חג סוכות שמח

101 הזעקת עזרה מדא

ארכיון כתבות ‘כאן ישראל’

טקס חילופי שרים

הטקס בהשתתפות השר הנכנס ח"כ עודד פורר, השר היוצא ח"כ אלון שוסטר, שר האוצר ח"כ אביגדור ליברמן ומנכ"ל המשרד ד"ר נחום איצקוביץ'.

פורום כאן נעים

המדריך לבחירת המלון המושלם

הקיץ כבר כאן, ואיתו גם כל הפירות המתוקים! אז כיצד נבחר את המלון המדוגם ביותר? מדריך שירות ההדרכה והמקצוע, נביל עומרי, עונה על כל השאלות!

מפעל הפיס

שומר הראש וויטני יוסטון

וויטני יוסטון הייתה זמרת פופ, רית'ם אנד בלוז, גוספל וסול, כותבת ומלחינת שירים, ושחקנית קולנוע אמריקאית. אחת הזמרות המצליחות והמפורסמות של סוף שנות ה-80 ושנות ה-90.

טיפים לאחסון פירות וירקות

כמה פעמים כבר עשינו את אותה הטעות וקנינו ירקות ופירות בכמויות שיכולות להספיק גם לעוד שנה, אבל אז - באסה! נאלצנו לזרוק אותם. *לא עוד* משרד החקלאות פה כדי לעזור ולהאריך עוד יותר את חיי המדף שלהם! צפו בסדרה הקטעים וכנסו עכשיו:

101 הזעקת עזרה מדא

בשרים | Meats

ט”ו בשבט – קדרת בוקרים עם פירות יבשים

0
0

הכתף הוא נתח בשר ללא שומן מתאים לבישול ארוך המתאפיין על ידי רצועת סחוס במרכזו. בשר הכתף נועד לבישול צלי קדירה משובח בבישול ארוך ואיטי, בחום נמוך, יחד עם התוספות, גזרים, בטטות, שזיפים ומשמשים מיובשים ושקדים, טעם מיצי הבשר מתערב עם טעמי וניחוחות הירקות והפירות היבשים, מקנים לצלי את טעמו המיוחד.
ט
ט”ו בשבט – קדרת בוקרים עם פירות יבשים

מסעדת הבוקרים בקיבוץ מרום גולן המתמחה בבשרים משובחים מעדרי בקר הגדלים ומטופחים באדמת הגולן, מציעה מתכון מיוחד לט”ו בשבט-קדרת בוקרים בשרית וכשרה עם פירות יבשים. המסעדה, הממוקמת בסמוך לאורוות הסוסים במרום גולן, פועלת במהלך השבוע בימים ראשון-שישי (עד כניסת שבת) ומציעה מבחר מנות בשר משובח.

קדרת הבוקרים
(6 מנות)

חומרים:

נתח בשר בקר (כתף) – כ-800 גר’
2 בצלים גדולים פרוסים
2 ראשי שום שלמים (מנוקים מה”זקן” של השום)
5 שיני שום קלוף
1/2 כוס יין אדום יבש איכותי
1/4 כוס שמן זית
2 גזרים מקולפים ופרוסים
2 בטטות חתוכות
5 גבעולי סלרי, פרוסים גס
10 שזיפים מיובשים מגולענים
10 משמשים מיובשים
2 כפות שקדים פרוסים
3 כפות דבש
1 כף חרדל
1 כפית קרי
1 מקל קינמון
3 גרגרי הל
10 גרגירי פלפל אנגלי
מלח, פלפל שחור טחון טרי
4 גבעולי רוזמרין טריים

אופן ההכנה:

חותכים את הבשר המופשר לקוביות קטנות ומערבבים עם שיני השום.

משמנים את קרקעית הקדירה במעט שמן זית, מערבבים את כל הנוזלים והתבלינים בקערה או בצנצנת ומנערים היטב (חוץ מהרוזמרין והקינמון).

מניחים את קוביות הבשר בקדירה, מוסיפים את הגזרים והבטטות החתוכות, השום, בצל, סלרי, שזיפים, משמשים, ענפי רוזמרין, מקל קינמון.

שופכים מעל את הנוזלים שעורבבו היטב. שמים את הקדירה בתנור על חום גבוה כ-20 דקות, מנמיכים החום בתנור ומשאירים לפחות ל-7-8 שעות.

לפני הגשה מפוררים מעל המנה שקדים פרוסים לקישוט וטעם.

מסעדת הבוקרים כשרה בהשגחת הרבנות ומועצה דתית רמת הגולן ברשות הרב ישי סמואל.

0
0



אודות הכותב

כתב כאן ישראל

כתב כאן ישראל | כאן נעים, הוא חבר מערכת ו/או מידע שהובא / נשלח על ידי פרטיים ואו מוסדות ואו על ידי כותב שבחר להישאר בעילום שם ונבדק לפני פרסומו על ידי מערכת האתר. פניות בדואר האלקטרוני אל כתב אתר כאן נעים: kanisrael2018@gmail.com

Add Comment

Click here to post a comment

אתר זה עושה שימוש באקיזמט למניעת הודעות זבל. לחצו כאן כדי ללמוד איך נתוני התגובה שלכם מעובדים.

דילוג לתוכן