החופש הגדול כבר כאן ושהות הילדים בבית מצריכה הכנה של אוכל טעים ומזין. יצרנית הטחינה “טורקיז” מגישה לרגל החופש, יחד עם השפית ללי האס, מתכון לקציצות עוף משגעות, עם רוטב סמיך ומענג של בצלים מקורמלים, בשילוב טחינה גולמית איכותית, המעניקה לקציצות רכות וטעם נפלא. רוצו להכין!
■ רוצים עוד עדכונים? הצטרפו ל’כאן ישראל | כאן נעים | אתר החדשות המקומיות של כל המדינה ב’פייסבוק’ או ב’טוויטר’.
טחינה (طَحِينَة או طَحِينِيَّة), הידועה, היא תבלין או משחה העשוי משומשום טחון. יש לו מרקם קרמי וטעם מעט אגוזי.
טחינה היא מרכיב נפוץ במטבח המזרח תיכוני והים תיכוני, במיוחד, כמטבל, ממרח או רוטב להעצמת הטעם של מנות שונות.
במנות, כמו; חומוס, פלאפל והמנה הפופולרית ‘בבא גנוש‘ (baba ghanoush) הוא מטבל או ממרח מזרח תיכוני, פופולרי, טעים העשוי מחצילים קלויים (חצילים).
להכנת טחינה, זרעי שומשום בדרך כלל קלויים ולאחר מכן, טוחנים לעיסה חלקה. וריאציות מסוימות עשויות לכלול מרכיבים נוספים, כגון; מיץ לימון, שום או שמן זית.
זה יכול לשמש כמטבל, ממרח או רוטב, כדי לשפר את הטעם של מנות שונות.
טחינה היא לא רק טעימה אלא גם מקור טוב לשומנים בריאים, חלבון ומינרלים חיוניים, כמו סידן וברזל. הוא גם נטול גלוטן באופן טבעי ומתאים לתזונה טבעונית וצמחונית.
ניתן למצוא את טַחִינַה של “טורקיז” ברשתות שיווק המזון, חנויות מכולת או להכין אותה בבית באמצעות שומשום ומעבד מזון או בלנדר.
הטחינה מחית של זרעי שומשום, מהווה מרכיב עיקרי בחלווה ומרכיב חשוב בחומוס, ומהווה מרכיב במאכלים מסורתיים רבים במזרח התיכון, בצפון אפריקה ובמזרחה ובאגן הים התיכון.
הטחינה עתירה בשומן בלתי רווי, בחלבון, בסידן ובמינרלים נוספים ודלה בפחמימות, על כן נחשבת מזון בריא.
ברוב מדינות המערב, טחינה אינה מוצר מדף, והיא יקרה יחסית למחירה במזרח התיכון.
באירופה, ניתן למצוא טחינה בחנויות מזון אשר משווקות חומרי גלם מזרח תיכוניים, כמו גם בחנויות בריאות.
‘טחינה טורקיז‘ מיוצרת ב’מפעל אחוה‘ שיש לו כושר ייצור של כ- 4 טון טחינה גולמית מדי שעה ונחשב לאחד ממפעלי הטחינה הגדולים בעולם.
הטחינה של טורקיז, מיוצרת בקווי ייצור מהמתקדמים בעולם, בעל תקני האיכות FSSC ו- GMP 2200.
ב’מפעל אחוה‘ מועסקים כ-240 עובדים ומחזור מכירותיו נאמד בכ-210 מיליון שקלים בשנה.
מצרכים (לכ-15 קציצות);
- 1/2 קילו עוף טחון,
- 2 כפות טחינה גולמית “טורקיז”
- 1 בצל סגול,
- 4 כפות קוואקר,
- צרור כוסברה או פטרוזיליה,
- 1 כפית כורכום,
- 1/2 כפית כמון,
- 1 כפית מלח גס.
■ בצל המקורמל;
- 5 בצלים פרוסים דק,
- 2 כפות דבש,
- 3/4 ליטר מים רותחים,
- 1 כף קמח,
- 1 כפית כורכום,
- 1/2 כפית שום גבישי,
- 1 כפית אבקת מרק עוף.
■ אופן ההכנה;:
- בקערה שמים בשר טחון, טחינה גולמית, קוואקר ותבלינים. קוצצים דק בצל סגול וכוסברה (ניתן גם במעבד מזון) ומערבבים הכל לתערובת אחידה.
- מטגנים במעט שמן זית את הבצלים, עד ריכוך מלא והזהבה. מוסיפים את התבלינים והקמח ומערבבים היטב. מוסיפים 3/4 ליטר מים רותחים ומערבבים.
- מכינים קציצות קטנות ומעבירים לרוטב. מכסים ומנערים את הסיר לערבוב, תוך כדי בישול למשך כ-20 דקות.
- מסירים את המכסה ומבשלים לעוד כ- 20 דקות עד לקרמול וצמצום הרוטב.
________
■ המתכון הובא באדיבות יחסי ציבור | אסטרטגיה שיווקית | ייעוץ תקשורתי | דוברות מירב בורמד ‘Burmad’ בבעלותה של מירב בורמד ומנוהל על ידה.
מירב היא בעלת ותק וניסיון של למעלה מ-20 שנים בתחום. משרדה מייצג חברות מובילות בתחום המזון בהן; “דורות” פרימור“, “מעדני יחיעם“, “עינת” ו”אחוה“.
כמו כן, לקוחות נוספים בתחום הנדלן, תעשייה ואיכות הסביבה ולקוחות נוספים בתחום המזון, מוצרי צריכה, תעשייה, יזמות ועוד.