כך עולה מסקר האחרון של נתוני היחידה לטיפול נמרץ לב בישראל שנערך ע”י החברה הקרדיולוגית הישראלית • התמותה והסיבוכים בחדר הצנתורים נמוכים מהמקובל בישראל וזאת למרות שהחולים של בית החולים “לניאדו” קשים יותר ומבוגרים יותר מאשר במרכזי רפואה אחרים.
לניאדו נתניה: אחוזי התמותה בתום 7 ימים ובתום 30 יום לאוטם הלב נמוכים מאשר אחוזי התמותה הארציים
חדר הצינתורים של לניאדו נתניה עם הפנים קדימה זאת חרף פטירתו הטראגית של מנהל יחידת הצנתורים בלניאדו, דר’ שמחה ברנדיס ז”ל, הצטרף למכון הלב של בי”ח לניאדו בראשותו של דר’ רון ליאור, דר’ יצחק הרץ מצוות המצנתרים של ביה”ח איכילוב, שהוא מבחירי המצנתרים בארץ.
דר’ הרץ לפני שנים רבות עבד במכון הלב של תל השומר, נמנה עם הצוות שאייש את מכון הלב של לניאדו-נתניה, זאת במסגרת שיתוף הפעולה בין מכון הלב של לניאדו למכון הלב של תל השומר המתקיים גם כיום.
בית חולים לניאדו קידם בברכה את דר’ יצחק הרץ, שנאות לקבל את התפקיד הרם של ניהול יחידת הצינתורים.
יחידת הצנתורים, ציינה רק לאחרונה למעלה מ- 3,500 צנתורים. כאשר מחצית החולים עברו צנתור טיפולי לרובם הוכנסו סטנטים ולחלקם הוכנסו סטנטים מפרישי תרופה, כ-10% מן החולים הופנו לניתוחי מעקפים במהלך אשפוזם. רוב החולים שצונתרו היו חולים בלתי יציבים ו- 20% מהם צונתרו במהלך אוטם חריף בשריר הלב.
יחידת הצנתורים לניאדו, ציינה לאחרונה למעלה מ- 3,500 צנתורים
התמותה והסיבוכים בחדר הצנתורים נמוכים מהמקובל בישראל וזאת למרות שהחולים של בית החולים “לניאדו” קשים יותר ומבוגרים יותר מאשר במרכזי רפואה אחרים.
בסקר האחרון של נתוני היחידה לטיפול נמרץ לב בישראל שנערך ע”י החברה הקרדיולוגית הישראלית נמצאו אחוזי התמותה בבית החולים לניאדו -נתניה בתום 7 ימים ובתום 30 יום לאוטם נמוכים מאשר אחוזי התמותה הארציים. עובדה זו, נמשכת כבר בפעם השניה ברציפות והיא מהווה תעודת כבוד לשרות הקרדיולוגי כולו, יחידת לב וצנתורים.
“בשנה האחרונה נרתמנו למאבק להצלת רגליים איסכמיות בשיתוף פעולה עם ד”ר גלית סיבק. בוצעו כ- 60 צנתורים פריפרים אבחנתיים וחלקם אף זכו לטיפול מלעורי הצלנו גפיים מכריתה” – הסבירו אנשי בית החולים לניאדו.
Add Comment