Site icon כאן ישראל | kanisrael | כאן נעים | kan-naim

לחמניות כשרות לפסח מתכון ל-10-12 ממטבחה הָאוֹפָה פאולינה סונגו

0
0
פאולינה סונגו, לחמניות כשרות

בצק רבוּך ניקרא גם “בצק מבושל” או “בצק קדירה”. אפיית מוצרי בצק רבוּך במקרה שלנו לחמניות כשרות לפסח, מתבצעת בשני שלבים; אפייה ב-200 מעלות צלזיוס עד לקבלת הנפח הרצוי של המוצר והתחלה של הזהבה. כאשר צבע המאפה מתכהה בשלב זה, יש להוריד את הטמפרטורה ל-180°.

■ רוצים עוד עדכוניםהצטרפו אל כאן ישראל כאן נעים | אתר החדשות המקומיות הוותיק של כל המדינה’ ב’פייסבוק’ או בטוויטר.

לפני אכילת הלחמניות, יש להמתין כשעתיים בטמפרטורת החדר. מוצרי בצק רבוך, נשמרים במקפיא ולא במקרר, בגלל בעיה של רטיבות.

מצרכים;

מתכון ל-10-12 לחמניות כשרות לפסח:

אופן ההכנה;

להרתיח 2 כוסות מים, חצי כוס שמן, כפית מלח ו-2 כפיות סוכר.

כשרותח, להוסיף 2 כוסות קמח מצה וחצי כפית אבקת אפייה, להנמיך או לכבות את האש, לבחוש עד לקבלת תערובת אחידה שנפרדת מדפנות הסיר.

להוריד מהאש ולקרר כ- 10 דקות.

להכניס לתערובת 6-5 ביצים L (אחת אחת) ולבחוש עד שהביצה נטמעת בבצק.

להרטיב ידיים במים ולהכין לחמניות. אפשר עגולות או מאורכות.

לאפות בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות ב- 10 דקות ראשונות, לאחר 10 דקות להוריד ל-180 מעלות ולאפות עוד כ- 45 דקות עד שהלחמניות זהובות.

זהירות! לא לפתוח את התנור עד שהלחמניות מתקשות.

בתאבון?

שתפו באהבה⁦❤️⁩?⁦❤️⁩ וכך ישמר המתכון⁦?

מחכה ואשמח לתמונות שלכם, תכינו ותייגו אותי?

 

תגובות
0
0



Exit mobile version