– “העליון, ביקר בעבר נשיא שחנן אדם לאחר 3 חודשים בכלא” – אומרת השופטת (בדימוס) קפלן- הגלר, ב’מכללה האקדמית נתניה’ על הצעתו של חה”כ לשעבר ד”ר ביילין; כיצד יכול היה ביילין להעלות הצעתו עוד לפני מתן גזר הדין? ◄ דיקן ביה”ס לתקשורת פרופ’ דב שנער; “התקשורת, מאבדת פרופורציות, היא הפכה את ד”ר אינס לדבורה הנביאה את הכדורגלן אבי כהן לטרומפלדור, ואת טייקוני הגז לחיילי הישע”.
השופטת (בדימוס) קפלן- הגלר, מותחת ביקורת קשה על הצעת יוסי ביילין לחון את משה קצב
סגנית נשיאת בית המשפט המחוזי בתל אביב, (בדימוס) ד”ר עדנה קפלן הגלר, ביקרה קשות, היום (רביעי) ב’מכללה האקדמית נתניה’ את הצעתו של שר המשפטים לשעבר הד”ר יוסי ביילין, לחון את הנשיא לשעבר משה קצב, מייד לאחר שייכנס אל בית הסוהר.
בדיון שקיים ביה”ס לתקשורת ב’מכללה האקדמית נתניה’, על טיפול התקשורת במשפט הנשיא לשעבר משה קצב, שאלה השופטת לשעבר ד”ר עדנה קפלן הגלר; “כיצד יכול היה יוסי ביילין להעלות את הצעתו עוד לפני מתן גזר הדין?…”.
לדבריה, של כב’ השופטת קפלן- הגלר, ד”ר ביילין, כשר משפטים לשעבר, צריך היה לזכור, כי בית המשפט העליון, כבר מתח כבר לפני שנים רבות ביקורת על נשיא המדינה, אשר חנן אדם שלושה חודשים בלבד לאחר שנשלח למאסר.
ד”ר הגלר-קפלן, טענה, עוד, כי; “ה’תקשורת’, פרצה הרבה גדרות, ומנהלת לפעמים משפט משלה במקביל להליך המשפטי, וכשחוזרים על הדברים אנשים מקבלים אמירות תקשורתיות, כאמת.
התקשורת, לא יכולה לשפוט אדם תוך כדי משפט. היא הזהירה גם מפני הפערים שיכולים להיווצר בין הציפיות שמטפחת התקשורת לבין פסה”ד, הניתן ע”פ הראיות שבפני השופטים”. סיכמה כב’ השופטת (בדימוס) קפלן- הגלר.
העיתונאית ד”ר ענת פלג, גילתה, כי ערב ההתמודדות על משרת הנשיאות בשנת 2000 בין שמעון פרס למשה קצב, פנה אליה ככתבת משפטית של “קול ישראל”, עו”ד המקורב אל פרס, בטענה, כי קצב, הוא; “מטרידן סדרתי” ואף מעבר לכך. הוא הציע לה להביא את סיפורה של אחת מקורבנותיו של קצב, אשר לימים, התברר, כי היא א’ מ-משרד התיירות.
“קול ישראל”, ביקש תצהיר מ-א’, שתאשר, כי אמרה את הדברים – אך היא סירבה והיועץ המשפטי של הרדיו, סירב לפרסם את הדברים מחשש לתביעת לשון הרע.
לדבריה, של העיתונאית ד”ר פלג, מאז 1992, הפסיקו לאכוף את חוק ה”סוב-יודיצה”, האוסר פרסום מידע על משפטים; “סיקור משפט קצב בתקשורת, נובע בין היתר מהאקטיביזים המשפטי ומתהליך המשפטיזציה. הביקורת החליפה את האובייקטיביות העיתונאית וכיום אין הפרדה בין פרשנות לעובדות”.
העיתונאי יובל יועז, אישר גם הוא, כי לעיתונאים שונים היה מידע על טענות של נשים כלפי הנשיא קצב, אך בשל סירוב המתלוננות לשתף פעולה, לא ניתן היה לפרסם את הדברים מהעדר הוכחות.
נשיא המכללה פרופ’ צבי ארד, אמר בדיון, כי; “רק דור שיצמיח מנהיגים בעלי ביקורת עצמית ובעלי עוז להודות בשגיאותיהם – יכול להיות דור מאושר”.
דיקן ביה”ס לתקשורת ב’במכללה האקדמית נתניה’, פרופ’ דב שנער, טען, כי; “התקשורת, מאבדת פרופורציות, היא הפכה את ד”ר אינס ל’דבורה הנביאה’, את הכדורגלן אבי כהן ל’טרומפלדור’, ואת טייקוני הגז, ל’חיילי הישע’”.
ד”ר דליה גבריאל-נורי מביה”ס לתקשורת, טענה, כי; “ביהמ”ש, הרשיע בפסק דינו את התקשורת בעשיית משפט שדה לנשיא לשעבר משה קצב”.
Add Comment