מאפה בצק ממולא עם תרד גבינות ושמן זית -פטאייר-בצק שתופח תוך 20 דקות. טעים וקל הכנה. אפשר למלא אותם בבשר גם בירקות או בשילוב של שניהם או ב-גבינה ואפילו עשבי תיבול, כן אלה הם משולשים או רבעי עיגולים של בצק, המכונים; פטאייר-בצק | Patair-dough.
קדימה אל המתכון;
(להכין 1 ק”ג קמח מנופה)
לשים בקערה ככוס קמח מנופה,-מתוך מה שהכנו,
להוסיף;
- 3 כפות שמרים יבשים
- 1 כף סוכר
ולהוסיף;
- 1.5 כוסות מי ברז -מדוד בכוס פלסטיק חד פעמית לשתייה קרה
- לערבב לעיסה משחתית קצת נוזלית, ולהתפיח כ-10 דקות לאחר שתפח לשים מעל את כל הקמח,
- 3 כפיות מלח,
- 2.5 כפות סוכר
- 3/4 שמן זית -מדוד בכוס פלסטיק חד פעמית לשתייה קרה,
לערבב ביד או במיקסר ולהוסיף;
- מים לפי הצורך בערך 3.5 כוסות חד פעמיות עד לקבלת בצק רך
- ללוש כ-5 דקות לבצק רך וחלק,
- לכסות עם ניילון נצמד ולהתפיח כ-20 דקות.

למלית תרד וגבינות, לחמם מחבת לשים;
- 2 כפות שמן זית,
- 1 כף שמן קנולה
- 4 בצלים גדולים חתוכים לקוביות לטגן תוך כדי ערבוב כ-5 דקות עד שהבצל שקוף ורך.
להוסיף;
- 800 גרם עלי תרד קפואים מופשרים וסחוטים.
להוסיף ולטגן כ-2 דקות להוסיף;
- כ-1/2 כפית מלח,
- קורט פלפל שחור לערבב
להוריד מהאש ולקרר מעט, ולהוסיף;
- 150 גרם גבינה בולגרית מפוררת
- 100 גרם גבינה צהובה מגורדת לערבב.
לאחר שהבצק תפח מעט להוריד אותו על שולחן עבודה מקומח. לחלק לכדורים בגודל פינג פונג,
- לרדד כל כדור בצק לקוטר של כ-12 ס”מ ובעובי של כ-2 מ”מ
- להניח במרכז כף ממלית התרד.
- לקפל כמו אוזן המן משולש תראו בסרטון,
- להניח על דף אפייה להבריש עם שמן זית,
אפייה; בתנור שחומם לחום גבוה 220 מעלות, כ-7-10 דקות עד שמשחים. אפיתי במחבת גריל חשמלית כמו בסרטון, למעלה.
Add Comment