שירזי חשוד שעמד מאחורי הוצאת חשבוניות בסכום כולל של למעלה מ 2.5 מיליון ₪ מבלי לדווח עליהן למס הכנסה. נעצר ונשלח למעצר בית ■ איזוקוביץ’, הבעלים של נס טוברוק נחקר שלשום בחשד הוציא חשבוניות פיקטיביות מתחנת הדלק “אסוך תדלוק” כשהייתה בבעלותו
נתניה: ריקו שירזי נעצר אריק איזקוביץ’ נחקר ע”י מס הכנסה
שתי דמויות מוכרות מאד בעיר נתניה, מצויים בימים אלה תחת המלחציים של חוקרי רשות המיסים, בפרשת העלמות מיסים והוצאת חשבוניות פיקטיביות: הראשון אריה (ריקו) שירזי, הנחשב אחד מיעדי המשטרה הגדולים בעולם התחתון, נעצר אתמול (רביעי), בחשד, להעלמות מס בסכום של כ-2.5 מיליון שקלים על-ידי שלטונות מס הכנסה. הדמות השנייה באותה פרשה: אריק איזקוביץ’, הבעלים של קבוצת הכדורגל נס טוברוק, נחקר שלשום בחשד שהוציא חשבוניות פיקטיביות מתחנת הדלק “אסוך תדלוק” כשהייתה בבעלותו.
על (ריקו) שירזי, נטען בבקשה למעצרו, כי בסוף שנת 2005, נערכה ביקורת ע”י תחנת מע”מ נתניה בנושא חשבוניות שהוצאו ע”י חברת “יעקבקיבא” לחברת “אסוך תדלוק (1993), שהייתה בעבר בבעלותו של איש העסקים והכדורגל הנתנייתי אריק איזקוביץ’, החשבוניות שהוצאו לא דווחו כלל לרשות המיסים.
וכהרגלה בקודש משתמשת רשות המיסים ב”שיטת ההצלבות” של חשבוניות ובמהלך שכזה התגלתה בחקירה אחרת שהתנהלה במשרד חקירות מס הכנסה בתל אביב, נתפסו במשרדו של יועץ המס מהעיר נתניה, מסמכים והעתקי חשבוניות אשר מצביעים לכאורה, על קשר בין שירזי ובין חשבוניות שהוצאו ע”י חברת “יעקבקיבא”, בסכום העולה על 2.5 מיליון ₪. בתחתית החשבוניות נרשם; ריקו שירזי ובחלק מהחשבוניות חתימה האמורה להיות חתימתו. החשבוניות הופקו באמצעות תוכנת Word ולא בתוכנת הנהלת חשבונות.
משרד חקירות מס הכנסה בתל אביב מנהל את החקירה נגד ריקו שירזי, ובעקבות בקשת נציג מס הכנסה, ניאות בית משפט השלום בתל אביב לשלוח אותו שלשום (ג’) למעצר בית של 24 שעות.
איש העסקים והכדורגל הנתנייתי אריק איזקוביץ’, המחזיק בין השאר בבעלות בקבוצת הכדורגל של נס טוברוק, היה לפני שנתיים, בעליה של תחנת הדלק “אסוך תדלוק” והחזיק בבעלות של 49% מהשליטה בחברה, איזקוביץ’ עזב את חברת “אסוך תדלוק” במהלך שנת המס 2005.
נציגי מס הכנסה, טוענים, כי אריק איזקוביץ’, מחובר עסקית לשירזי, והוא נחקר אתמול במשרדי מס ההכנסה בתל אביב, החשד שמייחסים לו חוקרי מס ההכנסה על-פי החשד הוא הוציא חשבוניות פיקטיביות מתחנת הדלק “אסוך תדלוק” כשזו הייתה בבעלותו, חשבוניות שהועברו על-פי החשד לריקו שירזי.
בבקשת המעצר, נטען, כי במהלך חקירה אחרת שהתנהלה במשרד חקירות מס הכנסה בת”א, נתפסו במשרדו של יועץ מס מנתניה, מסמכים והעתקי חשבוניות המצביעים על קשר לכאורה בין החשוד לבין חשבוניות שהוציאה חברת “יעקבקיבא”, בסכום העולה על 2.5 מיליון שקל.
נציגי מס הכנסה, טוענים, כי כמו כן, נמצאו מסמכים המעלים חשד לזיוף שוברי תשלום למע”מ, שמטרתם, כנראה, ליצור מצג כאילו החשבוניות האמורות מדווחות לשלטונות המס ולשכנע את מקבלי החשבוניות בכשרותן.
