חג שבועות מאכלי חלב שבועות | מתכונים

מתכונים לחג שבועות – עם מוצרי חלב של בית ספר למלונאות תדמור

לקראת חג שבועות, המשמש חג ליצרני הגבינות, עבדו ברפתות ובדירים סביב השעון, לספק לנו גבינות ומוצרי חלב מיוחדים לחג, פספסתם את חליבת הבוקר? לא נורא. השפים של בית הספר המרכזי למלונאות ומקצועות האירוח בית ספר תדמור, מגיש; פטה וחצילים במעטפת בצק עלים, סלט תאנים עם גבינת סנט מור, קיש גבינות צאן.
0
0
קיש גבינות | עיבוד צילום: שולי סונגו ©
קיש גבינות

כמה דברים על החלב, לקראת חג השבועות הבא עלינו לטובה: פרה מניבה 30 ליטר חלב ליום. עז, מניבה 2-3 ליטר חלב ליום. כבשה, מניבה 1-2 ליטר חלב ליום. לייצור 1 ק”ג גבינת רוקפור, נדרשים 7 ליטר חלב. ק”ג קממבר, תוכלו ליצר מ- 7 ליטר חלב ואילו לייצור 1 ק”ג גבינת גאודה, תצטרכו לעבוד קשה יותר ולחלוב 11 ליטרים של חלב.

■ רוצים עוד עדכונים? הצטרפו ל’כאן ישראל | כאן נעים | אתר החדשות המקומיות של כל המדינה ב’פייסבוק’ או בטוויטר.

פספסתם את חליבת הבוקר? לא נורא. השפים של בית הספר המרכזי למלונאות ומקצועות האירוח “תדמור” שהוקם בשנת 1962 ומוביל מאז את ההכשרה המקצועית בתחום המלונאות והקולינריה בישראל, אספו עבורכם מתכונים נבחרים עם…ניחשתם, נכון: מוצרי חלב לחג שבועות.

 פטה וחצילים במעטפת בצק עלים

חומרים;

  • 2 חצילים,
  • 1/2 כוס פטה מפוררת,
  • 1 חבילה בצק עלים,
  • 1/4 כפית פלפל לבן,
  • 1 חלמון,
  • 3 כפות קצח.

אופן הכנה;

קולים את החצילים על הגריל, קולפים אותם מסננים, קוצצים ומערבבים היטב עם הגבינה והפלפל.

מרדדים בצק עלים וחותכים מלבן 10 ס”מ על 20 ס”מ מניחים את החצילים והגבינה לאורך הבצק, סוגרים ומגלגלים לצורת שבלול.

מניחים בתבנית, מורחים חלמון ומפזרים קצח. אופים בתנור בחום של 200 מעלות עד שהבצק תופח מעט ומשחים.

 סלט תאנים וסנט מור

חומרים;

  • חבילה עלי בייבי,
  • 7 תאנים בשלות,
  • 1 גליל גבינת סנט מור.

לרוטב;

  • מיץ מחצי לימון,
  • 2 שיני שום,
  • 1/4 כוס שמן זית,
  • 4 כפות בלסמי,
  • 1/2 כפית פלפל שחור,
  • מלח.

אופן הכנה;

מערבבים את חומרי הרוטב עם עלי הבייבי, חורצים חריץ בתאנים ומניחים על הסלט, פורסים את הגבינה לפרוסות ומפזרים על הסלט.

 קיש גבינות צאן

קיש גבינות צאן | מתכונים לחג שבועות - עם מוצרי חלב של בית ספר תדמור | עיבוד צילום: שולי סונגו
קיש גבינות צאן

חומרים לבצק;

  • 1.1/2 כוסות קמח,
  • 100 גר’ חמאה,
  • 1/2 כפית מלח,
  • 1 חלמון,
  • 3-2 כוסות מים.

חומרים למלית;

  • 100 גרם פקורינו,
  • 100 גרם קצ’וטה,
  • 100 גרם סנט מור,
  • 1.1/2 מכלים קרם פרש,
  • 3 ביצים,
  • 2 כפות אורגנו טרי,
  • 2 כפות פטרוזיליה,
  • 2 כפות רוזמרין קצוץ,
  • 2 כפות שמן זית.

אופן הכנה;

מעבדים במעבד מזון קמח, חמאה ומלח עד לקבלת תערובת פירורים. מערבבים את החלמון עם המים, מוסיפים לתערובת ומעבדים כמה שניות לקבלת בצק אחיד.

משטחים קלות את הבצק ומשהים במקרר למשך שעה. מרדדים את הבצק לקוטר תבנית 26 ס”מ ומשהים במקרר.

את כל חומרי המלית מעבדים במעבד מזון לתערובת חלקה, יוצקים את התערובת לתבנית עם הבצק ואופים 45 דקות בחום של 180 מעלות.

0
0



אודות הכותב

כתב כאן ישראל

כתב כאן ישראל | כאן נעים, הוא חבר מערכת ו/או מידע שהובא / נשלח על ידי פרטיים ואו מוסדות ואו על ידי כותב שבחר להישאר בעילום שם ונבדק לפני פרסומו על ידי מערכת האתר. פניות בדואר האלקטרוני אל כתב אתר כאן נעים: kanisrael2018@gmail.com

Add Comment

Click here to post a comment

אתר זו עושה שימוש ב-Akismet כדי לסנן תגובות זבל. פרטים נוספים אודות איך המידע מהתגובה שלך יעובד.

ברכת ראש הממשלה נתניהו ליום העצמאות ה-76

ארכיון כתבות ‘כאן ישראל’

הדלקת המשואות יום העצמאות ה-76

תפילה ליום העצמאות 76

דילוג לתוכן