פורום כאן נעים

יחד ננצח את הגיף קורונה

היגיינה מרבית למניעת הידבקות, כמה צעדים לשטיפת ידיים. שומרים על הכללים מצילים חיים. (משרד הבריאות).

לחמניות טעימות בלי קמח ברבע שעה!

מה לקנות; אבקת חלב רגילה 150 גר'. ביצים; 4. אבקת אפיה; כפית ותקבלו; לחמניות טעימות בלי קמח ברבע שעה!

Whitney Houston – “I Will Always Love You”

Whitney Houston - performing "I Will Always Love You" (HD) com legenda. "אני חולה עליה", תתרווחו והאזינו לקול ולביצועים המדהימים האלה.

קלמן וסג”ל | 11.03.20: סיוע למשק בעקבות משבר קורונה

כאן חדשות | מדי ערב נפגשים קלמן ליבסקינד ואראל סג"ל לשעה של אקטואליה קצבית, בועטת ולא מתנצלת. דיווחים, ראיונות, פרשנויות וכל הקולות שצריך לשמוע כדי להבין טוב יותר מה שקורה היום בחדשות – לפני הקלעים ומאחוריהם.

צליית בשר: כך תעשו את זה נכון

השף דן עמיר, ממסעדת BP בחיפה מסביר לנו בכמה טיפים פשוטים כיצד לצלות את הבשר ולהשאיר אותו רך ועסיסי, וגם – מה הנתח שהישראלים הכי אוהבים?

מפעל הפיס

המדים החדשים של מג”ב

הכירו את המדים החדשים של לוחמות ולוחמי משמר הגבול.

נעים לעקוב אחרי

עיתונות | תקשורת המונים

אוניברסיטת בן-גוריון: ד”ר צבי רייך, מהמחלקה לתקשורת, זכה זו הפעם השנייה בפרס ICA

הפרס של האגודה הבינ”ל לתקשורת ◄ המחקר עוסק בדרכים חדשות למדידת ההשפעה של דוברים ואנשי יחסי ציבור על העיתונות ◄ המחקר, מגלה, בין היתר, כי דוברים ואנשי יחסי ציבור בישראל “בוחשים” בכשלושה רבעים (76%) מכלל הידיעות המתפרסמות, אבל בחלק גדול מהמקרים העיתונאים פונים למקורות מידע נוספים ו”מדללים” את חלקם, כך שבסופו של דבר הם מהווים 41% ממקורות המידע של החדשות המתפרסמות.
אוניברסיטת בן-גוריון: ד
אוניברסיטת בן-גוריון: ד”ר צבי רייך, מהמחלקה לתקשורת, זכה זו הפעם השנייה בפרס ICA

ד”ר צבי רייך, מן המחלקה לתקשורת באוניברסיטת בן-גוריון בנגב, זכה זו הפעם השנייה בפרס האגודה הבינלאומית לתקשורת (ICA), המוענק לשלושת המאמרים המובילים (Top Papers) בחטיבה לחקר עיתונות. הפרס, יוענק לו בעוד כשבוע בכינוס השנתי של האגודה הבינלאומית לתקשורת, בסינגפור.

המחקר הזוכה, Beyond Press Releases: Detecting PR Involvement in the Current News Environmen, עוסק בדרכים חדשות למדידת ההשפעה של דוברים ואנשי יחסי ציבור על העיתונות, תחום שבו נזרקו לאוויר עד היום הערכות שונות.

המחקר, מגלה, כי דוברים ואנשי יחסי ציבור בישראל “בוחשים” בכשלושה רבעים (76%), מכלל הידיעות המתפרסמות, אבל בחלק גדול מהמקרים העיתונאים, פונים למקורות מידע נוספים ו”מדללים” את חלקם, כך שבסופו של דבר הם מהווים 41% ממקורות המידע של החדשות המתפרסמות.

עם זאת, על פי המחקר, השפעתם של דוברים ו’אנשי יחסי ציבור’ על קביעת סדר היום היא עצומה; חצי מהידיעות יוצאות לדרך על סמך מידע שמקורו בקרבם. על פי המחקר, הדוברים ואנשי יחסי הציבור, מצליחים להשתלט הידיעות ולספק את כל המידע ב-22% מהידיעות.

מחקרים בארה”ב ובאנגליה, מצאו סדרי גודל דומים (מעורבות בכ-40% עד 50% מהידיעות), אולם לדעת ד”ר רייך; “ייתכן שבישראל, המצב חמור יותר, כיוון שהדוברים ואנשי יחסי הציבור כאן “בוחשים” בהרבה יותר ידיעות, באופן שיכול להעניק להם השפעות שהעיתונאים לא בהכרח מודעים להן, כגון בתדרוך מרואיינים אחרים”.

בכל מקרה, לדעת החוקר, ההתקרבות למחצית ממקורות המידע, היא סימן לחולשה מצד העיתונות; במקום שהמידע יסופק על ידי המופקדים על האינטרס הציבורי, הוא מסופק על ידי המופקדים על האינטרס של לקוחותיהם.

הבעיה החמורה ביותר, לדעת ד”ר רייך היא, שב-90% מהמקרים שבהם מעורב דובר או איש יחסי ציבור בידיעה, עובדה זו, מושמטת מהידיעה, באופן המטשטש את היכולת של ’צרכן החדשות’ לדעת מי באמת עומד מאחורי המידע ועד כמה הוא ראוי לאמון.

הממצאים מבוססים על שיטת מדידה שפיתח ד”ר רייך, בה העיתונאים עצמם משחזרים, מקור אחר מקור, כיצד השיגו כל אחת ממדגם ידיעותיהם. המחקר, שנערך בראשית שנת 2007, הקיף למעלה מ-800 ידיעות שפורסמו בתשעה כלי תקשורת מובילים בעיתונות המודפסת (הארץ, ידיעות אחרונות, מעריב) המקוונת (ynet,nrg, הארץ-אונליין) וברדיו (קול ישראל, גלי צה”ל ו’חדשות ערוץ 10’, המשודרות ב’רדיו האזורי’).

המחקר מראה עוד, כי ’העיתונות המודפסת’, חסינה יותר מול הדוברות ויחסי הציבור בהשוואה ל’אינטרנט’, ול’רדיו’, שהוא שיאן ההסתמכות על דוברים, ואנשי יחסי ציבור.

יצוין, כי הפעם הקודמת שד”ר רייך, זכה באותו הפרס הייתה בשנת 2008 על מחקרו בתחום ’התופעה החדשה של עיתונות אזרחים’.




אודות הכותב

כתב כאן ישראל

כתב כאן ישראל | כאן נעים, הוא חבר מערכת ו/או מידע שהובא / נשלח על ידי פרטיים ואו מוסדות ואו על ידי כותב שבחר להישאר בעילום שם ונבדק לפני פרסומו על ידי מערכת האתר. פניות בדואר האלקטרוני אל כתב אתר כאן נעים: kanisrael2018@gmail.com

Add Comment

Click here to post a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

דילוג לתוכן