חדשות יום העצמאות כיף נעים מדינת ישראל בת 75 מתכונים ליום העצמאות תזונה | דיאטה

טיפים למַנְגְּלִים גם בחג העצמאות – איך תעשו זאת טעים ובריא

בחירת הבשר – הדבר החשוב ביותר לבריאות. רצוי לבחור סוגי בשר רזים יותר. קחו בחשבון, כי אנטרקוט, אסדו, צלעות, כבש וכדומה, וקבבים העשויים מהבשר הכי שמן בהחלט פוגעים בבריאות. בָּשָׂר שָׁמֵן, ידוע כמזון שעלול לסייע להתפתחות סרטן, ובטח ובטח מעלה את הסיכון למחלות לב. אם אתם אוכלים את הבשרים האלה פעם בשנה ביום העצמאות – לא נורא, אבל אם אתם צרכנים קבועים של בשרים אלה, תחשבו על תחליפים.
0
0
פרופ' אולגה רז, תזונאית קלינית הכוהנת הגדולה מכולן בתחום, מגישה 6 עצות וטיפים למַנְגְּלִים לרוכשי בשר למנגל, ברקע: שיפודי ירקות | צילום: Depositphotos | עיבוד צילום: שולי סונגו ©
פרופ’ אולגה רז

הכוהנת הגדולה מכולן בתחום התזונה והדיאטה פרופ’ אולגה רז* תזונאית קלינית, מגישה מדירך קצר וזריז המיועד למי שעוד לא הספיק לקנות את הבשר למנגל או למי שמוכן לשנות את בחירותיו בפעמים הבאות. קבלו 6 עצות וטיפים למַנְגְּלִים של יום העצמאות, חגים וחופשות – טעים ובריא.

 רוצים עוד עדכונים? הצטרפו ל’כאן ישראל | כאן נעים | אתר החדשות המקומיות של כל המדינה בפייסבוק או בטוויטר.

1. בחירת הבשר – הדבר החשוב ביותר לבריאות. רצוי לבחור סוגי בשר רזים יותר. קחו בחשבון, כי אנטרקוט, אסדו, צלעות, כבש וכדומה, וקבבים העשויים מהבשר הכי שמן בהחלט פוגעים בבריאות.

בָּשָׂר שָׁמֵן, ידוע כמזון שעלול לסייע להתפתחות סרטן, ובטח ובטח מעלה את הסיכון למחלות לב. אם אתם אוכלים את הבשרים האלה פעם בשנה ביום העצמאות – לא נורא, אבל אם אתם צרכנים קבועים של בשרים אלה, תחשבו על תחליפים.

מה הם התחליפים? בקר רזהפילהסינטהויסברטןצ’ך וכדומה. תנסו ותראו. פִילֵה (מותנית – נתח רך וטעים, הנחשב משובח במיוחד אצל אניני הטעם, ולא במקרה.

קבבים תעשו מ-צ’אך (נתח הנלקח מחלקו האחורי של העגל – נתח מספר 15), תוסיפו קצת שמן וכמובן תבלינים, בצל – תֵּיהָנוּ גם מהטעם וגם מבריאות טובה.

לצורך השוואה; בבשר שמן, יש עד 30% שוּמן הכי לא בריא, ולעומתו בבשר רזה בסביבות 5%-7%. ממש שווה לנסות.

2. כמובן לא לשכוח גם שִׁפּוּדִים או סטייקים של עוף.

3. גם מַנְגָל על גחלים, יכול להווה בעיה בריאותית, וזאת משום כאשר שׁוּמָּן נופל על הגחלים, נוצרים חומרים פרו סרטנייםאנימים טריציקליים ו-חומרים ארומטיים.

מבחינה זו, גריל חשמלי עושה הרבה פחות נזק, אם כי גם עצם חימום חזק של שוּמן גורם ליצירת חומרים אלה.

4. חשוב לנקות את הגריל, אחרי כל שימוש ולא לאפשר הצטברות שאריות של פחם.

5. פיתות – כמה שפחות, אם בכלל. הרי עם כמות גדולה של בשר ממש לא חייבים לאכול פיתות.

6. שימו ירקות חתוכים על הגריל – מאוד טעים ומאוד בריא. תוספת מצוינת לבשר.

חג שמח!

פרופ’ אולגה רז, נחשבת לתזונאית קלינית, אשר ניהלה בעבר את היחידה לתזונה ודיאטה במרכז הרפואי איכילוב בעיר תל אביב.

היא מייסדת ומנהלת מרכז רז להרזיה ולתזונה בריאה בתל אביב בין השנים 1983 לבין 2016 וכן יסדה בית הספר לתזונה ב-אוניברסיטת אריאל, ואף אותו ניהלה עד 2015 וכיהנה כיושבת ראש הראשון של עמותת “עתידלדיאטנים בישראל.

0
0



אודות הכותב

פרופ' אולגה רז

פרופ' אולגה רז, המומחית לדיאטות | דיאטה ותזונה נכונה - דיאטנית קלינית מהבכירות בישראל חולקת איתכם טיפים, מאמרים, כתבות ודעות. מוזמנים להצטרף ללמוד, ליהנות, לשמור על המשקל והבריאות.
קליניקה להרזיה ולתזונה בריאה המספקת ייעוציים אישיים, קבוצות הרזיה, סדנאות והרצאות. יעוץ אישי, קבוצות, סדנאות והרצאות בשיטת דוקטור אולגה רז; 03-6094147.

יום העצמאות תשפ”ה ישראל בת 77

ברכה ליום העצמאות ה-77 למדינת ישראל. עיבוד צילום: שולי סונגו ©
לחץ כאן

ברכת ראש הממשלה ליום העצמאות ה-77 למדינה

ארכיון כתבות ‘כאן ישראל’

פתיחת חגיגות יום העצמאות ה77 בהר הרצל

תפילה ליום העצמאות ה-77 תשפ”ה

חגיגה ישראלית – מוסיקה ליום העצמאות ה- 77

רמיקסים לחגיגת יום העצמאות 77

דילוג לתוכן