חדשות מתכונים לחג הפסח פסח פרופ' אולגה רז תזונה | דיאטה

תזונה בריאה ומאוזנת אפשרית גם בחג פסח | דר’ אולגה רז

רבים נוטים בחג הפסח להשמין ולשבור את הרגלי התזונה הטובים ודיאטות שהחלו בהם. ארוחת חג כבדה, עלולה לגרום להחרפת הצרבת, לכאבי בטן, לשיבושים בקצב הלב, לעליה ב-לחץ הדם, שיבושים באיזון רמות הסוכר בקרב חולי סוכרת וכמובן להשמנה והרשימה עוד ארוכה ◄ להלן מספר עצות לימי החג וחול המועד שניתן ליישם באמצעות תכנון הארוחות והקניות לחג הפסח הבא עלינו לטובה.
0
0
דר' אולגה רז תזונאית קלינית, ברקע הארוחות לחג הפסח | עיבוד צילום: שולי סונגו
דר’ אולגה רז

אצל אנשים רבים השבוע של חג הפסח, מעלה שאלות וקושיות רבות בנוגע לשמירה על המשקל והבריאות, זאת בשל הגבלות מסורתיות הקשורות לחג, כמו; איסור אכילת חמץ, וריבוי זמן פנוי במהלך שבוע החג. כל זאת עדיין מבלי שהזכרנו את ‘סעודת חג הפסח הדשנה’. רבים נוטים בחג זה להשמין ולשבור את הרגלי התזונה הטובים ודיאטות שהחלו בהם.

■ רוצים עוד עדכונים? הצטרפו ל’כאן ישראל | כאן נעים | אתר החדשות המקומיות של כל המדינה ב’פייסבוק’ או בטוויטר.

בקרב אלה הסובלים ממחלות כמו; סוכרת, או הפרעות במערכת העיכול, ישנם רבים המתלוננים על החרפת המצב הבריאותי במהלך חג הפסח. בקרב אוכלוסיות אלה, נמצא ביטויים כמו עליה ב‘רמות הסוכר’ והשומנים בדם, הופעת צרבות, שלשולים או עצירויות וכדומה.

כבר מזמן הפכה הסעודה החגיגית למפגן היכולות הקולינריות והכלכליות של המארחים. ארוחת חג כבדה, עלולה לגרום להחרפת הצרבת, לכאבי בטן, אפילו לשיבושים בקצב הלב, לעליה ב-לחץ הדם, שיבושים באיזון רמות הסוכר בקרב חולי סוכרת וכמובן להשמנה והרשימה עוד ארוכה.

אין ספק שניתן לנהל סעודת חג מתונה יותר, בריאה יותר וידידותית יותר, לשם כך;

  • לצמצם את מספר המנות,
  • להוסיף פחות שומן לתבשילים,
  • להכין יותר תבשילים מירקות,
  • להרבות בשתיית מים או שתייה דיאטטית,
  • להפחית סוכר מתבשילים (תוסיפו ממתיק לגפילטע פיש במקום סוכר ותיווכחו שאף אחד לא ירגיש),
  • קינוח, הגישו מגוון פירות חתוכים לפרוסות דקות ויפות.

להלן מספר עצות לימי החג וחול המועד שניתן ליישם באמצעות תכנון הארוחות והקניות לחג;

הצעות לארוחות בוקר;

מצה מקמח מלא יכולה לככב בארוחת בוקר עם שכבה דקה של ממרח טעים כמו גבינה 5%, אבוקדו, כפית חרוסת, וביצה, יחד עם סלט ירקות ענק עם מעט שמן זיתמציה מטוגנת עם מעט שמן קנולה: 1 מצה מפוררת, 1 ביצה ותבלינים, ניתן להוסיף מעט ממתיק מלאכותי ואף אפילו כפית דבש או חרוסת

חברים, את ארוחת החג אתם אוכלים עם האנשים הקרובים אליכם ביותר, אז תעשו להם טוב, ואל תעמיסו עליהם כמויות אוכל מוגזמות שפוגעות בבריאות והורסות את הירידה במשקל. אפשר לאכול הכל, לא צריך להגזים.חג שמח!

