מרקים | Soups

מרק עגבניות ובצל קר או חם

0
0

מרקים
מרק עגבניות ובצל קר או חם
מרק עגבניות ובצל קר או חם

מרכיבים

(6 – 4 מנות)

זמן הכנה: 15 – 10 דק’
זמן בישול: 40 דקות

החומרים:

5 – כוסות מים (או יותר אם צריך לדילול)
1 ק”ג עגבניות אדומות בשלות
קלופות ומגורענות חתוכות לקוביות (כ- 6 – 5 עגבניות גדולות)
1 בצל גדול קצוץ דק
1 גזר גדול קצוץ דק
2 עלי דפנה
2 ענפי טימין טרי או 1 כפית טימין יבש
1 כפית קליפת לימון מגוררת
קורט סוכר, מלח, פלפל שחור, אורגנו ו- 2 כפיות אבקת מרק בטעם עוף
2 כפות שמן זית
1 כף קמח רגיל
1-¾ כוס מיץ תפוזים טבעי מסונן

להגשה:

מעט קליפת תפוז מגוררת, אורגנו פלפל שחור גרוס
ושמנת – קרם פרש בארוחה חלבית.

אופן הכנה:

1. מביאים לרתיחה בסיר כבד: 3 כוסות מים, העגבניות, הבצל, הגזר, התבלינים הירוקים וקליפת הלימון. מנמיכים הלהבה ומבעבעים בסיר מכוסה כ- 30 דקות.
2 . מסירים את עלה הדפנה והטימין הטרי.
3. בסיר קטן מחממים את השמן ומבליעים בו את הקמח, עד שנהיה זהוב מבעבעים כ- 2 דקות ומצננים מעט.
4. באיטיות ותוך טריפה במטרפת יד קטנה, יוצקים מנוזלי המרק, עד קבלת בלילה חלקה – מבעבעים 3 – 2 דקות.
5. מבליעים הבלילה בסיר המרק, תוך ערבוב ומבעבעים 5 דקות.
6. טוחנים הכל בבלנדר ידני היטב.
7. מוסיפים למרק את מיץ התפוזים והתבלינים\ על פי הטעם.
מגישים חם או מקורר היטב, עם או בלי שמנת.
הערה: ניתן להפוך בקלות מרק זה למשקה אפטרטיף צונן, על –ידי דילולו והוספת מעט וודקה למרק המצונן, ההגשה בכוסות משקה עם גבעול סלרי צעיר ופלפל שחור גרוס.

ירקות משתתפים: בצל יבש עגבנייה גזר
מועצת הירקות

0
0



אודות הכותב

כתב כאן ישראל

כתב כאן ישראל | כאן נעים, הוא חבר מערכת ו/או מידע שהובא / נשלח על ידי פרטיים ואו מוסדות ואו על ידי כותב שבחר להישאר בעילום שם ונבדק לפני פרסומו על ידי מערכת האתר. פניות בדואר האלקטרוני אל כתב אתר כאן נעים: kanisrael2018@gmail.com

Add Comment

Click here to post a comment

אתר זה עושה שימוש באקיזמט למניעת הודעות זבל. לחצו כאן כדי ללמוד איך נתוני התגובה שלכם מעובדים.

ארכיון כתבות ‘כאן ישראל’

ברכת ראש הממשלה נתניהו ליום העצמאות ה-75

הדלקת המשואות ופתיחת חגיגות יום העצמאות

דבר ראש הממשלה ביבי נתניהו

דילוג לתוכן