מועצות אזוריות בישראל

מועצת אזורית עמק חפר, במקום הראשון בדירוג המועצות האזוריות בישראל של D&B

0
0

כך עולה מנתוני כלכלני דן אנד ברדסטריט (D&B), המציגה לראשונה, ביצועי התקציב של 10 המועצות המובילות לפי תקציב 2008, עומד על סה”כ של כ-2.5 מיליארד ₪ ◄ במקום ה-7 ממוקמת המועצה האזורית אבו בסמה עם סה”כ ביצוע תקציב של כ-215 מיליון ש”ח ◄ עסקים הנמצאים בסיכון גבוה במועצות האזוריות, במקום הראשון מדורגת מועצה אזורית מטה יהודה ◄ המועצות הבטוחות יותר לעסקים הן מועצה אזורית חוף הכרמל ו-מועצה אזורית דרום השרון
מועצת אזורית עמק חפר, במקום הראשון בדירוג המועצות האזוריות בישראל של D&B
מועצת אזורית עמק חפר, במקום הראשון בדירוג המועצות האזוריות בישראל של D&B

השנה מציינת חברת דן אנד ברדסטריט, 30 שנות פעילות לדירוגי Dun’s 100. השנה, החלה דן אנד ברדסטריט, לראשונה גם בפרסום דירוג המועצות האזוריות. הדירוג, נקבע לפי סה”כ ביצוע תקציב המועצה (רגיל + בלתי רגיל). יודגש, כי הנתונים מתבססים על תקציב המועצות האזוריות לשנת 2008. יודגש, כי מאחר ומדובר בדירוג ראשוני, המבוצע על ידי דן אנד ברדסטריט, לא ניתן מן הסתם, להשוות נתונים אלו לשנים עברו.

מנתוני הדירוג D&B, עולה, בין השאר, כי סה”כ ביצוע התקציב של 10המועצות המובילות עומד על 2.527 מיליארד שקלים לעומת גרעון תקציבי כולל בסך 19.579 מיליון שקלים. בנוסף, השכר השנתי הממוצע של עובדי המועצה האזורית עמק חפר, המדורגת ראשונה, עומד על 127 אלף שקלים בשנה.

עובד במועצה האזורית מטה אשר, המדורגת שנייה, הרוויח 117 אלף שקלים ב-2008. לעומתם, עובד במועצה האזורית אבו בסמה, הרוויח בשנת 2008, סכום של 94 אלף שקלים.

ראוי לשים לב לנתון העוסק בהכנסה הממוצעת לתושב, כלומר, סה”כ ביצוע התקציב של המועצה האזורית ביחס למספר התושבים המתגורר בשטחי המועצה. במקרה של המועצה האזורית אבו-בסמה. ההכנסה הממוצעת לתושב עמדה על 2,540.4 שקלים (מספרים מוחלטים). מועצה זו, גם מובילה בפער ניכר בהיקף האוכלוסייה המתגוררת בשטחה – 85,000 תושבים, פי 1.9 מהמקום השני בהיקף האוכלוסייה, מועצת מטה בנימין אשר, מתגוררים בשטחה “רק” 44,993 תושבים.

נתון מעניין נוסף עוסק בעסקים הנמצאים בסיכון גבוה במועצות האזוריות. “סיכון גבוה”, מתייחס לחברות או עסקים העשויים בתקופה הקרובה להיקלע לכשל עסקי החל מפיגור מהותי בתשלומים ועד לכדי חדלות פירעון;

דן אנד ברדסטריט – D&B

במקום הראשון מדורגת מועצה אזורית מטה יהודה, (עם 13.63%) אחריה בסדר יורד מועצה אזורית באר טוביה (עם 12.33%) ו-המועצה האזורית מטה אשר (עם 12.11%).

המועצות הבטוחות יותר לעסקים הן מועצה אזורית חוף הכרמל עם (8.09%), מועצה אזורית דרום השרון עם (9.09%) ומועצה אזורית עמק חפר עם (9.12%).

על פי כלכלני דן אנד ברדסטריט, ההכנסה השנתית הממוצעת לתושב המתגורר במועצה אזורית מטה אשר עמדה על 15,425.3 שקלים (פי 6.07 ממועצה אזורית אבו בסמה), בהמשך ברשימה, תושב במועצה אזורית באר טוביה, המכניס בממוצע לשנה 12,151.3 שקלים (פי 4.78 ממועצה אזורית אבו בסמה), את שלישיית המרוויחים הגדולים סוגר תושב המועצה האזורית עמק חפר אשר הכנסתו השנתית הממוצעת עמדה על 10,142.6 שקלים במהלך 2008.

להלן רשימת הדירוג עשרת המועצות האזוריות המובילות (כאמור, ע”פ סה”כ ביצוע התקציב לשנת 2008);

1. עמק חפר
2. מטה אשר
3. מטה בנימין
4. מטה יהודה
5. דרום השרון
6. באר טוביה
7. אבו בסמה
8. עמק יזרעאל
9. חוף הכרמל
10. שומרון

0
0



אודות הכותב

כתב כאן ישראל

כתב כאן ישראל | כאן נעים, הוא חבר מערכת ו/או מידע שהובא / נשלח על ידי פרטיים ואו מוסדות ואו על ידי כותב שבחר להישאר בעילום שם ונבדק לפני פרסומו על ידי מערכת האתר. פניות בדואר האלקטרוני אל כתב אתר כאן נעים: kanisrael2018@gmail.com

Add Comment

Click here to post a comment

אתר זה עושה שימוש באקיזמט למניעת הודעות זבל. לחצו כאן כדי ללמוד איך נתוני התגובה שלכם מעובדים.

ארכיון כתבות ‘כאן ישראל’

ברכת ראש הממשלה נתניהו ליום העצמאות ה-75

הדלקת המשואות ופתיחת חגיגות יום העצמאות

דבר ראש הממשלה ביבי נתניהו

דילוג לתוכן