על פי המלצות ועדת הבר קיבוצים ידרשו להחליט: האם מחיר ההיוון יהיה אחיד לכולם או שהותיקים יקבלו הנחה על חשבון הצעירים
משפט שלמה המלך נוסח הקיבוצים: להעדיף את הותיקים או את הצעירים. בן אור
המלצות ועדת קובי הבר שמונחות לאישור על שולחן מועצת מקרקעי ישראל יציבו בפני קיבוצים רבים דילמה אכזרית: האם להעדיף את הותיקים או את הצעירים במחירי ההיוון של הקרקע לצורך שיוך דירות המגורים לחברים. בפני הקיבוצים תוצבנה שתי חלופות שבכל אחת מהן תפגע אחת משתי הקבוצות.
על פי המלצת ועדת הבר, תמורת קבלת הזכויות בבית המגורים יצטרך כל חבר קיבוץ בישראל לשלם סכום אחיד של 38% כולל המע”מ (תשלום של פי 10 מאשר בערים!) בלי קשר לוותק שלו או למקום מגוריו בארץ.
מנגד, ועדת הבר קבעה שקיבוצים שכבר החלו במהלך שיוך הדירות על פי החלטה 751 של מועצת מקרקעי ישראל יוכלו להמשיך בשיוך על פי אותה החלטה, שקבעה תשלום יורד בהתאם לוותק: תשלום של 91% לצעירים ו-11% לבעלי הוותק הגדול ביותר.
משמעות המלצות ועדת הבר היא שקיבוצים יצטרכו לכנס אסיפת חברים ולהחליט איזו קבוצת אוכלוסיה להעדיף על חשבון השנייה.
דו”ח הבר הוצג בכנס של “כאן ביתי” המאגד חברי קיבוצים מכל הארץ במאבק על זכויותיהם בבית המגורים.
לקבלת הזכויות בבית המגורים יצטרך כל חבר קיבוץ לשלם סכום אחיד. הבר
הכנס נערך בקיבוץ בית אורן ונשאו בו דברים ראשי הועד הציבורי, אלי ארזי, בארי הולצמן וניתאי קרן ועורכי הדין צפריר בן אור ורון רוגין המייצגים קיבוצים בנושא המאבק על זכויותיהם בבתי המגורים.
עו”ד צפריר בן אור (גבעת-חיים איחוד), היועץ המשפטי של “כאן ביתי”, מסר ששתי ההצעות מקפחות את חברי הקיבוצים והשאלה היחידה היא את מי “ידפקו” יותר; את הצעירים או את המבוגרים.
חברי הקיבוצים בישראל, צעירים וותיקים כאחד, זכאים להיוון זכויות המגורים בבית המגורים שלהם בסכום של 3.75%, כפי שנעשה במגזר העירוני. הקיבוצים אינם אזרחים סוג ב’ ואין שום הצדקה מוסרית או משפטית לנהוג בהם ככאלה ולתבוע מהם תשלום של פי 10 מתושבי הערים” – סיכם עו”ד בן אור.
Add Comment