
טו בשבט, הגיע חג לפיצוחים; ההוצאה החודשית הממוצעת למשק בית בישראל עבור פירות מיובשים עומדת על כ-60.8 ₪. סך המכר של הפיצוחים והפירות המיובשים ב’רשתות השיווק’ הגיע לכדי 12,000 טון בשנת 2018, בערך של כ-600 מיליון ₪ – כך עולה מנתוני החטיבה למחקר, כלכלה ואסטרטגיה של משרד החקלאות.
■ רוצים עוד עדכונים? הצטרפו אל ’כאן ישראל | כאן נעים | אתר החדשות המקומיות הוותיק של כל המדינה’ ב’פייסבוק’ או ב’טוויטר’.
הפירות והפיצוחים המובילים לפי נתוני משרד החקלאות ופיתוח הכפר הם השקדים והתמרים, שעלו באופן עקבי ומשמעותי ומהווים מרכיבים עיקריים במשפחות הפיצוחים והפירות המיובשים.
בשנת 2018, היוו השקדים כ-17% מהערך הכולל של מכירות הפיצוחים, וכ-13% מכמות הפיצוחים השנתית הכוללת שנמכרה ברשתות השיווק.
עוד מוצרים שנמכרו בקטגוריה, היו; אגוזי מלך, גרעיני חמניות, קשיו ואגוזי פקאן. כאשר ‘תמרים‘ מהווים כשני שליש מכמות הפירות המיובשים הנמכרת ברשתות השיווק.
דוברת משרד החקלאות ופיתוח הכפר הגב’ דפנה יוריסטה, מסרה לאתר ’כאן ישראל | כאן נעים | אתר החדשות המקומיות הוותיק של כל המדינה’ כי; בבחינה של הנתונים לאורך השנים, מכירות מוצרי השקדים והתמרים, עלו באופן עקבי ומשמעותי ברשתות השיווק.
בעשור האחרון, כמות השקדים הנמכרת עלתה בכ-34%, יותר מהגידול באוכלוסיה באותה התקופה (19%). כמות התמרים, הנמכרת אף גדלה ביותר מ-300%. מנגד, הכמות הנמכרת של שאר הפיצוחים, ירדה ב-3% והכמות של שאר הפירות המיובשים, ירדה ב-28%.
במשרד החקלאות ממליצים לצרוך בטו בשבט פירות טריים, כבכל שאר ימות השנה, ולהרוויח טריוּת וערכים תזונתיים בעשרות זנים של פירות טריים ובכך גם לתמוך בכלכלה המקומית ובחקלאים הישראלים.
לצד הפירות הטריים, ממליצים במשרד החקלאות לצרוך שקדים ותמרים ישראליים, להם תועלות בריאותיות חשובות, והם מומלצים לא רק בטו בשבט, אלא בכל השנה כחטיף בריא המהווה תחליף לממתקים וחטיפים.
ערכם התזונתי והבריאותי של הפירות המיובשים והממותקים ידועה לכל. על פי הנתונים, ההוצאה החודשית הממוצעת למשק בית בישראל עבור פירות טריים עומדת על כ- 148.8 ₪ בלבד. בתוך כך, צריכת פירות טריים לנפש (ללא ירקות!) עומדת על כ- 7.9 קילוגרמים בממוצע חודשי.