חג סוכות שמח

101 הזעקת עזרה מדא

ארכיון כתבות ‘כאן ישראל’

טקס חילופי שרים

הטקס בהשתתפות השר הנכנס ח"כ עודד פורר, השר היוצא ח"כ אלון שוסטר, שר האוצר ח"כ אביגדור ליברמן ומנכ"ל המשרד ד"ר נחום איצקוביץ'.

פורום כאן נעים

המדריך לבחירת המלון המושלם

הקיץ כבר כאן, ואיתו גם כל הפירות המתוקים! אז כיצד נבחר את המלון המדוגם ביותר? מדריך שירות ההדרכה והמקצוע, נביל עומרי, עונה על כל השאלות!

מפעל הפיס

שומר הראש וויטני יוסטון

וויטני יוסטון הייתה זמרת פופ, רית'ם אנד בלוז, גוספל וסול, כותבת ומלחינת שירים, ושחקנית קולנוע אמריקאית. אחת הזמרות המצליחות והמפורסמות של סוף שנות ה-80 ושנות ה-90.

טיפים לאחסון פירות וירקות

כמה פעמים כבר עשינו את אותה הטעות וקנינו ירקות ופירות בכמויות שיכולות להספיק גם לעוד שנה, אבל אז - באסה! נאלצנו לזרוק אותם. *לא עוד* משרד החקלאות פה כדי לעזור ולהאריך עוד יותר את חיי המדף שלהם! צפו בסדרה הקטעים וכנסו עכשיו:

101 הזעקת עזרה מדא

הָאוֹפָה פאולינה סונגו מתכונים לחג הפסח

לחמניות כשרות לפסח מתכון ל-10-12 ממטבחה הָאוֹפָה פאולינה סונגו

בבצק רבוּך (מלשון: "רביכה"). משמש בעיקר לשם הכנת פחזניות כאשר מכינים אותו מקמח לבן. דרך הטיפול בבצק זה היא זילוף בלבד, בגלל מרקמו המיוחד ◄ אופן ההכנה הוא יצירת רביכה מן המים, השומן, הסוכר, המלח והקמח (אותו מוסיפים לאחר הרתיחה וכיבוי האש), בשימוש במיקסר משתמשים בוו בגיטרה תוך הוספת הביצים בהדרגה, עד שמתיחה של כמות קטנה מן הבצק בין שני קצות אצבעות יוצרת חוט דק של בצק.
0
0
לחמניות כשרות לפסח מתכון ל-10-12 ממטבחה האופה פאולינה סונגו | עיבוד צילום: שולי סונגו ©
פאולינה סונגו, לחמניות כשרות

בצק רבוּך ניקרא גם “בצק מבושל” או “בצק קדירה”. אפיית מוצרי בצק רבוּך במקרה שלנו לחמניות כשרות לפסח, מתבצעת בשני שלבים; אפייה ב-200 מעלות צלזיוס עד לקבלת הנפח הרצוי של המוצר והתחלה של הזהבה. כאשר צבע המאפה מתכהה בשלב זה, יש להוריד את הטמפרטורה ל-180°.

■ רוצים עוד עדכוניםהצטרפו אל כאן ישראל כאן נעים | אתר החדשות המקומיות הוותיק של כל המדינה’ ב’פייסבוק’ או בטוויטר.

לפני אכילת הלחמניות, יש להמתין כשעתיים בטמפרטורת החדר. מוצרי בצק רבוך, נשמרים במקפיא ולא במקרר, בגלל בעיה של רטיבות.

מצרכים;

מתכון ל-10-12 לחמניות כשרות לפסח:

  • 2 כוסות מים,
  • 1/2 כוס שמן,
  • 1כפית מלח,
  • 2 כפיות סוכר,
  • 2 כוסות קמח מצה,
  • 1/2 כפית אבקת אפייה.

אופן ההכנה;

להרתיח 2 כוסות מים, חצי כוס שמן, כפית מלח ו-2 כפיות סוכר.

כשרותח, להוסיף 2 כוסות קמח מצה וחצי כפית אבקת אפייה, להנמיך או לכבות את האש, לבחוש עד לקבלת תערובת אחידה שנפרדת מדפנות הסיר.

להוריד מהאש ולקרר כ- 10 דקות.

להכניס לתערובת 6-5 ביצים L (אחת אחת) ולבחוש עד שהביצה נטמעת בבצק.

להרטיב ידיים במים ולהכין לחמניות. אפשר עגולות או מאורכות.

לאפות בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות ב- 10 דקות ראשונות, לאחר 10 דקות להוריד ל-180 מעלות ולאפות עוד כ- 45 דקות עד שהלחמניות זהובות.

זהירות! לא לפתוח את התנור עד שהלחמניות מתקשות.

בתאבון😋

שתפו באהבה⁦❤️⁩💓⁦❤️⁩ וכך ישמר המתכון⁦📝

מחכה ואשמח לתמונות שלכם, תכינו ותייגו אותי😘

0
0



אודות הכותב

פאולינה סונגו

פאולינה, מטורפת על אפיה, בישול, עיצוב... מכינה עוגיות מרוקאיות, קינוחים... ניתן לבצע הזמנות לדברי מאפה בפרטי.

מטורפת על אפיה, בישול, עיצוב... מכינה עוגיות מרוקאיות,קינוחים... הזמנות בפרטי.

פאולינה סונגו היא אישה עצמאי/ת בעלת חברת אופטיקון 2000‏, למדה ‏פיזיותרפיה‏ ב-‏מכללת גודלמן‏, למדה ב-‏אורט דרסקי, עכו‏. להזמנות אפיה, בישול, עיצוב... עוגיות מרוקאיות, קינוחים, טל. 050-406-0498.

דילוג לתוכן