ליברמן. עוף מתפקידך ואל תראה פניך בפוליטיקה הישראלית, יחד עם רבים אחרים שהיו לפניך וגם אחרים שכרגע שותפים למחדל הנורא, מאז קום המדינה.
אני כואב את כאב כולנו. תאונות הדרכים המתווספות חדשות לבקרים, דבר מזוויע מאין כמוהו. אין נחמה, למשפחות השכול. רציתי רק להוסיף בקצרה, הבהרה מקצועית: אין ספק שבסופו של דבר הנהג הוא הנוהג ברכב, והוא האשם. אבל כמי שעוסק בתחום זה ממש מכל היבט מקצועי אפשרי במשך 30 שנה, אומר לכם, מדוע למעשה, אני מקיא בזעם מ/ועל שר התחבורה הזה וקודמיו ועל “מומחי” משרד התחבורה.
Nissim_Gabbay_180_07.jpg
כי הם מעולם לא קיבלו את תפקידם למען הנושא, אלא למען טובות ההנאה להיות שרים. כי תפקיד זה דורש ביצועים מקצועיים מהירים, וכואב לומר שהם ממש לא התכוונו ולא עשו, שום דבר בכיוון.
להלן מספר דוגמאות על קצה המזלג, שעשרות שנים התמססו להן ללא עשייה:
1. היה צורך בהכרזה ממשלתית על הקטל בדרכים כגורם קטלני הגדול מכל מלחמות ישראל, כדי שהציבור יידע את ההתיחסות האמורה לבוא מהממשלה לאור זאת – אבל זה לא קרה.
2. היה צורך בהקמת גוף על שינווט כל נושא התחבורה בישראל, אבל כוחות פוליטיים מיסמסו הצעת החוק, והתקבל דינוזאור צמחוני “רשות לאומית לבטיחות בדרכים” שלא רק שאיננה חובקת כל הגורמים, אלא מבזבזת כספים לפרסומות מטומטמות – כעוד משרד מיותר וחסר שיניים.
3. כל לימוד הנהיגה לוקה באנדרלמוסיה מתמשכת, ועדיין, למרות הזעקות, לומדים רק איך לעבור טסט…
avigdor_liberman_101X133_01.jpg
4. הכשרת הנהגים צוברי נקודות החובה – שערוריה. מי שמוזמן הוא רק מי שנתפס. מי שמתפרע עד סיכון חיי כולנו – ולא נתפס, ימשיך להרוג. והקורסים – בדיוק כמו ש”המכון הארצי לתחבורה” נמצא בפשיטת רגל וכינוס נכסים – כתוצאה משחיתויות – כך התוצאות.
5. המשטרה. לא בפיקוח. ממשיכה לעשות כרצונה המעוות כמו בשנות ה-50 ועדיין מוכרים לנו שאנחנו נוהגים מהר… בולשיט! כל כביש החוף וכביש ירושלים וכדומה – במהירות שיוט של בערך 120 קמ”ש.
אז מה? עבריינים? לא! חפשו העבריינים בעבירות אמיתיות שאני רואה אותן באינספור מקומות וארועים יומיומיים, ואתם לא.
בהבטחתי בקצרה – קצת הארכתי, אז תודה, להפעם.
ליברמן. עוף מתפקידך ואל תראה פניך בפוליטיקה הישראלית, יחד עם רבים אחרים שהיו לפניך וגם אחרים שכרגע שותפים למחדל הנורא, מאז קום המדינה.
__________
הכותב הוא נסים גבאי, 050-206511, gabbai@012.net.il, המשמש כמנהל פורום “השלטון בישראל” באתר ynet
Add Comment