משקאות

רק 16% מבתי הקפה בישראל מציעים ללקוחותיהם חלב סויה

0
0

במסגרת שיתוף פעולה בין אתר מפה ועמותת אנונימוס מופו 143 בתי הקפה שמגישים חלב סויה לטובת הנמנעים משתיית חלב ■ משנות ה-90 של המאה העשרים ועד היום חלה עליה בצריכת הסויה והטופו בעולם המערבי.
רק 16% מבתי הקפה בישראל מציעים ללקוחותיהם חלב סויה
רק 16% מבתי הקפה בישראל מציעים ללקוחותיהם חלב סויה

רק 243 בתי קפה, שהם 16% מתוך 1400 בתי הקפה בארץ, מציעים ללקוחותיהם אפשרות של תוספת חלב סויה לקפה, כך עולה מפרויקט משותף של אתר מפה www.mapa.co.il יחד עם עמותת אנונימוס לזכויות בעלי חיים.

לצרכני חלב הסויה סיבות בריאותיות או אידיאולוגיות שבעקבותיהם הם נמנעים מחלב פרה רגיל – טבעונים, אלרגים ללקטוז ורגישים לחלב.

ניתן לראות את הרשימה המלאה של בתי הקפה המגישים חלב סויה בקישור: לחץ כאן

רשימת בתי הקפה שמציעים חלב סויה כוללים את סניפי רשתות ארקפה, אילן’ס וארומה וכן בתי קפה פרטיים רבים שהצטרפו לטרנד הבריאותי – טבעי.

81 מבתי הקפה שמציעים חלב סויה הם בעיר תל אביב, 19 בעיר ירושלים ו-13 בעיר חיפה.

חובבי המזון האורגני יוכלו למצוא באתר “מפה” רשימה של 75 חנויות למכירת מוצרים אורגנים בכל הארץ וכן מסעדות וצימרים שמגישים מזון אורגני. כן, מופיעות באתר 148 מסעדות ובתי קפה צמחוניים.

חלב סויה

חלב סויה מכינים מפולי סויה. תהליך ההכנה הוא מורכב

חלב סויה הוא תוצר של פולי הסויה. חלב הסויה הומצא בסין לפני יותר מ-2000 שנה, וכיום הוא נימכר ומשווק ברחבי העולם.

חלב הסויה הומצא על ידי לי אן, משושלת האן הקיסרית, קרוב לשנת 164 לפני הספירה. לי האן המציא גם את הטופו. אחרי כ-900 שנה, הטופו והסויה יוצאו ליפן ולאחר מכן, יוצאו למרחבי ארצות המזרח.

במאה ה-20 הגיע חלב הסויה בתפוצה רחבה גם למדינות המערביות בעיקר לחנויות טבע. משנות ה-90 של המאה העשרים ועד היום חלה עליה בצריכת הסויה והטופו בעולם המערבי.

הכנת חלב סויה

חלב סויה מכינים מפולי סויה. תהליך ההכנה הוא מורכב, אולם במרכזו מספר שלבים עיקריים;

• טחינה של פולי הסויה
• הפרדה בין החלק המסיס במים לבין זה שאינו מסיס
• הוספת מים לחלק המסיס

הנוזל הלבנבן שמתקבל מכונה חלב סויה טרי. מקורו בפולי סויה, אולם מראהו כשל חלב והוא עשיר בחלבון מלא, ומכאן כינויו.

להכנת טופו מוסיפים בדרך כלל לחלב הסויה מלח ניגרי טבעי, המשמש כמגבן.

הוספת מגבן גורמת להפרדות החלבון מהנוזל. בתהליך המסורתי מועבר החלב, במצבו זה, לתבניות מחוררות שבתוכן בד כותנה ונדחס לגושים.

_________

מקור המידע על חלב הסויה מתוך ויקיפדיה

0
0



אודות הכותב

כתב כאן ישראל

כתב כאן ישראל | כאן נעים, הוא חבר מערכת ו/או מידע שהובא / נשלח על ידי פרטיים ואו מוסדות ואו על ידי כותב שבחר להישאר בעילום שם ונבדק לפני פרסומו על ידי מערכת האתר. פניות בדואר האלקטרוני אל כתב אתר כאן נעים: kanisrael2018@gmail.com

Add Comment

Click here to post a comment

אתר זה עושה שימוש באקיזמט למניעת הודעות זבל. לחצו כאן כדי ללמוד איך נתוני התגובה שלכם מעובדים.

ארכיון כתבות ‘כאן ישראל’

ברכת ראש הממשלה נתניהו ליום העצמאות ה-75

הדלקת המשואות ופתיחת חגיגות יום העצמאות

דבר ראש הממשלה ביבי נתניהו

דילוג לתוכן