פורסם על ידי ‏אולגה רז‏ ב- יום שישי, 19 באפריל 2019

לאוכלי קטניות;

  • 3 פריכיות אורז בתוספת חביתה וסלט.
  • כוס פצפוצי אורז בחלב.
  • פרוסת ממליגה (מאפה קמח תירס) עם 2 כפות גבינה 5% או גבינה צהובה 9% מפוררת

הצעות לארוחות צהריים;

• מרק עוף דל שומן עם 2 כופתאות מקמח מצה (“קניידלך”).

• עוף בתוספת תירס לייט (ללא תוספת סוכר).

• מרק ירקות עם תפו”א אפוי וגביע יוגורט 3% שומן.

• פשטידת בטטה ובשר טחון: מכינים מחית בטטה עם בצל מטוגן ומעט אגוז מוסקט מגורד, ½ כמות לשים בתבנית משומנת, על שכבה זו מניחים עוף טחון מעורבב עם ביצה, פלפל ומלח לפי הטעם, מכסים בשכבת המחית שנותרה ואופים בתנור.

• קערת מרק ירקות, 2 קציצות גפילטע פיש עם חזרת.

• מרק ירקות סיני: אטריות אורז מוקפצות במעט שמן קנולה עם ירקות וחתיכות עוף.

• מרק דלעת, קלופס מעוף טחון.

הצעות לארוחות ערב;

• כוס וחצי סלט תפו”א (תפו”א, ביצים קשות, מיונז קל, גזר ומלפפונים חמוצים).
• 2-4 פריכיות אורז, 100 גר’ טונה בסלט ירקות עם גבינה מלוחה 5% מפוררת.
• 2/3 כוס דייסת אורז שבושלה עם מחצית כמות מים ומחצית חלב, ניתן להמתיק עם ממתיק מלאכותי ולהוסיף קינמון וכף צימוקים.
• 1-2 מצות קמח מלא עם 2 פרוסות סלמון מעושן, 2-3 כפות גבינת שמנת 5% וסלט.
• פרוסה גדולה של פשטידת קישואים/דלעת (עם קמח תפו”א/מצה) ו-100 גר’ גבינה 5%.

עצות כלליות;

• להרבות בשתייה – ללא סוכר ואלכוהול.
• לתכנן את הארוחות.
• להכין מנות מגוונות בלי לפוצץ את התקציב הקלורי והכלכלי.
• לאכול ארוחות קטנות כל 3-4 שעות.
• להרבות בירקות, בכל ארוחה ובין הארוחות – טריים, מבושלים, מוקפצים ובמרק.
• כארוחות ביניים ניתן לאכול קלח תירס, או “קריספיות” מתירס, או פופקורן עשוי במיקרו, או פרי, או מעדן חלב דיאטטי, או גלידה דיאטטית ולאוכלי קטניות פריכיות אורז.
• נצלו את מזג האוויר האביבי והרבו בהליכה, בטיולים רגליים, ברכיבה על אופניים ובכל סוג של פעילות גופנית. כך תקזזו ותאזנו חלק מהקלוריות המיותרות של החג.

חג שמח ובריא!

0
0



אודות הכותב

פרופ' אולגה רז

פרופ' אולגה רז, המומחית לדיאטות | דיאטה ותזונה נכונה - דיאטנית קלינית מהבכירות בישראל חולקת איתכם טיפים, מאמרים, כתבות ודעות. מוזמנים להצטרף ללמוד, ליהנות, לשמור על המשקל והבריאות.
קליניקה להרזיה ולתזונה בריאה המספקת ייעוציים אישיים, קבוצות הרזיה, סדנאות והרצאות. יעוץ אישי, קבוצות, סדנאות והרצאות בשיטת דוקטור אולגה רז; 03-6094147.

ארכיון כתבות ‘כאן ישראל’

ברכת ראש הממשלה נתניהו ליום העצמאות ה-75

הדלקת המשואות ופתיחת חגיגות יום העצמאות

דבר ראש הממשלה ביבי נתניהו

דילוג לתוכן