חיפושים נערכו גם במשרדיהם של רו”ח ויועץ המס ובמשרדי החברות הקשורות. מנהלי החברות נחקרו.
ברשות המיסים, חקירות מס הכנסה תל אביב, מתנהלת חקירה נגד ריקו שירזי, החשוד, כי עמד מאחורי הוצאת חשבוניות בסכום כולל של למעלה מ-2.5 מיליון ₪ מבלי לדווח עליהן למס הכנסה.
עוד נמצאו, מסמכים המעלים חשד לזיוף שוברי תשלום מע”מ, אשר מטרתם, ככל הנראה, ליצור מצג כאילו החשבוניות האמורות מדווחות לשלטונות המס ולשכנע את מקבלי החשבוניות בכשרותן.
שלשום (שלישי), כאמור, החלה החקירה הגלויה נגד שירזי, במהלכה בוצעו חיפושים בביתו ונתפסו מסמכים ומחשבים. שירזי, נחקר תחת אזהרה במשרדי החקירות של מס הכנסה בת”א אך הוא בחר לשמור על זכות השתיקה.
לדברי נציגי מס הכנסה, בחיפוש שנערך בבית בו מתגוררים בנו וגרושתו של שירזי, נמצאו שיקים בסכום של מאות אלפי ₪. גם בנו בחר לשמור בחקירתו על זכות השתיקה.
חיפושים נערכו גם במשרדו של אלי קצירי, במשרדיהם של רו”ח ויועץ המס ובמשרדי החברות הקשורות. מנהלי החברות נחקרו.
בדיון שנערך אמש בבית משפט השלום בתל אביב בפני השופט דורון אביחי, הורה בית המשפט על מעצר בית למשך 24 שעות בביתו בהרצליה, ערבות אישית על סך 300,000 ₪, ערבות בנקאית או מזומן על סך 75,000 ₪, שני ערבים צד ג’. כמו כן, הופקד דרכונו של החשוד במשרדי היחידה יציאתו מהארץ עוכבה.
מערכים, כי צפויים מעצרים נוספים.
אריה (ריקו שירזי) שאג מי לא יירא
מעניין האם במדינת ישראל מנסים לאמץ את המודל האמריקאי באשר לעברייני העולם התחתון אם לא הולך בהרשעה בדרך העבריינית – פלילית אולי כדאי לנסות בדרך של מס הכנסה, שם תמיד מצויה החוליה החדשה של לוויתני הפשע;
בצירוף מקרים לפני שנה, נעצר ריקו שירזי בחשד, כי הוא זה שהשליך בעיר נתניה כחודשיים קודם רימון לעבר ביתו של אהרון שקד שבבעלותו אתרי הימורים באינטרנט. שירזי, הכחיש את החשדות המיוחסים לו, באמצעות סנגורו עורך הדין שרון נהרי, שאמר; “צר לי על מעצרו, אין למרשי כל קשר לאותם מתלוננים… הדברים יתבררו במהרה כלא נכונים”. עורך הדין נהרי, צדק.
פרשה נוספת שהרעישה את הארץ, בה היה מעורב שירזי, התרחשה, בשלהי 2003 נקשר קשר עסקי בין הזוג דנון לזוג ארזי, מרובע העשירים של ישראל בישוב סביון. מספר חודשים לאחר מכן, נתגלעה מחלוקת עסקית ביניהם. הזוג דנון פנו לשירזי, כבורר בסיכסוך, שאיים כפי שנטען על איתן ארזי, במלים; “זה לא מעניין אותי איך תשיגו את הכסף. אתם צריכים למכור בית – תמכרו בית. אתם צריכים למכור רגל – תמכרו רגל. אתם צריכים למכור לב – תמכרו לב”.
הפרשה שסוקרה בהבלטה באמצעי התקשורת ובאתרנו, נסתיימה בקול ענות חלושה בדיוק כפי שהצהיר והבטיח אז עו”ד ששי גז פרקליטו של שירזי.
לפני שנתיים, בדיוק, הגיעה הפרשה לסיומה כשאושרה עיסקת טיעון עם ריקו שירזי – שאיים על בני זוג מסביון, במשפטם של שלושת הנאשמים בפרשת הסחיטה והאיומים של בני הזוג איתן; תשעה חודשי מאסר בפועל נגזרו אז על אורי דנון ושבעה חודשי מאסר בפועל נגזרו על אריה (ריקו) שירזי, ששוחרר לפני שנתיים וחצי מעונש מאסר שריצה.










