כרמל סלע, ראש המועצה האזורית חוף הכרמל: “אלפי משקים חקלאיים סובלים ממצוקת כוח האדם, הכח של העובדים הזרים מחזק את ההתיישבות ובעל חשיבות אסטרטגית וחברתית. חשוב לנו לייעל את עבודת החקלאות תוך חיזוק הקשר עם החקלאי”.
חקלאי חוף הכרמל לומדים תאילנדית להקל עליהם בתקשורת עם התאילנדים
מועצה אזורית חוף הכרמל, החליטה להעביר קורסים לשפה תאית (ราชอาณาจักรไทย) – התאילנדית לחקלאי חוף הכרמל. הקורס, ביוזמת מר אלי מוגרבי המשמש בתפקיד רכז הועדה החקלאית בחוף הכרמל, בן 16 מפגשים, יערך במרכז מיר”ב במטרה להקל עליהם בתקשורת עם העובדים הזרים – התאילנדים.
בענף החקלאות, קיים מחסור בידיים עובדות והדבר מהווה את החסם העיקרי להתפתחות הייצוא החקלאי מהפריפריה, העובדים התאילנדים – הזרים, עונים על הצורך הדחוף והמיידי של המשקים לגייס באזורים אלה בעיקר את כוח האדם המקצועי והמיומן הדרוש לפיתוח גידולים לייצוא.
כרמל סלע, ראש המועצה האזורית חוף הכרמל, אמר, כי; “אלפי משקים חקלאיים, סובלים ממצוקת כוח האדם, הכוח של העובדים הזרים, מחזק את ההתיישבות ובעל חשיבות אסטרטגית וחברתית. חשוב לנו לייעל את עבודת החקלאות תוך חיזוק הקשר עם החקלאי”.
אלי מוגרבי, רכז הועדה החקלאית של המועצה האזורית חוף הכרמל; “החלטנו, כי במקום שהעובדים הזרים, ידברו בעברית עילגת – שהישראלים, ילמדו תאילנדית היות והתאילנדים מתחלפים כל 5 שנים והחקלאי הישראלי, נשאר קבוע וזאת על מנת שיוכלו להסביר את נושא הבטיחות בחקלאות, שימוש בחומרי הדברה, והפעלת מערכות מורכבות”.
בשטח המועצה האזורית חוף הכרמל, כ- 200,000 דונם, מתוכם כ- 40,000 דונם המוגדרים כשטח חקלאי.
בישובי חוף הכרמל, מועסקים כ- 400 עובדים תאילנדים במסגרת ההיתרים שהוקצו לשנת 2008, הנותנים מענה לצרכי כוח האדם בחקלאות.
Add Comment