
על רקע האתגרים הביטחוניים הלא פשוטים שמציב מבצע “שאגת הארי”, משרד הבינוי והשיכון מפגין נחישות ועשייה רצופה בשתי חזיתות קריטיות: שיקום מהיר של דירות הדיור הציבורי שנפגעו, ושמירה קפדנית על המשכיות העבודה בענף הבנייה כולו.
■ רוצים עוד עדכונים? הצטרפו אל ’כאן ישראל | כאן נעים | אתר החדשות המקומיות הוותיק של כל המדינה‘ ב’פייסבוק’ או ב’טוויטר’.
בהנחייתו של שר הבינוי והשיכון, מר חיים כץ, פועלים בימים אלה במרץ צוותי זרוע השיכון של המשרד יחד עם אנשי חברת “עמידר“, כדי להעניק סיוע מיידי וכולל ל’דיירי הדיור הציבורי‘ שבתיהם ניזוקו במהלך ימי הלחימה.
המטרה הברורה שניצבת לנגד עיני הצוותים היא השבת הדיירים אל בתיהם במהירות האפשרית, או לחלופין, העמדת פתרונות דיור חלופיים וראויים עד לגמר מלאכת השיפוצים.
מתמונת המצב המעודכנת (נכון ל-5 באפריל 2026) עולה, כי מתוך כ-660 יחידות דיור אשר נפגעו ב”דרגות שונות” (152 מהן חייבו פינוי מיידי של משפחות למלונות) כבר הושלם לחלוטין שיפוצן של 138 דירות, ודייריהן שבו לביתם.
בד בבד, כ-490 דירות נוספות נמצאות בעיצומו של תהליך שיקום קפדני.
המאמץ מתבצע תוך שילוב כוחות מרשים; ארבעה צוותי אכלוס מטעם המשרד, בליווי נציגי שירות של “עמידר” מעניקים ליווי צמוד למשפחות שפונו לבתי המלון ברחבי הארץ (ירושלים, באר שבע, ים המלח ו-חיפה).
במקביל, תוגברו משמעותית הצוותים ההנדסיים בשטח, על מנת להאיץ את קצב העבודות מבלי להתפשר על איכותן.
משרד הבינוי והשיכון, אף דואג בימים אלה למציאת פתרונות דיור לטווח ארוך יותר עבור כ-32 משפחות שדירותיהן ספגו נזק כבד הדורש שיקום ממושך.
█ הפריסה הארצית של מבצע השיקום מרשימה;
- דימונה, שספגה את הפגיעה הרחבה ביותר (435 דירות) כבר הועברו 242 דירות לביצוע שיפוץ, כשחמש מהן כבר שוקמו.
- בית שמש (66 דירות שנפגעו) כבר שופצו 60 דירות.
- באר שבע (54 דירות שנפגעו) שוקמו כבר 47 דירות.
- ערד (76 דירות שנפגעו) הועברו 70 לביצוע ו-17 כבר שוקמו.
- בשורת ערים נוספות (קריית שמונה, פתח תקווה, חולון, רמת גן, עכו, קריית גת, קריית מלאכי, מעלות, ראשון לציון, ראש העין ו-ברקת) טופלו כבר כל 33 הדירות שספגו “פגיעות הדף“.
מנכ”ל משרד הבינוי והשיכון, מר יהודה מורגנשטרן, הדגיש את המחויבות לאזרחים; “אנו פועלים בפריסה ארצית עם צוותים הנדסיים וקבלנים, כדי לקדם במהירות את שיקום הדירות, לצד ליווי המשפחות שפונו.
אנו נמצאים בקשר ישיר ושוטף עם ראשי הרשויות והצוותים שלהם, כדי לוודא סגירת מעגל וטיפול מקיף, ראוי ומהיר לנפגעים“.
מטעם דוברות משרד הבינוי והשיכון, מסרה הגב’ נטלי נבון לאתר כאן ישראל | כאן נעים | אתר החדשות המקומיות הוותיק של כל המדינה, כי מנהל זרוע השיכון, מר נתנאל לפידות, הוסיף; “אנחנו עושים כל שניתן, כדי שדיירי הדיור הציבורי, יקבלו מענה איכותי ומקצועי לא רק בשגרה אלא גם בחירום“.
█ שומרים על גלגלי הענף בתנועה
אולם, פעילות משרד הבינוי והשיכון, אינה מסתכמת רק בשיקום. לאור חשיבותו האסטרטגית של ענף הבנייה למשק הישראלי, קיים לאחרונה מנכ”ל המשרד, מר מורגנשטרן, דיון רביעי במספר של ‘פורום ענף הבנייה בחירום‘.
הפורום, בו משתתפים בכירי הענף, נציגי משרדי הממשלה וראשי רשויות, נועד לתת מענה חי ומיידי לאתגרים העולים מהשטח, להסיר חסמים בירוקרטיים, ולהבטיח שאתרי בנייה, יוכלו להמשיך לפעול בצורה בטוחה ויעילה גם תחת אש.
כך, למשל, כבר הועבר נוהל עבודה מסודר לעגורנים, המהווה צעד חשוב ברציפות התפקודית. “אנחנו רואים את ההשפעה החיובית של הדיונים שלנו ישירות בשטח”, ציין מורגנשטרן בסיפוק.










