חג סוכות שמח

מבזקים חדשות ‘כאן ישראל’

101 הזעקת עזרה מדא

ארכיון כתבות ‘כאן ישראל’

טקס חילופי שרים

הטקס בהשתתפות השר הנכנס ח"כ עודד פורר, השר היוצא ח"כ אלון שוסטר, שר האוצר ח"כ אביגדור ליברמן ומנכ"ל המשרד ד"ר נחום איצקוביץ'.

פורום כאן נעים

המדריך לבחירת המלון המושלם

הקיץ כבר כאן, ואיתו גם כל הפירות המתוקים! אז כיצד נבחר את המלון המדוגם ביותר? מדריך שירות ההדרכה והמקצוע, נביל עומרי, עונה על כל השאלות!

מפעל הפיס

שומר הראש וויטני יוסטון

וויטני יוסטון הייתה זמרת פופ, רית'ם אנד בלוז, גוספל וסול, כותבת ומלחינת שירים, ושחקנית קולנוע אמריקאית. אחת הזמרות המצליחות והמפורסמות של סוף שנות ה-80 ושנות ה-90.

טיפים לאחסון פירות וירקות

כמה פעמים כבר עשינו את אותה הטעות וקנינו ירקות ופירות בכמויות שיכולות להספיק גם לעוד שנה, אבל אז - באסה! נאלצנו לזרוק אותם. *לא עוד* משרד החקלאות פה כדי לעזור ולהאריך עוד יותר את חיי המדף שלהם! צפו בסדרה הקטעים וכנסו עכשיו:

101 הזעקת עזרה מדא

ט"ו בשבט

תנו כבוד לשקד – קבלו מתכונים לט”ו בשבט

0
0

שקדים ישראליים כשרוצים טעים; השקד, עשיר בקלוריות. מכיל כמות גדולה של חלבון ושומנים בלתי רוויים. עשיר בסיבים תזונתיים, בסידן, באשלגן, בניאצין ומכיל כמות גדולה יחסית של ברזל.
תנו כבוד לשקד - קבלו מתכונים לט
יותר מכל הפירות, הטריים והיבשים, מייצג השקד את ט”ו בשבט, חג האילנות והנוטעים בישראל, בזכות הפריחה המדהימה של עץ השקדיה, המקדים לפרוח ומבשר שהאביב בדרך.

shaked_t180_01.jpg

השקד, נזכר פעמים רבות במקרא. מוצאו במערב אסיה ומשם הועבר בימי קדם לאזורנו וכן ליוון ולצפון אפריקה ומשם לכל ארצות אגן ים התיכון. במאה הקודמת החלו לגדל שקדים בקליפורניה וכיום מגדלים שם יותר משני שלישים של היבול העולמי.

בארץ, התרחבו המטעים לפני מלחמת העולם הראשונה, אך לאחר מכן, נעקרו ופינו את מקומם להדרים. משנות השישים של המאה הקודמת ועד היום, שבו ונטעו מטעי שקדים, גם בגלל הצלחת קליטתם בקרקעות גיריות וגם בגלל הדרישה הצנועה שלהם למים.

רוב מטעי השקדים, נטועים בגליל התחתון, בעמק יזרעאל ובנגב הצפוני. על אף הגדלת הנטיעות, חלק מהשקדים הנצרכים בארץ, הם מיובאים.

השקד, הוא עץ נשיר, המקדים לפרוח בין הנשירים. העץ זקוק לחום אך ללחות מועטה. שלושת הזנים העיקריים בארץ הם: כוכב, כוכבא ואום-אל-פאחם.

השקדים הישראליים, מצטיינים בטעמם המיוחד וביפי מראם. בארצות הים התיכון, מקובל עד היום, לאכול שקדים ירוקים על קליפותיהם כחודש לאחר שיא הפריחה.

יש שאוכלים אותם ירוקים בדרגות הבשלה יותר מאוחרות ויש שמחמיצים שקדים, בדומה למלפפונים כבושים.

בדרך המסורתית נוהגים לחבוט בעץ כדי לאסוף את הפרי מיריעות המונחות מתחת לעצים, אולם כיום, ברוב המטעים מתבצע הקטיף בשיטות מכניות מתקדמות.

השקד, עשיר בקלוריות. מכיל כמות גדולה של חלבון ושומנים בלתי רוויים. עשיר בסיבים תזונתיים, בסידן, באשלגן, בניאצין ומכיל כמות גדולה יחסית של ברזל. מכיל גם ריבופלאבין, שתפקידו בגוף, בין השאר, להפיק אנרגיה משמנים ומפחמימות.

shakedia_t180_01.jpg

השקד, מכיל גם אמיגדלין, הנחשב כמסייע בריפויסרטן.

