חג שבועות תזונה | דיאטה

עשרת הדיברות לאכילה נבונה ב-חג שבועות וגם מתכונים לחג

לילית רומם מנכ"ל ודוברת החברה, מנהלת הדרכה ראשית, מנהלת תכני הדרכה, אחראית על פיתוח תוכניות הרזייה בישראל- שומרי משקל; האדם הקדמון לא עשה דיאטה. הוא היה רזה' כי הוא אכל דגים, פירות וחלבונים מהחי ומהצומח. הוא לא אכל לחם, לא עוגות, לא פחמימות מעובדות ולא אוכל מטוגן. ב’חג שבועות’ זה כבדו את גופכם ואת המאמצים שהשקעתם כדי לרזות וגם כאשר אתם מארחים, תכננו תפריט מאוזן ושפוי
0
0
עשרת הדיברות לאכילה נבונה ב-חג שבועות וגם מתכונים לחג | עיבוד צילום: שולי סונגו©
עשרת הדיברות לאכילה נבונה ב-חג שבועות וגם מתכונים לחג | עיבוד צילום: שולי סונגו©

חג השבועות הוא חג שהאוכל אינו העיקר בו כלל וכלל. זהו חג של הטבע במלוא הדרו, של אסיף וקציר, של ארץ ישראל. סוף, סוף אביב, השמש בשמיים, האוויר מתחמם ולנו מתחשק להתאוורר. אז, עזבו את עוגות הגבינה, צאו החוצה לטיולים, לפיקניקים, לפארקים, לטקסי שבועות בקיבוצים. במקום ארוחות חג שחקו במטקות על שפת הים, או נעלו נעלים נוחות וטפסו אל ההר כדי לראות את הנוף. להורים שבינינו, קחו את הילדים לקטיף עצמי של פירות עונתיים ולמדו אותם להעריך את ההנאה שבטבע.

רוצים עוד עדכונים? הצטרפו לכאן נעיםבפייסבוקאו בטוויטר.

“השנה המסר שלנו אליכם הוא מצאו משמעות חדשה לחגים, משמעות שאינה קשורה לאוכל” – אומרת הגב’ לילית רומם, מנהלת תחום הדרכה ומפתחת תוכניות הרזיה ב’שומרי משקל’ ישראל ומעניקה לנו את;

█ עשרת הדיברות לאכילה בשבועות

✿ זכור את שיטת הנקודות גם בחג השבועות. אל תשלה את עצמך שהאוכל בשבועות דל בקלוריות ובנקודות ולכן אפשר להפסיק לספור.

✿ לא תחמוד מאכלים העשויים משמנת מתוקה (38% שומן), חמאה או גבינות שמנת כי הם יקרים מאוד בנקודות. במקומן השתמשו בשמנות 10 ו- 15% שומן בגבינות רזות.

✿ כבד את גופך ואת המאמצים שהשקעת כדי לרזות והחלף את הגבינות במתכון מגבינות שמנות לגבינות רזות יותר (עד 5% שומן).

✿ אל תאכל פסטה ברוטב שמנת לשווא. שמנת מתוקה “יקרה” לגזרה אפילו יותר מקצפת. זכור שהחלק המשמין ביותר בעוגות הגבינה הוא הבצק (עשיר בחמאה או מרגרינה). ותרו עליו או החליפו אותו בבישקוטים טבולים בסירופ או נס קפה.

✿ לא תגנוב ביס פה וביס שם מקינוחי החג. פרגן לעצמך מנת קינוח טעים אחד, שים בצלחת, הערך את מחירו בנקודות ואכול אותו בהנאה.

✿ לא תענה בעצמך עד שקר, במילים אחרות :אל תרמה את עצמך, איבוד שליטה בארוחת חג אחת, אינו סיבה טובה להשתוללות מוחלטת באכילה עד סוף החג.

✿ זכור, את הפירות והירקות הזולים בנקודות (זהו חג האסיף) ושלב אותם בשולחן החג. כוס סלט פירות מכיל 1/5 הקלוריות מפרוסת עוגת גבינה (1 נקודה לעומת 5).

✿ אל תחשוש לשאול מה מכיל המתכון. כשתבין שהעוגה מכילה 2 שמנת מתוקה, 2 שוקולד מריר, 2 חפיסות פודינג ועוד 200 גרם חמאה יהיה לך הרבה יותר פשוט לאכול ביס ולוותר על היתר.

✿ כשאתה מארח, תכנן תפריט מאוזן : מאכלים עשירים בנקודות לצד מאכלים זולים בנקודות. מחצית מאורחי האירוע לפחות יעריכו אותך על ההתחשבות.

✿ עשה לעצמך חג פעיל ונצל את ימי החג לבילויים ספורטיביים בחיק הטבע. כך תוכל לקזז את חלק מהנקודות שאכלתם.

טיפים חשובים!

✿ מבין הגבינות המלוחות, העדיפו גבינה צפתית על בולגרית. היא מכילה ערכים תזונתיים טובים יותר עבורכם.
אם אתם סובלים מנטיה ליתר לחץ דם, חפשו את הגבינה עם ערכי הנתרן הנמוכים ביותר.

