צבא | משטרה | ביטחון

צה”ל: נחתם הסדר טיעון עם החיילים המעורבים באירוע האלימות בבסיס רמת דוד

0
0

בית הדין הצבאי – מחוז שיפוט חיל האוויר, אימץ את ההסדר שנחתם בין התביעה הצבאית לבין שלושה מהנאשמים באירוע האלימות נגד סגן מפקד טייסת בבסיס ◄ החיילים, יישלחו לחצי שנת מאסר בפועל ◄ החיילים, הביעו בפני בית הדין חרטה על מעשיהם.
צה
צה”ל: נחתם הסדר טיעון עם החיילים המעורבים באירוע האלימות בבסיס רמת דוד

רוצים עדכונים? הצטרפו ל ’כאן ישראל’ החדשות המקומיות הוותיק של כל המדינה ב’פייסבוק’ או ב’X’.

הסדר טיעון עם שלושת המעורבים באירוע אלימות נגד סגן מפקד טייסת בבסיס רמת דוד של חיל האוויר, נחתם היום (ראשון), כך דווח דובר צה”ל, לפני שעה קלה.

בכך אימץ למעשה בית הדין הצבאי, מחוז שיפוט חיל האוויר, הסדר טיעון שנחתם בין התביעה הצבאית לבין שלושה מהנאשמים באירוע האלימות נגד סגן מפקד טייסת בבסיס רמת דוד.

כזכור, באירוע שהתרחש בחודש יולי השנה, תקפו שלושת החיילים את סגן מפקד הטייסת במוטות ובאגרופים, לאחר שהעיר לאחד מהם על נסיעה פרועה בבסיס. חייל נוסף איים על חייו של סגן מפקד הטייסת ועל בני משפחתו, וכן, ניסה להכותו אך נחסם על ידי אנשים שהיו במקום.

במסגרת הסדר הטיעון הושת על החיילים עונש מאסר בפועל למשך שישה חודשים וכן הורדה לדרגת טוראי. החיילים, הביעו בפני בית הדין חרטה על מעשיהם.

במסגרת חקירותיהם, טענו הנאשמים, כי האירוע התרחש בעקבות אמירה גזענית שהושמעה מצד סגן מפקד הטייסת, כלפי אחד מהם. סגן מפקד הטייסת, הכחיש את הדברים בצורה נחרצת.

בהמשך החקירה, הודה אותו חייל, כי הוא איננו בטוח ששמע את סגן מפקד הטייסת אומר את האמירה הגזענית שיוחסה לו.

יצוין, כי לפני מספר שבועות אימץ בית הדין את הסדר הטיעון שנחתם בין התביעה הצבאית לבין הנאשם הרביעי בפרשה שהיה מעורב באיומים על סגן מפקד הטייסת, ובניסיון להכותו. חייל זה, נדון לשלושה חודשי מאסר בפועל ולהורדה לדרגת טוראי.

0
0



אודות הכותב

כתב כאן ישראל

כתב כאן ישראל | כאן נעים, הוא חבר מערכת ו/או מידע שהובא / נשלח על ידי פרטיים ואו מוסדות ואו על ידי כותב שבחר להישאר בעילום שם ונבדק לפני פרסומו על ידי מערכת האתר. פניות בדואר האלקטרוני אל כתב אתר כאן נעים: [email protected]

קמפיין עצמי כאן ישראל

ראש הממשלה נתניהו בהצהרה לתקשורת

ארכיון כתבות ‘כאן ישראל’

אחרי החורף האביב הגיע

חגיגה ישראלית – מוסיקה ליום העצמאות ה- 77

ישראל חוגגת 78