קמפיין: אנשים. לא סמלים

עמותת נגישות ישראל - Access Israel, יוצאת בקמפיין מקורי רחב היקף / ארצי של עמותת נגישות ישראל יחד עם משרד הפרסום ליאו ברנט, למיגור תופעת עברייני חניות הנכים והעלאת המודעות לנושא. בין לילה, אלפי תמרורי חניות נכים ב-15 ערים, ובעשרות רבות של חניונים ומרכזי קניות בפריסה ארצית, הוחלפו בתמונות של 50 אנשים אמיתיים עם מוגבלות, המספרים את סיפוריהם האישיים.

נאומו של בצלאל סמוטריץ' מכנס התנועה לאיכות השלטון

במשך עשרות שנים המתח הרצוי בין הרשויות השונות לא התקיים. יותר נכון לומר – הוא התקיים אבל בכיוון אחד בלבד. הרשות השופטת איתגרה פעם אחר פעם את שתי חברותיה, ואולם היא עצמה לא אותגרה לרגע. אסור היה לגעת בה.

פורום כאן נעים

האם יש קשר בין פעילות תחנת הכוח בחדרה לבין מחלות נשימה בילדים?

האם יש קשר בין פעילות תחנת הכוח בחדרה לבין מחלות נשימה בילדים? העיתונאי אלי לוי חדשות ערוץ 10 מביא את הסיפור ושיחה עם מנהלת מחלקת ילדים במרכז הרפואי הלל יפה דר' עדי קליין.

הרב יובל הכהן אשרוב – מגלה איך לרזות בלי דיאטה

הרב יובל הכהן אשרוב - מגלה לנו את הסוד איך לרזות בלי דיאטה.

זן נדיר – טורפים

טורפים - טורפי העל של ישראל כפי שנלכדו בעדשה של משה אלפרט במשך שלושים שנה: מסעודתו של הנמר האחרון בעין-גדי ועד המרדף אחרי זאבי הגולן. במאי תסריטאי וקריין: יגאל מוסקו.

אמא ל-12 מוצאת זמן לאהבה חדשה

ילדות כואבת ובעל אלים לא הצליחו לנצח את ליאת ברששת, שמגדלת לבד את תריסר ילדיה. עכשיו, נגד כל הסיכויים היא ממציאה את עצמה מחדש עם עמוד פייסבוק מצליח והרצאות שהיא מעבירה, ואפילו מוצאת זמן לאהבה חדשה.

סטטיק ובן-אל תבורי עם הלהיט החדש

סטטיק ובן-אל תבורי, הצמד המוזיקלי הישראלי עם הקליפ-להיט הראשון החדש בשפה האנגלית. זו הגרסה האמריקאית ל"סלסולים" שיצאה לעולם 12.12.18.

מפעל הפיס

נגישות השירות למגבלה תקשורתית (גמגום)

אנדריי קגן, אדם מגמגם אשר עובד בעמותת נגישות ישראל, מספר על עצמו ונותן המלצות לאופן בו יש לתקשר עם אדם מגמגם.

מרק שעועית מהיר וקל להכנה בנוסח דרוזי מסורתי

מרק שעועית מהיר וקל להכנה בנוסח דרוזי מסורתי, שניתן לטבען, רוטב לאורז [ 40 דק' בישול] מתכונים נוספים ניתן למצוא באתר - http://druzecuisine.com/ מרק שעועית מהיר כתוספת לאורז לבן, מתכון דרוזי מסורתי קל להכנה שניתן לטבען, מתוך סודות המטבח הדרוזי.

