עוגות

פסח: עוגת מוס שוקולד-תפוז – כשרה לפסח

0
0

גנאש שוקולד הוא למעשה חיבור הרמוני בין שוקולד ושמנת מתוקה התוצאה התקבלת היא רוטב שוקולד חלק ומבריק בעל טעם נהדר המתאים לציפוי גלידות, עוגות, פירות ועוד.
פסח: עוגת מוס שוקולד-תפוז - כשרה לפסח
פסח: עוגת מוס שוקולד-תפוז – כשרה לפסח

עוגה זו מתאימה לכל אירוע ולאו דווקא בפסח אלא שמעצם היותה עשויה ללא קמח כלל היא מתאימה מאוד לחג הפסח, ככל שהיא נראית רבת שלבים אופן הכנתה קל ואינו מסובך. החלק היחידי הדורש אפיה הוא למעשה בסיס המרנג, אותו אפשר להכין מבעוד מועד. מכאן ואילך הכנת העוגה הופכת לפשוטה וקלה. גם את הגנאש אפשר להכין רק סמוך להוצאת העוגה מההקפאה.

בסיס מרנג אגוזים מצרכים:

2 חלבונים
200 גרם סוכר
1 כף קקאו
1/2 כוס אגוזי לוז טחונים

אופן ההכנה:

מקציפים בקערת המיקסר 2 חלבונים בתוספת 200 גרם סוכר לקצף יציב וקשור, כשמוכן מפזרים מעל כף קקאו, ו-1/2 כוס אגוזי לוז טחונים, מחזירים לסיבוב מהיר במיקסר ומפסיקים מיד!

להכנת רינג בקוטר 24 ס”מ

בסיס מרנג אגוזים

מסמנים בטוש על נייר האפייה עיגולים בעזרת רינג אחד בקוטר ס”מ 24 ואחד בקוטר 20 ס”מ) הופכים את נייר האפייה בתבנית.

מזלפים את המרנג לפי השרטוט בצורת ספירלות מייבשים בתנור שחומם מראש ל-100 מעלות למשך כשעתיים.

מוס שוקולד מצרכים:

200 גרם שוקולד מריר
גרידת תפוז
1 כף ליקר תפוזים
250 מ”ל שמנת (חלבית או פרווה )
3 ביצים מופרדות
3 כפות סוכר
5 גרם ג’לטין מומס
פילטים שלך תפוז (פלחי תפוז ללא הציפה)

אופן ההכנה:

ממיסים את השוקולד על אש קטנה, טורפים את החלמונים בהדרגה לתוך השוקולד, מוסיפים גרידת תפוז וליקר ולבסוף את הג’לטין המומס.

מקציפים את השמנת עד לקבלת קצף רך ויציב. מקציפים את החלבונים עם הסוכר לקצף יציב ורך, מקפלים את השמנת אל השוקולד ולבסוף את החלבונים המוקצפי.

גנאש שוקולד מצרכים:

100 גרם שוקולד מריר
100 מלילטר שמנת מתוקה
1 כף גלוקוזה

אופן ההכנה:

גנאש שוקולד

מחממים את השוקולד המריר עם השמנת וכף הגלוקוזה.

* לאוהבי שוקולד לבן אפשר להחליף את השוקולד המריר בשוקולד לבן או לצפות את העוגה חצי חצי.

בניית המנה:

מניחים את הבסיס הגדול ברינג 24 + שקף בדופן
יוצקים מחצית מהמוס, מניחים את הבסיס הקטן יותר, מעליו מסדרים את הפילטים של התפוז.

יוצקים את יתרת המוס מעל, מיישרים ומקפיאים. לאחר הקפאה מצפים בגנאש השוקולד.

* המתכון מובא באדיבות ה”שף קונדיטורית” גליי אגייב של קונדיטוריה גליה בעיר ירושלים.

0
0



אודות הכותב

כתב כאן ישראל

כתב כאן ישראל | כאן נעים, הוא חבר מערכת ו/או מידע שהובא / נשלח על ידי פרטיים ואו מוסדות ואו על ידי כותב שבחר להישאר בעילום שם ונבדק לפני פרסומו על ידי מערכת האתר. פניות בדואר האלקטרוני אל כתב אתר כאן נעים: kanisrael2018@gmail.com

Add Comment

Click here to post a comment

אתר זה עושה שימוש באקיזמט למניעת הודעות זבל. לחצו כאן כדי ללמוד איך נתוני התגובה שלכם מעובדים.

ארכיון כתבות ‘כאן ישראל’

ברכת ראש הממשלה נתניהו ליום העצמאות ה-75

הדלקת המשואות ופתיחת חגיגות יום העצמאות

דבר ראש הממשלה ביבי נתניהו

דילוג לתוכן