
כבוד שופטת בית משפט השלום בעיר עכו, אביגיל זכריה, דחתה אתמול (שני) את תביעת לשון הרע שהגיש ישראל בן עזרא נגד עיריית עכו וחייבה אותו בהוצאות משפט בסך של 12,000 ₪. יצוין כי פסק הדין ניתן כשבועיים לאחר שבית משפט העליון בירושלים דחה את בקשת רשות הערעור שהגיש בן עזרא בעניין דחיית תביעה אחרת לפיצוי בגין לשון הרע שהגיש נגד עיריית עכו.
■ רוצים עוד עדכונים? הצטרפו ל’כאן ישראל | כאן נעים | אתר החדשות המקומיות של כל המדינה ב’פייסבוק’ או ב’טוויטר’.
“לאחר בחינת הדברים הרי שלא מצאתי כי באותו פרסום נחצה אותו רף נדרש או נחצו אותם ‘קווים אדומים‘ המעבירים את הקורא הסביר מתחום הגנתו של חופש הביטוי אל מעבר לסף ההכפשה והביזוי אשר יכולים לבסס עילה של לשון הרע“, פסקה השופטת בפסק דין ארוך ומנומק.
בן עזרא, הגיש תביעה בסך 150,000 ₪ נגד עיריית עכו בגין פרסום תגובה שנמסרה על ידי העירייה לכתבה שהתפרסמה בחודש אפריל 2013 בעיתון מקומי, במסגרתה הודיע בין היתר על רצונו להתמודד לראשות העיר.
שרון דהאן, דובר עיריית עכו מסר לפורטל ‘כאן ישראל | kanisrael | כאן נעים | kan-naim | אתר האינטרנט של כל המדינה’ כי; בתגובה לדברים שפורסמו בכתבה על ידי בן עזרא נמסר מהעירייה; “מי שבמשך כ-10 שנים טרח לשבח ולפאר את ראש העירייה ואת המהפכה האדירה שהתחוללה בעיר עכו (כל עוד קיבל שכר מהעירייה) חושב לפתע, כי ניתן לזלזל באינטליגנציה של תושבי עכו, ושוב בדרכו היהירה והמשיחית. הפער בין ססמאותיו המייגעות והריקות מתוכן של בן עזרא לבין בן עזרא האמתי הוא בדיוק פער של שמיים וארץ…”.
█ בדברי ביקורת על אופן מילוי תפקודו של בן עזרא בעירייה ועל פעילותו הציבורית שאין בהם כאמור משום חציית קווים אדומים.
לטענת העירייה שיוצגה על ידי עורך דין תום נוימן בהתאם לפניית העיתון, הוגשה תגובתה בשני נושאים, וכי הפרסום לגופו איננו אלא תגובת העירייה להכפשות התובע באופן שאינו יוצא דופן בין אנשי ציבור בתקופת מערכת בחירות.
עוד נטען, כי עיריית עכו, היתה מחויבת להגן על שמה הטוב ועל שמם הטוב של עובדיה בשים לב לאמור בכתבה האמורה מפי התובע, וכי גם מטעם זה אין לראות בפרסום משום לשון הרע. עוד נטען, כי בבסיס התגובה שנמסרה עמדו אי סדרים קשים וחמורים ביותר שנתגלו למיטב ידיעת העירייה בעבודתו של התובע.
כבוד שופטת בית משפט השלום בעיר עכו, אביגיל זכריה, קבעה, כי לאחר שבחנה את הפרסום בהתאם להוראות החוק ובמסגרת עריכת האיזון בין הזכויות המתנגשות של חופש הביטוי וזכות התובע כאיש ציבור לשם טוב, לא נמצא בפרסום משום לשון הרע; “גם אם הלשון בה נקטה העירייה בתגובתה הנה לשון חריפה הרי שאין באותן התבטאויות כדי לעמוד ברף הנדרש לקביעת לשון הרע בשים לב ללשון החוק ומכלול נסיבות העניין”, פסקה כב’ השופטת.
כב’ השופטת זכריה, הוסיפה, שמדובר בדברי ביקורת על אופן מילוי תפקודו של בן עזרא בעירייה ועל פעילותו הציבורית שאין בהם כאמור משום חציית קווים אדומים.
על פי פסק הדין, גם אם היה נקבע שיש לשון הרע בפרסום, לעירייה עומדת הגנת תום הלב הואיל ובנסיבות העניין ההתבטאויות היו בבחינת הבעת דעה על איש ציבור, היו סבירות ולא נועדו לפגוע בו באופן אישי.
◄אל פסק הדין תביעת לשון הרע של בן עזרא נגד עיריית עכו – פסק דין.
Add Comment