אוכל נעים | Foods חדשות חלי נעים-כהן מאכלי עוף מתכונים | recipesisrael.co.il מתכונים של סבתא רחל נעים

סופריטו (Sofrito) עוף ותפוחי אדמה | מתכון של חלי נעים-כהן

סופריטו, מורכב בדרך כלל מ-מרכיבים ארומטיים, כמו; בצל, שום, פלפלים, עגבניות, עשבי תיבול ו-תבלינים שונים. בשילוב עם עוף ו-תפוחי אדמה, זה יוצר מנה טעימה ולבבית. אז, אם אתה מחפש מאכל שיש בו גם עוף וגם תפוחי אדמה, ושיש לו גם יתרונות בריאותיים, סופריטו, יכול להיות בחירה מצוינת. מבית היוצר של סבתא רחל זיכרה לברכה, הנכדה חלי נעים-כהן, תבדל לחיים ארוכים, מוסיפה מתכון לימים הקרירים; Sofrito.
0
0
חלי נעים-כהן, ברקע: סופריטו עוף ותפוחי אדמה | צילום עצמי | עיבוד: Photolab | עיבוד צילום: שולי סונגו ©
חלי נעים-כהן

סופריטו (Sofrito) הוא מאכל מסורתי במטבח הספרדי-יהודי, שמשלב עוף ותפוחי אדמה בשיטת בישול מיוחדת. הוא בסיס בישול טעים המשמש גם בהרבה מאכלים אמריקה הלטינית וספרדית. המאכל מתאפיין בטעמים עמוקים ועשירים, והוא נחשב למאכל ידידותי ל”בשלן הביתי” שמתאים לארוחות משפחתיות או לארוחות בשבת.

■ רוצים עוד מתכונים? הצטרפו לאתר מתכונים כאן ישראל | אתר כל המתכונים של כל המדינה בפייסבוק או בטוויטר.

הסופריטו, מכיל עוף, שהוא מקור טוב ל-חלבון, ו-תפוחי אדמה, שמכילים סיבים תזונתיים, ויטמינים ו-מינרלים.

בנוסף, השיטה של הבישול בשלבים מאפשרת לשמר את הטעמים והמרכיבים התזונתיים של המרכיבים.

הוא מורכב בדרך כלל מ-מרכיבים ארומטיים, כמו; בצל, שום, פלפלים, עגבניות, עשבי תיבול ו-תבלינים שונים. בשילוב עם עוף ו-תפוחי אדמה, זה יוצר מנה טעימה ולבבית.

אז, אם אתה מחפש מאכל שיש בו גם עוף וגם תפוחי אדמה, ושיש לו גם יתרונות בריאותיים, סופריטו, יכול להיות בחירה מצוינת.

מבית היוצר של סבתא רחל זיכרה לברכה, הנכדה חלי נעים-כהן, תבדל לחיים ארוכים, מוסיפה מתכון לימים הקרירים; Sofrito.

אפשר להכין את הסופריטו, מראש ולחמם אותו לפני הארוחה, מה שהופך אותו למאכל מאוד נוח להכנה.

מתכון לסופריטו עם עוף ותפוחי אדמה:

🍗 מצרכים;

  • 8-10 שוקיים עוף (אפשר גם כרעיים),
  • 12-14 תפוחי אדמה בינוניים,
  • 3 בצלים,
  • פלפל שחור גרוס דק,
  • מלח,
  • כורכום,
  • מים.

🍗 אופן ההכנה;

  • פורסים בצל ותפוחי אדמה לריבועים גסים.
  • מחממים בסיר סוטאז רחב, חצי כוס שמן,
  • צורבים את הבצל עד לאידוי והשחמה.
  • מוציאים את הבצל לצלחת.
  • באותו השמן, צורבים את ריבועי תפוחי האדמה מכל הכיוונים, כמו צ׳יפס (“להשגיח על הסיר” ומדי פעם “להפוך”).
  • מוציאים את התפוחי אדמה לצלחת עם הבצל.
  • צורבים את העוף מכל הכיוונים עד שכל הצדדים שחוּמים.
  • ברגע שהעוף צרוב, כמו שצריך, שופכים מעליו את תפוחי האדמה והבצל שהשארנו בצד מוסיפים מים כמעט לכיסוי מלא.
  • מתבלים – כף שטוחה פלפל שחור, כפית וחצי מלח, חצי כפית כוּרכוּם, מערבבים בזהירות שתפוחי האדמה לא ייפצעו, מביאים לרתיחה.
  • מורידים את גובה להבת הגז ל”חום בינוני” וסוגרים את המכסה – נותנים להתבשל – עד שהרוטב מצטמצם.

BeteBeteabon | “Bon Appétit | ב-תֵּאָבוֹן. ממני חלי נעים-כהן 😊.

המתכון הובא באדיבות אתר מתכונים כאן ישראל | אתר כל המתכונים  של כל המדינה | חדשות אוכל, מתכונים, מאכלי עמים, מתכונים, חדשות אוכל, אוכל, מסעדות, המלצות.

0
0



אודות הכותב

חלי נעים-כהן

חלי נעים, מ-‏חדרה‏, למדה ב-תיכון חדרה‏, גרה כיום ב-קרית ים, לשעבר קצינה בקבע, כעת סטודנטית ללימודי מערכות מידע, בתו של משה נעים, עורך אתר כאן ישראל, נשואה ל-לי-עוז כהן, אוהבת לבשל, המוטו של החיים שלה; see good in all things | “לראות טוב בכל דבר”.

ברכת ראש הממשלה נתניהו ליום העצמאות ה-76

ארכיון כתבות ‘כאן ישראל’

הדלקת המשואות יום העצמאות ה-76

תפילה ליום העצמאות 76

דילוג לתוכן