ארץ ישראל

העברת 1000 דונם לתחומי נתניה

0
0

Lnatania.gif
העברת 1000 דונם לתחומי נתניה

ראש עיריית נתניה וראש המועצה האזורית לב השרון סיכמו על העברת 1000 דונם לתחומי נתניה

ראש עיריית נתניה מרים פיירברג וראש המועצה האזורית לב השרון יהושע יצחק סיכמו ביניהם על העברת כ 1000 דונם משטחי המועצה האזורית לב השרון לתחום השיפוט של העיר נתניה.

מדובר באדמות של המושב נורדיה הנמצאות בתחומי המועצה האזורית לב השרון. על חלק מאדמות אלו מתכנן המושב כבר תקופה ארוכה פרוייקט מגורים ובשנתיים האחרונות ניהלו פיירברג ויצחק מו”מ להעביר את שהשטח המתוכנן לתחומי נתניה.

פרויקט המגורים משתרע על כ-500 דונמים והוא יעבור לשטח השיפוט של נתניה. הפרויקט יכלול כ-1500 יחידות דיור – ברמה גבוהה ובצפיפות נמוכה. בתמורה יתחלקו נתניה ולב השרון בהיטלי ההשבחה המגיעים מהעיסקה לרשויות.

207X270_miram_00.jpg

כמו כן, הסירה לב השרון את התנגדותה להעברת כביש רוחב ממזרח לנתניה. הכביש חיוני להתפתחות שכונות מזרח נתניה ואזורי התעסוקה. מדובר בכביש החדש יקשר בין כביש 57 (בית ליד – נתניה) לבין כביש רוחב אחר המוביל מכביש החוף לכביש השרון מצפון לכפר נטר.

500 הדונמים נוספים שיעברו מהמועצה האזורית לב השרון, אף הם אדמות המושב נורדיה מיועדות לתעסוקה. מדובר בהרחבת אזור התעסוקה הקיים כיום בפולג מזרחה אל מעבר למסילת הברזל. הרשויות יתחלקו בעתיד בהכנסות מארנונות לעסקים על פי מפתח שיוסכם עליו מאוחר יותר.

ההכנסות מאגרות הפיתוח יעברו לעיריית נתניה.

בנוסף לכל אלה תעביר המועצה האזורית לב השרון כ-150 דונמים לצורך הרחבת בית העלמין של נתניה שמקומות הקבורה בו נגמרו כמעט לחלוטין.

ראש עיריית נתניה וראש המועצה האזורית לב השרון סיכמו להמשיך ולדון בגורלם של כ-1300 דונמים נוספים שאותם מבקשת פיירברג להפוך לשטחים לנופש מטרופוליני, מגרשי גולף ספורטק – ריאות ירוקות החסרות כיום לנתניה לשיפור איכות חיים.

באחרונה, העבירה פיירברג, למשרד הפנים דרישות לסיפוח של כ עשרת אלפים דונם מהמועצות השכנות מהם כ-2300 דונמים מהמועצה האזורית לב השרון. במקביל, ניהלו פיירברג ויצחק מו”מ עם המועצה האזורית לב השרון שהחלה ליזום בעצמה פרוייקט מגורים על אדמות מושב נורדיה.

ראש עיריית נתניה, סבורה שניתן יהיה להגיע להסכמות גם עם המועצות האזוריות האחרות הגובלות בנתניה – דרום השרון ועמק חפר גם לרווחת תושבי המועצות וגם לקידומה של נתניה.

0
0



אודות הכותב

כתב כאן ישראל

כתב כאן ישראל | כאן נעים, הוא חבר מערכת ו/או מידע שהובא / נשלח על ידי פרטיים ואו מוסדות ואו על ידי כותב שבחר להישאר בעילום שם ונבדק לפני פרסומו על ידי מערכת האתר. פניות בדואר האלקטרוני אל כתב אתר כאן נעים: kanisrael2018@gmail.com

Add Comment

Click here to post a comment

אתר זו עושה שימוש ב-Akismet כדי לסנן תגובות זבל. פרטים נוספים אודות איך המידע מהתגובה שלך יעובד.

ברכת ראש הממשלה ליום העצמאות ה-77 למדינה

ארכיון כתבות ‘כאן ישראל’

פתיחת חגיגות יום העצמאות ה77 בהר הרצל

תפילה ליום העצמאות ה-77 תשפ”ה

חגיגה ישראלית – מוסיקה ליום העצמאות ה- 77

רמיקסים לחגיגת יום העצמאות 77

דילוג לתוכן