מעבדת בקטוכם מפעילה שיטה לזיהוי גלוטן בשיעור של אחד ל-10,000 במזון – כמות שדי בה לגרום לסיבוכים קשים לחולי ציליאק
מעבדת בקטוכם בנס ציונה, העוסקת בבדיקות של מוצרי חקלאות ומזון, החלה להפעיל שיטה לזיהוי שאריות גלוטן במזון בשיעורים נמוכים ביותר של עד חלק אחד מתוך 10,000. לאיתור הגלוטן חשיבות רבה ביותר לחולי הציליאק בישראל, מאחר ודי במינון נמוך של החלבון כדי לגרום להפרעות בתהליך במערכת העיכול.
הגלוטן, המגיע למערכת העיכול של חולי הציליאק, גורם לתגובה אלרגית בה מרכיבים של רירית המעי מוגדרים ע”י המערכת החיסונית כחלבון זר והתוצאה היא הווצרות דלקת ופגיעה בספיגת חומרים חיוניים לגוף כמו סידן ויטמינים וברזל.
ד”ר יעקב אלון, הממונה על תחום זה במעבדת בקטוכם, מסר שבישראל ישנם על פי הערכה 60 אלף חולי ציליאק, מתוכם כמחצית אינם מודעים לכך שהם חולים מאחר והמחלה אינה מתבטאת בצורה ברורה.
אולם, המחצית השניה, היא של אנשים המודעים לסכנה באכילת גלוטן שמקורו בחיטה, שעורה או שיבולת שועל. לאנשים אלה יש עניין לרכוש מוצרים נטולי גלוטן.
יצרני מזון המיועד לחולי ציליאק, מקפידים על כך שלא ימצא גלוטן במזון, אולם לעיתים עלולה להסתנן כמות קטנה כתוצאה משאריות של קמח המכיל גלוטן על קווי יצור.
הטכנולוגיה שמפעילה מעבדת בקטוכם תאפשר זיהוי כמותי של גלוטן ופסילת מזון המוצהר כאינו מכיל גלוטן לשיווק. בנוסף, זיהוי גלוטן חשוב לגבי מזון שאין עליו הצהרה מפורשת שאינו מכיל גלוטן אולם אין סיבה נראית לעין להניח שהוכנס לתוכו הגלוטן. הבדיקה תיתן את ההוכחה הסופית לגבי נוכחותו.
Add Comment