

☚ אופן הכנה;

● חותכים את הסלמון לקוביות קטנות.

● קוצצים את הסלרי לטבעות קטנות (מוסיפים לפי הטעם, כמה שאוהבים).

● מערבבים בקערה; דג, סלרי, פטרוזיליה, בצל, ועגבניות.

☚ תיבול;

● מתחילים עם הלימון, מוסיפים מלח ומערבבים.

● לאחר מכן, מוסיפים את שמן הזית, טועמים ומתקנים את התיבול לפי הטעם.

● מסדרים על צלחת יפה ומגישים מיד.

☚ הערה חשובה;

מה הקשר בין דג סלמון למצב רוח טוב - מתכון של סביצ’ה סלמוןבשלב התיבול חשוב להקפיד על סדר הפעולות! אם מתחילים עם השמן הוא עוטף את הדג (כמו ציפוי), ולא מאפשר למלח וללימון לעשות את שלהם.

אם לא מגישים מיד, ניתן להכין הכל, ללא תיבול, ורגע לפני ההגשה להוסיף את מיץ הלימון, המלח, ושמן הזית.

☚ טיפ;

סביצ’ה לא מבשלים בחום. חומצת לימון (קיימת בפירות הדר) היא זו שמשנה את מרקמו של הדג מבלי לשנות את טעמו המקורי.

רוני ריבלין, שף “קפה יפו“, מסעדה כשרה, המתמחה בדגים, אומר, כי; “הלימון ’מבשל’ את הדג – באופן חלקי או מלא תלוי במשך הזמן שבו הוא מושרה במרינדה, וזה מה שמיוחד במנה. אני ממליצה להשרות ל-5 דקות בלבד”.

קפה יפו, בית לאוכל ותרבות | עולי ציון 11, שוק הפשפשים.

0
0



אודות הכותב

כתב כאן ישראל

כתב כאן ישראל | כאן נעים, הוא חבר מערכת ו/או מידע שהובא / נשלח על ידי פרטיים ואו מוסדות ואו על ידי כותב שבחר להישאר בעילום שם ונבדק לפני פרסומו על ידי מערכת האתר. פניות בדואר האלקטרוני אל כתב אתר כאן נעים: kanisrael2018@gmail.com

Add Comment

Click here to post a comment

אתר זה עושה שימוש באקיזמט למניעת הודעות זבל. לחצו כאן כדי ללמוד איך נתוני התגובה שלכם מעובדים.

דילוג לתוכן