נעים לעקוב אחרי

מאכלים צמחוניים

קובה הודית

בצק הקובה עשוי מקמח וסולת. במטבח הצפון אפריקאי משתמשים בסולת להכנת קוסקוס בעיקר. בטוסקנה-איטליה מכינם ממנה פסטה בשם פיצ’י. במטבחים מזרח תיכוניים אחרים, משתמשים בסולת לציפוי קובה, אם כי השימוש בבורגול מקובל יותר
קובה הודית
קובה הודית-אילוסטרציה

הסולת מוזכרת בתנ"ך פעמים רבות, ומשמעותה שונה ממשמעותה בעברית החדשה. הביטוי "סלתה ושמנה" מציין את הטוב שבטוב, מקור הביטוי בספר ויקרא פרק ב`: "וְנֶפֶש, כִּי-תַקְרִיב קָרְבַּן מִנְחָה לַה’ סֹלֶת, יִהְיֶה קָרְבָּנוֹ; וְיָצַק עָלֶיהָ שֶמֶן, וְנָתַן עָלֶיהָ לְבֹנָה. וֶהֱבִיאָהּ, אֶל-בְּנֵי אַהֲרֹן הַכֹּהֲנִים, וְקָמַץ מִשָּם מְלֹא קֻמְצוֹ מִסָּלְתָּהּ וּמִשַּמְנָהּ, עַל כָּל-לְבֹנָתָהּ; וְהִקְטִיר הַכֹּהֵן אֶת-אַזְכָּרָתָהּ, הַמִּזְבֵּחָה אִשֵּה רֵיחַ נִיחֹחַ, לַה’".

החומרים:
(עבור סיר קובה גדול)

1 כוס סולת
2 כוסות קמח
100 גר’ מרגרינה
3 בצלים גדולים
4 גזרים
1 תפוח אדמה בינוני
4 גבעולי סלרי
1/2 כרוב קטן
3 קישואים
3 עגבניות
רסק עגבניות
חומץ
תבלינים: מלח, פלפל שחור, כורכום, כוסברה טחונה
שמן לטיגון

אופן הכנה:

הצ’יקיד (המילוי):

קוצצים לקוביות קטנות את הבצלים, הגזרים, תפוח האדמה, גבעולי הסלרי והכרוב.

מחממים מעט שמן בסיר ומאדים את הבצל, הסלרי והכרוב עד התרככות. מערבבים מדי פעם. מתבלים במלח, כורכום, פלפל שחור, כוסברה טחונה וכף חומץ.

במחבת נפרדת, מחממים מעט שמן ומטגנים את תפוחי האדמה והגזרים עד התרככות. מוסיפים את הגזר ותפוחי האדמה לסיר עם שאר הירקות ומצננים.

הקובה (הבצק):

ממיסים את המרגרינה בסיר. מוסיפים 1.5 כוסות מים ומביאים לרתיחה. מוסיפים את הסולת ומערבבים מעל האש עד שהתערובת חלקה. מורידים מהאש ומוסיפים את הקמח. מערבבים. יוצרים כדורים בינוניים מהבצק.

כדי למלא כל כדור במילוי הירקות, נועצים אצבע ולוחצים בעדינות במרכזו כדי ליצור חור גדול ומעטפת דקה. מכניסים לחור שנוצר כף מהמילוי וסוגרים את הבצק סביב המילוי בתנועות משיכה כלפי מעלה.

הרוטב:

קוצצים את הקישואים והעגבניות לקוביות בינוניות. מחממים מעט שמן לטיגון בסיר רחב. מטגנים מעט את קוביות הקישואים ומוסיפים את העגבניות.

מוסיפים כורכום ומלח לפי הטעם ומבשלים כרבע שעה עד שהירקות מתרככים. מוסיפים מים לגובה 3/4 מהסיר (המים צריכים לכסות את הקובות) ומביאים לרתיחה. מכניסים את הקובות לסיר ומבשלים חצי שעה.




אודות הכותב

כתב כאן ישראל

כתב כאן ישראל | כאן נעים, הוא חבר מערכת ו/או מידע שהובא / נשלח על ידי פרטיים ואו מוסדות ואו על ידי כותב שבחר להישאר בעילום שם ונבדק לפני פרסומו על ידי מערכת האתר. פניות בדואר האלקטרוני אל כתב אתר כאן נעים: kanisrael2018@gmail.com

Add Comment

Click here to post a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

דילוג לתוכן