מפרי השקד, אפשר להכין ארוחה שלמה. בעודם ירוקים, אפשר להחמיצם בקליפה, לאחר שהתייבשו הם יכולים לככב במנה ראשונה או כחטיף, במנה העיקרית עם עוף, דגים או ירקות וגם בקינוחים ובדברי מאפה, בעיקר כמרציפן.

השקד הישראלי, מקשט ומשביח את טעמן של המנות והלחמים הנאפים לרגל החג וביניהם לחם תמרים ושקדים, חלת מישמשים מיובשים ושקדים ועוד.

מתכוני שקדים

עוגיות שבבי שקדים

החומרים:

2 חלבונים,
½ כוס סוכר,
250 גרם שבבי שקדים,
½ כפית תמצית וניל.

אופן ההכנה:

מערבבים יחד את המרכיבים בעזרת מזלג. מרפדים תבנית שטוחה לעוגיות בנייר אפייה. בעזרת כף יוצרים עוגיות שטוחות, תוך שמירה על מרחק בין העוגיות כי הן מתפשטות.

אופים 12-10 דקות בתנור שחומם מראש לחום בינוני, 180 מ”צ, עד שהן זהובות.

מסירים מיד מהתבנית ומצננים. העוגיות מתקשות לאחר כמה דקות. שומרים בצנצנת שנסגרת היטב.

לביבות תרד עם שקדים

החומרים:

1 ק”ג תרד,
1 בצל גדול,
6 שיני שום,
2 ביצים,
250 גרם שקדים טחונים גס,
200 גרם גבינת קשקבל מגוררת,
מלח,
פלפל,
מעט אגוז מוסקט,
200 גרם פירורי לחם,
שמן לטיגון.

אופן ההכנה:

חולטים את עלי התרד במעט מים רותחים עם מלח, רק עד שהוא “נובל”, מסננים וסוחטים היטב.

almonds_180_id=1477_01.jpg

מרסקים שום ובצל במעבד מזון, מוסיפים את התרד וטוחנים יחד. מעבירים לקערה, מוסיפים ביצים, שקדים, 150 גרם פירורי לחם, גבינה ותבלינים ומערבבים במזלג.

מכסים ומצננים במקרר כחצי שעה.

יוצרים לביבות עבות, טובלים בפירורי לחם ומטגנים משני הצדדים בשמן חם.

פאטה פטריות ושקדים

החומרים:

1 בצל קטן,
1 שן שום,
200 גרם פטריות שמפיניון,
50 גרם חמאה,
מלח,
פלפל שחור,
מעט עלי טרגון,
250 גרם שקדים קלויים,
1 כף יין שרי,
1 כף שמנת מתוקה.

אופן ההכנה:

מרסקים במעבד מזון את הבצל והשום, מעבירים לצלוחית. מרסקים גס את הפטריות.
ממיסים את החמאה במחבת, מוסיפים את הבצל והשום ואת הפטריות עם תבלינים, מבשלים באש נמוכה, מדי פעם בוחשים, עד שרוב הנוזלים מתאדים.

2/3 כוס מהשקדים שומרים לקישוט ואת היתר מרסקים גס. מניחים בצד שתי כפות, ואת הנותר מרסקים לקבלת עיסה.
מוסיפים לשקדים, את תערובת הפטריות עם יין ושמנת ומעבדים עד קבלת עיסה חלקה.

מוסיפים את השקדים המרוסקים גס, מכסים ומצננים. יוצרים מהתערובת גבעה על צלחת הגשה, מקשטים בשקדים הקלויים השלמים. מגישים עם קרקרים וירקות.

המתכונים מובאים באדיבות אתר מועצת הפירות

0
0



אודות הכותב

כתב כאן ישראל

כתב כאן ישראל | כאן נעים, הוא חבר מערכת ו/או מידע שהובא / נשלח על ידי פרטיים ואו מוסדות ואו על ידי כותב שבחר להישאר בעילום שם ונבדק לפני פרסומו על ידי מערכת האתר. פניות בדואר האלקטרוני אל כתב אתר כאן נעים: kanisrael2018@gmail.com

Add Comment

Click here to post a comment

אתר זה עושה שימוש באקיזמט למניעת הודעות זבל. לחצו כאן כדי ללמוד איך נתוני התגובה שלכם מעובדים.

דילוג לתוכן