נסים גבאי

כמה זמן עוד ניתן לרשות המחוקקת להתל בנו?

0
0

כי הדברים המתרחשים בכנסת מאיימים עלי יום יום, שעה שעה – במקום להגן עליי, לתכנן את עתידי, ולדאוג כי הרשות המבצעת לא תסיט עיניה ומחשבותיה מהדאגה לכל הנורמות הבסיסיות לקיומי כאן.
Nissim_Gabbay_180_08.jpg

מה לא נכתב על רמת חברי הכנסת? מה לא הוכח בנושאי השחיתויות, טובות ההנאה, והמעילה באמון הבוחר – הכל לטובת אינטרסים אישיים של נבחרי העם?

מתי יצאה בת קול חיובית, מהאולם המכיל 120 מעלות של קיפאון, הרבה מתחת לאפס הנורמטיבי? היכן תמצא מניין בני אדם, המאמינים, כי בכנסת יושבים אנשים עם ראש על הכתפיים, בעלי אחריות לאומית ועם חלק אחורי פעיל מאחורי ראשם?

תוצאות כל התהיות הרטוריות הללו, מפחידות יותר מאשר מצחיקות.
אבל לא במדינת ישראל.

תהרגו אותי אם אבין אי פעם, כיצד אומה שלמה בת יותר מ-6,000,000 אזרחים האמורים לייצג “עם נבחר ואור לגויים” – בוחר להתעלם מכל היסודות האלמנטריים לקיומו. אם עד כאן לא חידשתי שום דבר, אז בכ”ז… איך?!

כי הדברים המתרחשים בכנסת מאיימים עלי יום יום, שעה שעה – במקום להגן עליי, לתכנן את עתידי ולדאוג, כי הרשות המבצעת לא תסיט עיניה ומחשבותיה מהדאגה לכל הנורמות הבסיסיות לקיומי כאן.

The Knesset_t180k-n_02.jpg

האם נוצר הצורך האפוקליפטי – להקמת רשות קונסיטוציונית – שתפקח על עבודת הכנסת?!

כי מה היה לנו השבוע – סתם דוגמה קטנה של אנדרלמוסיה בכנסת: האופוזיציה העבירה הצעת חוק של ח”כ בוג’י הרצוג, ב”תמיכת” מורדי הליכוד… המתווכחים בכלל על נושא אחר, ההתנתקות, עם אדם אחר – ראש הממשלה!

הבנתם את זה?

אינני נכנס לעובי הקורה של הצעת החוק של ח”כ הרצוג, שאפילו ראוייה וגם ברכות לו. אבל הצעה כזו, לא היתה עוברת בימים “כסדרם”.

גם הגועל נפש של אי תמיכה בהצעת חוק טובה לתושבי המדינה, רק בגלל שח”כ מהשמאל הציע אותה – מגעילה בלשון המעטה. אבל כעת, “לתקן” את העולם, בהפוך על הפוך, כי יש ריב על עניין אחר?!

משהו כל כך בסיסי – קלוקל בחבורת האפסים הזו האמורה להיות חוט השידרה של עם ישראל בארצו, עד שנדמה לי, כי רק תביעה ייצוגית למישהו סופרמני בגלקסיית החלל העוטפת אותנו, תוכל לגרום לשינוי הכאוס המחניק והבלתי נסבל, כאשר כל מיכלול השאט נפש הזה – הוא בלשון המעטה.

_________

* הכותב נסים גבאי, משמש בין היתר כמנהל פורום “פרצופה של המדינה” באתר “מעריב”.

0
0



אודות הכותב

כתב כאן ישראל

כתב כאן ישראל | כאן נעים, הוא חבר מערכת ו/או מידע שהובא / נשלח על ידי פרטיים ואו מוסדות ואו על ידי כותב שבחר להישאר בעילום שם ונבדק לפני פרסומו על ידי מערכת האתר. פניות בדואר האלקטרוני אל כתב אתר כאן נעים: kanisrael2018@gmail.com

Add Comment

Click here to post a comment

אתר זו עושה שימוש ב-Akismet כדי לסנן תגובות זבל. פרטים נוספים אודות איך המידע מהתגובה שלך יעובד.

ברכת ראש הממשלה ליום העצמאות ה-77 למדינה

ארכיון כתבות ‘כאן ישראל’

פתיחת חגיגות יום העצמאות ה77 בהר הרצל

תפילה ליום העצמאות ה-77 תשפ”ה

חגיגה ישראלית – מוסיקה ליום העצמאות ה- 77

רמיקסים לחגיגת יום העצמאות 77

דילוג לתוכן