ד”ר אוסאמה חוסיין, מנהל המחלקה הפנימית במרכז הרפואי זיו, צפת: “בדיקת הדם החדשה עשויה לזהות הסיכון לאירוע מוחי ומתן טיפול תרופתי מיידי ואינטנסיבי ועשויה להפחית פי שניים הסיכון ללקות באירוע מוחי או בהתקף לב” ◄ בדיקת הדם החדשה ה”פלאק טסט”, אושרה ע”י רשות המזון והתרופות האמריקנית (FDA) ומומלצת בעיקר לחולים “גבוליים”
התקף לב או אירוע מוחי, הסיכון, יזוהה באמצעות בדיקת דם PLAC Test במרכז הרפואי זיו, צפת
בדיקת דם חדשה; PLAC Test, מוצעת מעתה במחלקה פנימית א’ במרכז הרפואי זיו, בעיר צפת, לזיהוי סיכון סמוי של התקף לב או אירוע מוחי (שבץ), התוקפים ללא התרעה מוקדמת גם אנשים אשר, לכאורה, נראים בריאים. ד”ר אוסאמה חוסיין, מנהל המחלקה הפנימית במרכז הרפואי זיו, מסביר, כי באמצעות הבדיקה ניתן לזהות סיכון לקיום הצרויות בעורקי הלב או המוח, המעלות את הסיכון לאירוע לבבי או מוחי.
“בדיקת הדם החדשה עשויה לזהות הסיכון לאירוע מוחי ומתן טיפול תרופתי מיידי ואינטנסיבי, ועשויה להפחית פי שניים את הסיכון ללקות ב’אירוע מוחי’ או ב’התקף לב'” – אומר ד”ר אוסמה.
בדיקת הדם החדשה ה”פלאק טסט” (PLAC Test), אושרה על ידי רשות המזון והתרופות האמריקנית (FDA), ומומלצת בעיקר לחולים “גבוליים”, שרמת הכולסטרול שלהם ולחץ הדם קרובים לערכים המוגדרים כגבוהים, לאנשים שעברו אירוע דומה בעבר, לכאלה שיש להם היסטוריה משפחתית של התקף לב או אירוע מוחי ולכל מי שיש לו שני גורמי סיכון או יותר: גברים מעל גיל 55, נשים מעל גיל 45, הלוקים ביתר; לחץ דם, סוכרת, עישון, רמה גבוהה של LDL (“כולסטרול רע”) או רמה נמוכה של HDL (“כולסטרול טוב”).
“בדיקת הפלאק-טסט, מודדת את פעילות האנזים Lp PLA2 בדם. האנזים, מעורב בתהליך דלקתי, המתרחש ברבדים הטרשיים בעורקים, בשל הצטברות שומנים בדפנות העורקים.
תהליך דלקתי זה, גורם לאי יציבות ברובד השומני, והוא עלול להיקרע ולגרום להיווצרות קריש דם החוסם את העורק”, מסביר ד”ר אוסאמה.
עוד מבהיר, ד”ר אוסאמה, כי; “הבדיקה, אינה מיועדת להחליף את הצורך בטיפול בגורמי הסיכון ל’טרשת עורקים’ ואף אינה מיועדת להחליף את המלצות הרופא המטפל, אלא רק מגדירה סיכון עתידי”.
לפרטים נוספים ולתיאום זמן בדיקה: 04-6828943, בשעות 08:00 –15:00, הבדיקה, ניתנת לביצוע במחלקה לרפואה פנימית א’ במרכז הרפואי זיו, צפת.
יודגש, כי הבדיקה לא נכללת ב’סל הבריאות’.
Add Comment