✿ כל הגבינות המלוחות בעייתיות במובן הזה. אם כבר גבינה מלוחה,חפשו גבינה עשירה בסידן, כי כאן בדיוק היתרון שלה. בחירה נבונה תספק לכם יותר מ- 1/2 מכמות הסידן היומית הדרושה לכם.

✿ היו יצירתיים גם עם גבינות לאפייה. גבינות אלה סמיכות ולפיכך משביעות יותר מגבינות רכות. לכן כדאי להכין ממרחים מגבינות אלה.

✿ המלוחות טובות במאפים ופשטידות, והניטרליות בטעמן טובות לאפיית עוגות גבינה וקינוחים אחרים. המלצה שלנו: הכינו מאפים עם מגוון של גבינות, כדי לקבל את ההרכב המנצח מבחינת נקודות, ערכים תזונתיים וטעם.

█ פטריות במלית גבינה | מתכון

מתוך ספר שומרי משקל מבשלים טוב נקודה. הכמויות מתאימות ל – 4 מנות – כל מנה מכילה 1/2 נקודות.

חומרים:

• 4 פטריות גדולות טריות
• 100 גרם גבינה לבנה רכה 5% שומן
• 2 שיני שום, כתושות
• 2 כף פטרוזיליה טרייה, קצוצה
• 2-3 כפיות חלב 1% שומן
• מלח ופלפל שחור טחון טרי

אופן ההכנה:

חג שבועות: עשרת הדיברות לאכילה נבונה, וגם מתכונים לחג
פטריות במלית גבינה. צילום; פיליפ מטראני

קוצצים את רגלי הפטריות. מסדרים את הפטריות על צלחת למיקרוגל כשהצד של הרגל הקצוצה כלפי מטה. אופים במיקרוגל 3 דקות בחום גבוה. אפשר גם לבשל מספר דקות בסיר עם מים ולייבש היטב. בינתיים, מחממים את הגריל.

מערבבים בקערה קטנה את הגבינה, השום, הפטרוזיליה והחלב, טורפים עד שהתערובת חלקה.

הופכים את הפטריות ומניחים אותן על תבנית לגריל. ממלאים אותן בתערובת הגבינה, מתבלים, צולים בגריל עד שמשחים מעט ומגישים מיד.

█ פשטידת פטריות ובצלים על בסיס פילו

מתוך ספר שומרי משקלמבשלים טוב נקודה. הכמויות מתאימות ל – 6 מנות – כל מנה מכילה 4 נקודות.

חומרים:

• 3 עלי פילו
• 1 כף שמן זית
• פראסה (כרישה) קצוצה (רק החלק הלבן)
• 2 קוביות שום
• 1 בצל יבש בינוני, קצוץ
• חבילת בצל ירוק קצוץ
• סלסלת פטריות שמפיניון, פרוסות
• סלסלת פטריות פורטבלו, פרוסות
• 250 גרם גבינה רכה 5% שומן
• 1 גביע יוגורט 1/2% 1 שומן, 200 מ”ל
• 3 ביצים
• כף קמח תופח
• תערובת עשבי תיבול, לפי הטעם
• תרסיס שמן
• 2 כפות גבינת פרמז’ן מגוררת

אופן ההכנה:

מחממים תנור לחום בינוני. משמנים בתרסיס שמן תבנית בינונית, מלבנית חסינת חום.

במחבת גדולה מחממים את השמן ומאדים את הפראסה והבצלים (ללא החלק הירוק) כ- 5 דקות או עד להזהבה. מוסיפים את הפטריות, ואם צריך – מעט מים, ומאדים כ- 5 דקות. מניחים להצטנן.

בקערה מערבבים את הביצים עם הגבינות, היוגורט והתבלינים.

מסדרים את עלי הפילו על תחתית כלי האפייה. מניחים עלה, מרססים בתרסיס שמן וחוזרים על הפעולה גם עם שני העלים הנותרים.

מפזרים על עלי הפילו את תערובת הבצלים באופן שווה ומעליהם מפזרים את הבצל הירוק. יוצקים בזהירות את תערובת הגבינות באופן שווה מעל הירקות.

מפזרים מלמעלה את הפרמז’ן המגוררת ואופים כ- 45 דקות או עד שהפשטידה משחימה.

בברכת חג שמח.

* הכותבת לילית רומם, היא מנכ”ל ודוברת החברה, מנהלת הדרכה ראשית, מנהלת תכני הדרכה, אחראית על פיתוח תוכניות הרזייה בישראל- שומרי משקל בע”מ.

0
0



אודות הכותב

כתב כאן ישראל

כתב כאן ישראל | כאן נעים, הוא חבר מערכת ו/או מידע שהובא / נשלח על ידי פרטיים ואו מוסדות ואו על ידי כותב שבחר להישאר בעילום שם ונבדק לפני פרסומו על ידי מערכת האתר. פניות בדואר האלקטרוני אל כתב אתר כאן נעים: kanisrael2018@gmail.com

Add Comment

Click here to post a comment

אתר זה עושה שימוש באקיזמט למניעת הודעות זבל. לחצו כאן כדי ללמוד איך נתוני התגובה שלכם מעובדים.

ארכיון כתבות ‘כאן ישראל’

ברכת ראש הממשלה נתניהו ליום העצמאות ה-75

הדלקת המשואות ופתיחת חגיגות יום העצמאות

דבר ראש הממשלה ביבי נתניהו

דילוג לתוכן